Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:51 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Отново - коликинови  
Автор taO1O3 (непознат )
Публикувано14.09.05 11:54

Здравейте на всички . Вече 5 дни сме у дома и тази нощ изкарахме много тежко . Цяла нощ детето се гърчи и мъчи . Скъса ми се сърцето от жал.
Въпроса ми е : възможно ли е детето , което е на 8 дни да има колики и какви храни трябва да се избягват за нещо което се сетите и ще е от полза по темата-ще съм Ви благодарна.

Тема Re: Отново - коликинови [re: taO1O3]  
Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано14.09.05 12:47

Здравей! Моето малко момченце е на 3 месеца и е с колики още преди да навърши месец. Така че сигурно е възможно. Ние понякога ревем до посиняване и се притеснявам да не получи херния. Водих го в Пирогов, има едно специално изследване, за да се разбере дали няма един вид "прехлупване" на червата, което да не позволява да има проходимост. Оказа се че сме добре, но детето продължава през деня от време на време да се гърчи от болка. Даже онзи ден детегледачката беше викала бърза помощ. Вчера пак го водих при нашия педиатър и той ми каза да давам еспумизан и в краен случай 2-3 капки аналгин. Сега се обаждах вкъщи и положението слава богу беше спокойно. Аз лично съм пробвала да му давам вода с копър, с лайка, още едни хомеопатични капки за тежест, на които не си спомням името, но не съм почувствала да са му действали. Дано при вас да е по-добре.

22.11.2003

Автор nia72 (vesela)
Публикувано14.09.05 12:53

ако е на изнуствено - смени млякото. ние бяхме така с Фризолак и ни изписаха Фризопеп. още след първото хранене забравихме за колики и рев и така до 4 месец. педито каза,че в храна в която има хидролизат не позволява колики.нас това ни спаси

Тема Re: Отново - коликинови [re: nia72]  
Автор kati_k (минаващ)
Публикувано14.09.05 13:09

Здравей, синът ми понеже се роди големичък и доста лакомичък от 7-я ден е с колики. Сега е на 3 месеца и няма, но също беше доста тежко. Аз не съм го кърмила, на адаптирано мляко е - НАН 1. Давах му "Еспумизан", но лекарката ми каза да му капна във водата 15 капки на 100 мл. Така цял ден пиеше по малко, но пак си го поболваше понякога. Като имаше криза му давах и с лъжичка 4-5 капки и го слагах върху мен по корем. Така се затопля коремчето и бебчо се успокоява. Чайове не съм давала, казаха, 4е не помагат. Питай нещо в хомеопатичните аптеки, поне е безвредно, ако е много зле.

Автор Blondi (hohi)
Публикувано14.09.05 18:38

Възможно е,ние ги получихме на седмия ден.Ако кърмиш-давай Саб Симплекс капките,по 15 с лъжичка преди всяко хранене.На нас поне много ни помогнаха.Но после минахме на адаптирано и д ти кажа-няма колики вече.За храните нищо не мога да те посъветвам.Ако има връзка с трудносмилаемите храни за нас,значи без зеле,гъби,такива работи.Но едва ли има,не знам.

Автор kalli (kalinka)
Публикувано14.09.05 20:08

8 дена са си нормална възраст за колики.
Препоръчвам ти капки Саб Симплекс, преди всяко хранене, по 15 капкиНа Калоян му действаха превъзходно

Автор Awrora (член)
Публикувано29.09.05 11:51

на нас коликите ни започнаха от осмия ден, първо му взимах саб ... , имаха ефект определено, но след това го пробвах с други които ми препоръча една приятелка и те определено помагаха повече казват се babynose и са на билкова основа ...

Тема Re: Отново - коликинови [re: Awrora]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано29.09.05 12:40

Да,и аз съм си поръчала няколко шишенца от Бг,били страхотни.

Автор Dafna (с посл.буква А)
Публикувано29.09.05 12:46

Точно навреме са се появили коликите. Давай му капки за да не го боли толкова, но знай, че те си минават сами. Капките ги намаляват, но не ги лекуват.
За храната немога да се стърпя, но мисля, че млякото прави проблема

ПП. Нашият бебок е почти на 5м и все още ги има. При някои бебнца минават за 20дена, но при други продължават повече. Стискай зъби и МНОГО гушкай бебенцето. Няма да го разглезиш. То има нужда от теб и топлината ти. Няма по-добро лекарство от теб

Четливостта на написаното е обратнопропорционална на важността му

Тема Re: Отново - коликинови [re: Blondi]  
Автор Awrora (член)
Публикувано29.09.05 12:47

да по-голям ефект имат от саб, и са много по икономични ... по 5 капки 3 пъти на ден май се даваха

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.