|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
докога гладене, стерилизиране и пр.
|
|
Автор |
zlatkap (зверчето) |
Публикувано | 22.09.05 19:08 |
|
Здравейте мамчета,
моята бебка след 10 дни ще навърши 6 месеца и оня ден вече я захраних с пюре. започва да става голяма, ето вече се храни като голям човек - с лъжица :) и затова се питам докога да продължавам с бебешките изисквания за хигиената-да се стерилизират биберон-залъгалките всеки ден, да се гладят дрехите, къпането през зимата пак ли да е всеки ден? водата трябва ли да се преварява?
а кога е най-подходящата възраст за отделяне на бебето в самостоятелна стая? бях чула, че м/у 6 и 9 м. при децата се формирала самостоятелността и тогава бил момента за това...вярно ли е? аз обаче още я храня през нощта дали ще има смисъл да я отделям????
въобще такива въпроси ми се въртят в главата, ще бъда благодарна ако някой сподели опит

| |
|
ами Виктор вече е на 6мес и засега спазвам изискването за гладене на дрешките но то по скоро го правя за кеф за стирилизирането почти вече не го правя само от време на време преварявам шишето му в което пие сок...биберона го мия с гореща вода на мивката...мисля къпането да го разредя през ден зимата макар че невярвам да пречи и всеки ден да се къпе но поне главичката меу да не се мокри всяка вечер...за водата аз минах на една нискоминерализирана казва се торн спринг ипочти не му давам преварена вече,а що се отнася за отделянето му в самотоятелна стая поне за сега не виждам как ще стане да го отделим щото няма място а как ми се иска да си има детска стая.....за хранененто и аз незнам да се притеснявам ли ко да правя и ни си се храним и май така ще си я караме дълго време,а как беше свикнал да си спинка цяла нощ ама уви за кратко
| |
Тема
|
Re: докога гладене, стерилизиране и пр.
[re: zlatkap]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 22.09.05 19:34 |
|
След като детето проходи, няма смисъл от стерилизиране, въпреки това аз стерилизирах шишетата за млякото чат-пат. От около годинка спрях да гладя всичко, само когато ми дойдеше мерака
За отделяне в самостоятелна стая не мога да ти кажа нищо, защото нямаме възможност.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 22.09.05 19:58 |
|
Ние от 3-ия месец папаме плодовите пюрета с лъжица. Спрях да стерилизирам някъде оттогава. А дрехите ги гладя наред с нашите по простата пичина, че са много измачкани не за друго
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mъppp (пристрастен) |
Публикувано | 22.09.05 20:02 |
|
Първото - ок. 9мес., второто - 1,5 -2 мес.
| |
Тема
|
[re: Mъppp]
|
|
Автор |
Blondi (hohi) |
Публикувано | 22.09.05 23:09 |
|
Аз нито гладя,нито стерилизирам,но нека това да не ти служи за пример,де.Просто тук в Белгия не се тръшкат много за такова пазене на децата и мисля,че това ми харесва.От първия им ден след изписването излизат по улиците,по магазините,с няколкодневни бебета ходят на почивки в други държави.Мия му шишетата със сапун и гореща вода,пера му нещата с наще в пералнята и го къпя през ден.Засега всичко е ок,пиша ти го просто за да не се притесняваш чак толкова.Бебетата са доста жилави.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eon (t) () |
Публикувано | 23.09.05 11:35 |
|
Здравей драга!
За гладенето - и аз гладя за кеф, стерилизирането веднъж на ден, вода не преварявам вече 2 месеца, в София и купувах Девин бебешка или Thorn spring, сега в Загреб, и давам изворна бутилирана вода. Направо не ти завиждам за нощното хранене, аз почти съм забравила, че такова съществуваше - до към месец и половина трая. Иначе пюренца и Габи хапва вече всякакви, а също и каши, за голямо учудване на местната педиатърка, която взе да ми обяснява как да я захранвам като стане на 6 месеца, а аз и обясних как вече бая време хапва пюренца... Чудя се тая попара и тия кисели след кой месец се дават. Тук няма кой да ми даде съвет...
Поздрави и целувки за бебка!
Редактирано от Eon (t) на 23.09.05 11:36.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Miggle () |
Публикувано | 23.09.05 12:23 |
|
И аЗ като Блонди бърЗам да те успокоя, съвсем не е Задължително да гладиШ и стерилиЗираШ. АЗ спрях да стерилиЗирам ШиШето За вода (Щото се кърмехме, нямаШе други) някъде около 6ти месец, иЗмиване с препарат и четка върШи добра работа. МожеШ да й даваШ минерална вода, така че няма нужда и да преваряваШ. Гладенето го спрях оЩе на втория месец, Щото нямах време (трябваШе да се оправям сама, беЗ баби), никакви проблеми не съм имала. Тук, в Германия, педиатрите така или иначе съветват бебетата да се къпят преЗ 2_3 дни, ЗаЩото иначе кожичката им много се иЗсуШава, та преЗ Зимата спокойно можеШ да го сведеШ до 3 пъти седмично, няма страШно. Не се ШаШкай толкова, нали това дете трябва да има досег с микроби, За да си иЗгради имунитет Не трябва да те гриЗе съвестта, когато си спестяваШ малко работа. Мисля си, че е много по_важно бебче да е порядъчно нагуШено и нацелувано, отколкото с иЗгладена блуЗка.
Ако оЩе я храниШ ноЩем, остави я при вас, така си спестяваШ тичането посред ноЩ. След това Ще имаШ време да я отделиШ. Ние не се храним ноЩем, но бебка оЩе спи при нас, ЗаЩото понякога сънува много и се мята и се буди раЗплакана, та не искам да търча по стаите като писне. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
geminarius (скомина) |
Публикувано | 23.09.05 14:26 |
|
Аz дрехи на Сара никога не съм гладила, освен ако не са някакви роклички с джуфки и т.н., т.е. zа фасон.
Тук в болницата много държат на естествената имуниzация и ми каzаха да не се втелясвам, zащото не е добре детето да живее в прекалено стерилна обстановка. А и имаме куче, та...
Биберони и шишета иzварявах до 2-3-ти месец, сега само когато сме в България иzваряваме, понеже водата в блока е оранжева...
Водата zа къпане никога не сме я преварявали (в София редовно), а Сара спи в нейната стая, от около едномесечна. В нейното легло от първия ден.
Понякога се буди преz нощта, но никога не ми е хрумвало да я слагам при нас.
Къпането - Сара я къпем преz ден, като вече смятам да не я къпя всеки път с гел, а само с водичка.
Редактирано от geminarius на 23.09.05 14:35.
| |
Тема
|
[re: geminarius]
|
|
Автор |
deni_beni (traveller) |
Публикувано | 23.09.05 15:05 |
|
Здравей, много ме заинтересува тази част за кучето... Тука казват че в първите 5-6 месеца било абсурдно детето да има досег с куче. Е, да, ама ние имаме точно две а не мога да измисля никакъв вариант да са отделени от детето. Ти как реши този въпрос?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|