Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:09 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпрос за яслитенови  
Автор gus_gus (минаващ)
Публикувано12.09.05 19:53

От 7.09. тръгнахме за първи път на ясла /сега сме на 2г и 7 мес./ Какво беше учудването ми, когато на въпроса ми дали се извеждат децата навън /при това хубаво време!/, ми бе отговорено, че чак на пролет ще бъдат извеждани!!! Това някакъв регламент за яслите, спуснат отнякъде ли е, или просто е поредният абсурд? Моля ви кажете как е във вашата ясла! Става въпрос за 16 ОДЗ в Студентски град! Засега в групата са записани 21 деца, но се очаква да станат 30 и направо се ужасявам, че ще стои затворен в едно помещение по цял ден с толкова много деца - няма начин да не се разболеят при това положение! А, пропуснах да отбележа, че е ходил само 3 дни до обяд и вече е болен с висока Т! Веднага го спрях и днес цял ден сме по доктори. Досега не е боледувал! Адски съм притеснена от този факт, че децата няма да "помиришат" чист въздух до пролетта!

Редактирано от gus_gus на 12.09.05 19:55.

Тема Re: Въпрос за яслитенови [re: gus_gus]  
Автор tinta (мама)
Публикувано13.09.05 09:33

няма такова правило, моят син ходеше в 69, там ги извеждаха към 10 часа, после заради ремонта го преместиха в мусагеница защото нямаше места на територията на студ. град и там като го водихме - т еми казваха ... "Не му махайте сандалите че само като закусят и излизат навън" - и там ги извеждаха, да уточня че и на двете места когато е хубав овремето децата винаги сме ги прибирали отвън, а не от вътре, и следобяд ги извеждат,
а относно 16 ОДЗ - няма какво да кажа повече от това: с колкото мами съм говорила, на всичките децата ходели по 3 дена, е добре обаче като ни преместиха и нас за юли месец в 16 защото пък 12 почиваше в Мусагеница,
какво се оказа - на съседкат адетето ходи 3 дена и температура, моето детенце започна и то на третия ден имаше температура, това като че ли им е някакъв максимум - повече от 3 дни не може,
а за извеждането съм чула от мами че не им се занимава защото децата били много, е в 69 са също много защото моето беше 29 в списъка им но това не им пречеше да ги извеждат
но в случая на теб не ти препоръчвам 69 - защото детенце е на 2 г 7 м., а там са само ясли тоест до 3 годинки, което означава че след 3-4 месеца пак трябва да търсиш градина, а детето тъкмо ще е свикнало

Автор megche (новак)
Публикувано13.09.05 09:41

В нашата ясла (в Гео Милев) ги извеждат, няма такъв регламент да стоят вътре, на мен ми бяха обяснили пролетта, че директорката трябва да разреши да ги извеждат.... Аз работя точно срещу яслата и ги виждам като ги изкарат на двора, тези дни задължително и сутрин и след обяд... то в това хубаво време грехота е.... Но май като гледам времето ще се разваля, така че може би ще са последните игриви дни на двора...

Автор baby_doll ()
Публикувано13.09.05 09:46

Имам едно предчувствие, може да греша, но мсля, че и в нашата ясла не ги извеждат толкова често, колкото на мен ми се иска... Поне като отида в 5 да го взема, само веднъж са били навън. Мисля, че се презастраховат да не се случи нещо на някое детенце. Но аз предпочитам да ги извеждат повече - ами това са последните топли дни!

Автор pozi4ka (огнена)
Публикувано13.09.05 09:53

Според мен единствената причина е, че не им се занимава да обличат и обуват 30 деца, за да ги изведат на чист въздух. Същата работа е и в повечето детски градини, въпреки че на думи не е така. На мен ми се е случвало в хубаво пролетно/есенно време да съм свидетел как дечицата стоят вътре във вмирисаните на манджа помещения и да гледат през прозореца. В детската градина на моя син дори ми се е случвало да ми казват, че са извеждали децата, а като го питам него, детето ми казва, че цяла сутрин са били вътре, само по-големите са били навън.
Безобразие и нищо повече. Другото лошо според мен е, че почти не проветряват помещенията с децата, а според мен при 30 деца трябва винаги един прозорец да е отворен. После се чудим защо са все болни!!!

Koko - 06.05.2001

Тема Re: Въпрос за яслитенови [re: pozi4ka]  
Автор megche (новак)
Публикувано13.09.05 09:58

Да ти кажа, въобще и не ги преобличт, сега е топло и както са вътре, така са и навън... А като застудее не ги извеждат и пак нямат проблем с обличане и после събличане.... А колкото до проветряването на помещенията, мисля, че по закон винаги трябва да има един отворен прозорец, но дали е така, едва ли ще ни кажат, ако попитаме....

Автор lady Marian (defender)
Публикувано13.09.05 10:14

Ами странно е, в нашата ясла ги държат почти постоянно навън, сега, докато е хубаво времето. Възможно ли е да им е нещо кофти двора и да чакат да го оправят?

А боледуването не е от стоенето вътре, не че искам да те плаша, но докато привикнат, много боледуват. Емил ми караше по една седмица болен на всеки три дена в яслата. Сега септевмри пак тръгна и да чукна на дърво, за момента е "само" с лека хрема, но нали е от скоро, стискам палци и чукам на дърво и не знам колко още ще удържи фронта . Надявам се да е по-добре от миналата година, защото сега давах 10 дена витамини и почнах имуностимулатори, имам чуството, че имат ефект, но е рано да с екаже със сигурност. Съветвам те да се обърнеш към лекарката ви да ви изпише нещо такова.

С нокти и зъби до край своята чест отстоявай!
Не остарявай, Любов, моля те, не остарявай!

Тема Re: Въпрос за яслитенови [re: megche]  
Автор pozi4ka (огнена)
Публикувано13.09.05 10:21

Почти съм сигурна, че не отварят прозорците!

Не знам дали ви се е случвало на вас, но моето дете го вземах от градината буквално "вмирисано" на някакви техни миризми - хлорна вар и манджа! Това ми действаше адски депресиращо. Всеки ден перяхме дрешките и на другия ден-същото.

А за болестите - да не говорим!

Koko - 06.05.2001

Тема лелееенови [re: gus_gus]  
Автор DreamsComeTrue (videnie)
Публикувано13.09.05 10:56

ужас Горките деца. Ама то с тия болести май верно по-добре да не ги извеждат много навън зимата, че ще вземат да ги простудят и съвсем ще ги уморят. Btw тука в Дания в яслите имат навика да ги изнасят да спят навън дори и зимата. Ама не съм чула да боледуват чак пък толкова. Напротив. Иначе е хубаво да се каляват децата, ама едно да има вирусче и закалката ще има обратния ефект. Няма да си пращам детето на ясли па да видим дали ще умрем от глад

Тема Re: лелееенови [re: DreamsComeTrue]  
Автор pozi4ka (огнена)
Публикувано13.09.05 11:09

Много хубаво правят хората в Дания. Според мен децата не се простудяват толкова, когато са навън, а предимно хващат вируси помежду си, когато са вътре и дишат застоял въздух.

Според мен трябва задължително и зимата децата да прекарват минимум 1 час сутрин и следобед навън (естествено, ако не е кучешки студ, има мъгла или духа вятър). Това ще ги закали и ободри. Вирусите ходят повече по топлото, а не в студа.

Koko - 06.05.2001

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.