Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:20 06.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Юли 2005 бебета и мами, как сте!нови  
Автор DreamsComeTrue (videnie)
Публикувано31.08.05 10:34

Слушкат ли бебоците? А вие мами как се чувствате, справяте ли се с предизвикателството? Пишете тук как са нещата при вас, радости, постижения, проблеми... Да споделим опит и дадем най-доброто на малките тирани :)

Тема Re: Юли 2005 бебета и мами, как сте!нови [re: DreamsComeTrue]  
Публикувано31.08.05 10:44

Моят бебо Давид се роди на 19ти юли. Голям тиранин е, реве много и обикновено не знам защо. Според вас как трябва да действаме с такива малки бебета. Дали да откликваме на капризите им или да ги оставим да си реват след като сме се убедили, че не са гладни или жадни, оригнати са и преобути. Как да излезем на глава с малките рачета, така че да не ги разглезим, но и да не ги травмираме... Как ги научихте да спят в леглото си?
Чувам ралични мнения по въпроса и не знам кое да последвам. Искам някой като мен да сподели опит, какво и как е постигнал и как затваря устата на малкия пискун... Предложения за залепване с тиксо се отхвърлят.
Иначе бебо за пораснал с 1 кг и 5см. Основно на кърма е, сере след всяко хранене понякога по няколко пъти рядко и смърдело. Много пърди. Според вас тези газове дали са от млякото... понеже си се и оригва след ядене... а после изпърдява огромни количества въздух... чудя се просто от къде са дошли. Да не би кърмата да не му понася? Тук имаше мнение, че кърмените бебета понякога усвояват почти цялата кърма и може с дни да не серат. Моето имам чувство, че сере повече отколкото е изяло. Как е при вас?

Тема Re: Юли 2005 бебета и мами, как сте! [re: DreamsComeTrue]  
Автор little.monkey (новак)
Публикувано31.08.05 13:48

Моето бебе се роди на 13ти юли 3080 и 49 см. Ака през ден или два по веднъж, също много пръцка. Засега сме много кротички, почти не плачем от колики пу-пу...аз гледам по храната, избягвам да ям неща от които после повече ми плаче. Засега съм разбрала само за ориза и кафето. Спинкаме по 7-8 часа нощем, чак към 4-5 часа се будим за ядене. Пием вече сокче от ябълка и морков. А когато плаче си го оставям за профилактика да си поплаче, като гледам естествено да не се съдира от рев. Не се носим на ръце, защото мама трябва да работи и си имаме една играчка над леглото, с която се занимаваме - или сме на леглото или в количката. За първия месец качихме 1.5 кг и 7 см. Сега сме вече сигурно много повече
Иначе засега сме само на кърма и дори вода не пием, освен онази с копър по една глътка, която никак не обичаме

Редактирано от little.monkey на 31.08.05 13:49.

Автор Pyжa (цвете)
Публикувано31.08.05 16:37

Здрасти и от нас, Марта се роди на 1-ви Юли, ощ емалко и ще направим 2 месеца.
При нас нещата вече започват да влизат в релси, през нощта спим по около 7-8 часа, храненето през деня е все още на по 2,5 - 3 часа. Минахме почти изцяло на изкуствено хранене.
Да отговря и на въпроса за плаченето. Моята Марта я оставям да си поплаква, но не повече от 5 минути ако е чиста и нахранена. Преди да я гушна винаги се опитвам да я успокоя по друг начин - давам й биберон, люшкам я в кошчето или във люлката, пея й, галя я... ако и след всички тези мерки не спре да плаче я гушкам и я успокоявам. Аз съм против плача до изтощение, бебетата имат нужда от майките си да ги гушкат и утешават. Естествено със мярка. Трябва да се намери ЗЛАТНАТА СРЕДА за всяко нещо в живота.

Иначе и ние растем и дебелеем. Като й заговоря, ми се усмихва широко, дори понякога се опитва и да гука. Става все по-сладка със всеки изминал ден.

Автор Darcy ()
Публикувано31.08.05 17:00

Здравейте и от мен. Ние сме родени на 28 Юли момиченце, Мила. И ние много акаме всеки път преди хранене сменяме памперса и той винаги е пълен. Нашта хитруша се научи да ака и пишка като я събуя да се преобуваме и като се изака изцапа всичко, аз се опитвам да гледам лошо а тя ми се смее. Сладурка. Дреамче у ние плачеме, ние си говорихме по този повод в една друга тема. Но аз не я оставам да се дере. Само като мрънка не я взимам. иначе като плаче силно се гушкаме. От събота имаме силни колики и сме на капки. Вие как сте коликите? А иначе за радост на мама и тати спим по цели нощи и се буди чак в 5 сутринта. Аиде ще следя темата като ми остане време. Целувки на бебоците :)

Тема Re: Юли 2005 бебета и мами, как сте!нови [re: Darcy]  
Автор Eli4 (в очакване)
Публикувано31.08.05 18:28

Ние се родихме малко по-рано -на 28.06.
Обаче сме си раче-разбойник.
Първият месец качи 1.300, 1.400 и 5 см.
На Омнео и Фризовом сме-кърмата ми беше до 40 ден с дохранване.
Акаме кога през ден,кога по два пъти на ден-все различно.
Усмихваме се съвсем съзнателно,та чак се хилим.
Проблем е ,когото папото не се сервира ведната-вой ,писъци и рев .
Но като спи е прелестен-най-доброто дете на света.

Тема ей хора ама вие как смогвате на памперсинови [re: Darcy]  
Публикувано31.08.05 19:48

аз ги сменям поне по 6-7 пъти на ден. Тука с датски заплати се оправят някак си хората. Ама в БГ кво правят не знам, смърт ми е... а цените са си еднакви и тук и там . И моя пич обича да сере и пикае баш когато го преобличам. Ама аз се изучих и сега дебна да чуя, че се е изакал и после го сменям. А с пишкането сме на късмет. Не знам има ли колики. Давам едни капки за които докторът каза, че нямат доказан ефект и препоръча масажи на корема. Иначе реве много ама дали са колики... не се знае... То не че се знае и кво точно представляват коликите де... Уж въздух в корема ама...
Нощем тиранина си се буди през 3 часа като през деня. Не знам как сте ги дресирали вашите питомци да спят по цяла нощ...

Автор sysi_mysi (непознат )
Публикувано31.08.05 22:09

Здравейте и от мен. Моята бебка Ивайла се роди на 20.07. За първия месец се наддали 1.200кг. и 4 см. Изцяло на кърма сме. След къпане спинка по 6-7 часа, на следващото ядене по 4 часа, а през деня на 3 часа. Усмихва се с широко отворена уста и вика "Аууу" "А кккаа" Обикновено обаче така гука на баща си, на мен по-рядко.
За плача: когато мрънка я милвам по главичката и я целувам, не я вземам на ръце, но когато плаче я вземам ако не мине номера с биберона и водичката. Не ми дава сърце да я слушам как плаче.
Имаме колики от 10 дни и някои дни едвам се търпи. Забелязвам че нито капките, нито чая за колики помага. Когато си го боли,боли си го детето. Гушвам я с лице към мен и така докато заспи. На ръце не мога да я нося дълго защото ми дотежава. Също така се успокоява като я сложа на леглото между мен и таткото.
Като я подхванат коликите пръцка и се уригва постоянно. Акаме след всяко ядене, дори някой път повече.
Ами май това с засега.

Автор Bezhy (червено дяволче)
Публикувано06.09.05 19:31

Моето бебе се роди на 25 юли, първия месец много ревеше, нон стоп ми спеше на корема, сега е малко по-добре през нощта вече спи само с 1 събуждане, абе влизаме в релси малко по малко

казва се Даниел

Автор elito ()
Публикувано07.09.05 13:30

здравейте "колежки"
родих със секцио на 03 Юли в Окръжна болница, момиче Латинка висока 51 см и тежаща 4,235 кг
рано рано започна да се усмихва - на 20тия ден като я закачиш и пускаше оръжието в действие - направо се разтапяхме около нея
много рядко реве, говори си по нейн си начин. много е кротка. най-обича да е на ръце, за да гледа навсякъде около нея, но и в леглото си кротува. казват, че до 6ти месец не се разглезвало бебето.... а и да се разглези не се притеснявам... важното е да и е приятно на нея и без това още не знае на кой свят е
на нас коликите ни минаха вече. слава богу пръцка често и това не я мъчи. от 10тина дена е на Омнео и като пръдне така миришееееееееееее. памперса го пълни 1 път на ден.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.