|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Как да махна нощем памперса
|
|
Автор |
rabotlivka (луд умора няма) |
Публикувано | 24.08.05 09:43 |
|
Дъщеря ми е на 4г. Нощем и слагам памперс , защото пиша поне два пъти. От една седмица се мъчим да спим без памперс. Голямо пикане пада. Опитвам се да я будя в определени часове, но тя в повечето случаи ме преварва. Отделно от това, когато я будя ми реве по 20 минути и не ще да стане. То молби, то кандърми. Даже вчера докато се увещавахме тя просто се изпика в кревата. Какво да правя. Помощ...........
| |
|
ще ти кажа какво правя аз!
въобще не я будя ами така леко заспала я слагам на гърнето, оставям гравитацията да си свърши работата!слагам я на гърнето около 1-1.30 часа(ляга да спи към 22.30 ) и после около 4.30-5!
имам две хитрости ограничавам течностите след 18 часа вечер, никакви супи за вечеря!
и другото което правя ослушвам се и ако леко стане неспокойна докато спи я слагам на гърне!пожелавам ви успех!
| |
|
Ние бяхме с памперс за през ноща до около 3 год., въпреки че дневния го махнахме към 1 год. и 4 мес. При нас буденето и слагането на гърне не проработи, поради причините, които ти вече си посочила. За това ограничих до мимум, дори се опитвах да изключа изцяло течностите вечерно време и да си говоря с нея, че не трябва да пишка в гащите защото е голямо момиче и като й се допишка да става и да ни буди (това й го повтарях по десет пъти преди да заспи). Така постепенно с времето детето почна да пишка по-рядко, когато тези случаи стигнаха до един или два пъти в седмицата махнах памперса. След това се случи няколко пъти да се напишка и да намокри леглото, за което също си говорехме много, че не бива да се случва и така приключихме с нощното напикаване.
| |
Тема
|
Re: Как да махна нощем памперса
[re: asinka]
|
|
Автор |
Blue Eyes (люта чушка бях) |
Публикувано | 24.08.05 10:21 |
|
И ние така се отървахме. Бабата взе дейно участие.
Много са смешни как спят на гърнето 
| |
Тема
|
[re: rabotlivka]
|
|
Автор |
poza74 (огнена) |
Публикувано | 24.08.05 10:29 |
|
Ние махнахме нощния памперс на 3 г. Мислех, че ще е адска мъка, понеже, докато Коко спеше с памперс, на сутринта винаги беше много пълен и мокър. Случайно разбрах обаче, че той всъщност го пълни на сутринта, като се събуди от сън. Тогава най-напред му обясних няколко пъти, че вече е голям и няма да спи с памперс. Повтарях му го вечер преди лягане, докато бях сигурна, че го е разбрал. Нарочно в първите дни оставях гърнето на най-видно място в детската стая, за да може, щом отвори очи, да го зърне. Сутрин при първото размърдване скачах, понеже знаех, че може по навик да пусне пиша и веднага го носех на гърнето.Така за седмица се изпусна два пъти, а след това вече нямаше никакви проблеми.
Не знам дали знаеш, продават по аптеките едни специални постелки за под чаршафа - не специално за деца, а и за лежащо болни, като от памперсова материя, които вършат безценна работа при напишкване, понеже предпазват поне дюшека. Една такава струваше съм левче или по-малко. Запаси се с десетина и действайте. Вие сте вече големи и детето съвсем скоро ще започне да се въздържа от пишкане нощем.

| |
|
Дневния го махнахме миналата година лятото - голямо пикаене падна
Нощния:
От нова година насам - нощния е съвсем сух. Случваше се сутрин 1 в месеца да се е напишкала, но си личеше че е от сутринта,
Аз а днес, а утре да го махна, викам айде лятото
И просто го махнах - ми това беше - без проблем
никога не съм я вдига нощно време
както са ти казали - ограничаваш вечер леко течностите - и не мисля че ще имаш проблем.
| |
Тема
|
[re: Grami]
|
|
Автор |
rabotlivka (луд умора няма) |
Публикувано | 24.08.05 10:57 |
|
Благодаря на всички.При мен не минава номера със спане на гърнето, защото тя ме усеща още когато я пипна и започва да пищи. А иначе съм и сложила мушама и съм си ушила 5 хавлиени чаршафа, че голямо пране пада. Значи търпение му е майката. А отделно от това си навивам будилника два пъти нощем, но такива са рисковете на професията.
| |
|
Спри да се тормозиш и забриви тия часовници!
Намали водата, сока и каквото там пие вечер и ще стане, ще видиш!
Успех!
| |
Тема
|
[re: Grami]
|
|
Автор |
kati_k (непознат
) |
Публикувано | 24.08.05 17:07 |
|
Не тормози детето, ще го травмираш. Имам приятелка, която от зор да му махне памперса на мом4енцето така го наплаши, 4е сега ака само ако е с памперс и тя специално му го слага за това. В 4удо се видя. Давай и по- малко те4ности и постепенно ще стане, като и обясни за какво става въпрос. Тя ще го асимилира и ще запо4не подсъзнателно да действа.
| |
Тема
|
[re: rabotlivka]
|
|
Автор |
kem77 (винаги усмихнат) |
Публикувано | 25.08.05 20:16 |
|
А ти как ще се почувстваш ако те будят два пъти нощем, за нещо, което до скоро си си вършила съвсем спокойно биз никой да те притеснява?
Не приемай думите ми като упрек, просто в това намирам обяснение на неистовия й плач, когато те усети нощем.
А ти как издържаш - да си навиваш часовника два пъти нощем и да ставаш да я мъчиш на гърнето.
Всеки познава децата си по-добре. Аз установих, че правила за всички деца НЯМА. Всички са различни, едни искат биберони, други не/например/. При всяко дете действат различни методи.
Аз махнах на сина ми памперса това лято, той е на 2 год. Стана случайно, докато бяхме на морето, така се получи просто, не си го бях поставяла за цел, но му беше толкова гадно да емокър, да не говорим ако се наака.
Незнам какво конкретно да те посъветвам, няма място за упреци /според мен доста време си я свикнала да бъде с памперс - 4 год!/, но ти си познаваш детенцето най-добре, действай по интуиция.
Извини ме, ако езика ми е малко остър, но направо се побърках, като си представих малкото момиченце спящо на гърнето и пищящо,че го будят...
Сигурна съм, че интуицията ти ще ти помогне най-много!
Успех!
Редактирано от kem77 на 25.08.05 20:17.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|