|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Обърната матка и зачеване
|
|
Автор |
leysi (непознат
) |
Публикувано | 24.08.05 18:45 |
|
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
Потърсих нещо по темата в архива и понеже не успях да намеря реших да си задам въпроса тук. Питах първо в "Проблемно забременяване", но не получих задоволителен отговор
Опитваме се с мъжа ми да си направим бебче, но за сега не се получава. Аз съм с обърната матка и навсякъде по форумите четох, че трябвало да правим секс в поза "задна прашка", след което да лежа 30 мин. с възглавница под корема. По принцип много ми допада позата, но точно в дните на овулацията изпитвам болка при нея и не ми е приятно. Според вас нормално ли е да изпитвам болка само в дните на овулация и само при тази поза и дали се дължи на обърната матка? Ако някоя от вас с обърната матка го е преживяла моля да ми каже. А понеже прочетох, че доста от вас са с обърнати матки и в момента са бременни, бихте ли споделили дали сте го правили в определена поза и дали сте лежали по корем с възглавниза 30 мин. или това са глупости? А и колко време ви отне бебеправенето (при обърната матка)?!
Предварително благодаря на всички!
| |
Тема
|
Re: Обърната матка и зачеване
[re: leysi]
|
|
Автор |
Tedulina (мама на Хриси) |
Публикувано | 24.08.05 18:58 |
|
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=62
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lss (blue) |
Публикувано | 24.08.05 19:19 |
|
И аз имам (имах ) обърната матка и гинекологът ми препоръча да лежа по корем след акта. Но за позата нищо не спомена и ние си правехме каквото ни харесва Но 30 минути са крайно недостатъчно - като се има предвид, че сперматозоидите достигат до матката за 2 часа! По-добре акта да е преди сън и ти въобще да не ставаш от леглото - при мен това явно помогна Е, вярно е, че аз не разчитах само на това за забременяването... Но определено мисля, че се е отразило, защото плацентата ми се разви по предна стена, т.е. логично е имплантирането на яйцеклетката (около седмица след акта) да е станало, когато съм лежала по корем А за възглавницата - по-добре не я слагай под корема, а под горната част на бедрата - все пак матката трябва да е на ниското, а ти като сложиш възглавница под корема на практика я повдигаш. Успех в забременяването! И не се притеснявай ако не стане веднага - казват, че може да не стане и година, а на следващия месец - да те изненада. При мен лично стана когато заявих на мъжа ми, че искам прекъсване на опитите за няколко месеца Още веднъж - успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nia72 (vesela) |
Публикувано | 24.08.05 19:41 |
|
az sa6to sam s obarnata matka i triabva da se leji po korem po dalgo vreme. spored dosta d-r ni6to drugo ne e ot zna4enie.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nadili (везничка) |
Публикувано | 24.08.05 20:16 |
|
Здравей, и аз не съм чувала че позата е от значение, и възглавница не съм слагала ... просто после не ставах, а си заспивах ... За известно време оставяй измиването и тоалета за сутринта. И най-важното не спирай да опитваш! Успех!
| |
|
Това с обърнатата матка го има при много голям процен тот жените. Не ти пречи на забременяването. А при овулация е болезнено, защотото шийката на матката слиза надолу. И понеже при нас "гледа" напред към корема, а при другите жени е кам дупето, затова те боли. А бебето ще стане когато то си реши. Не се притеснявай, не е от матката. Нито от позите. 
| |
|
Сега прочетох другите мнения. Прави са момичетата. Най добре да бебеправите преди да заспиш, за да не ставаш от леглото. А това за лежането по корем не го знаех. Ама аз така спя по принцип, може и да е вярно. Но доктора нищо такова не ми е казал. А аз много уважавам мнението му. Сега по принуда спя на една страна.
П.П. И все пак става когато най-малко очакваш. Така че не го мисли много. Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (с Огънче) |
Публикувано | 25.08.05 09:04 |
|
Аз съм с обърната матка. Първият път забременях от раз без прилагане на определени пози, без възглавници...
Вторият път бебеправихме 4 месеца. Три месеца слагах възглавница (по препоръка на гинеколога), на четвъртия се отказах и точно тогава е станало бебето
По-важното от позите и възглавниците е да си спокойна! Обърнатата матка е много често срещана и няма да ти попречи да си имате бебче.
Успех! 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zarra (мама на Лъчо) |
Публикувано | 25.08.05 09:34 |
|
Най-важното е да не се притесняваш. На мен съще нещо не ми беше "правилна" матката. И че е обърната чух и че е изкривена чух. Бебе правихме почти година. Не си спомням в каква поза сме били, но все заспивах направо след това, не ставах от леглото за нищо.
Айде успех и не се отчайвай.
Мистър "Мокра фланелка"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
honey_bee (непознат) |
Публикувано | 25.08.05 16:14 |
|
И аз съм с обърната матка, не сме правили секс във въпросната поза, когато забременях, но пък след това си полежавах по корем с възглавница под себе си. Не чак половин час, двайсетина минути. Забременях на втория месец след като спрях противозачатъчните. Желая ти успех
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|