|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Счупен крак
|
|
Автор |
Nataliee (Mama na Niki) |
Публикувано | 21.08.05 22:16 |
|
Здравейте,
Днес Ники се затича вкъщи, спъна се завивайки и ритна с крак радиатора на парното. Резултатът е счупена костица на стъпалото - предстоят му 21 дни в гипс.
Той е на почти 2 г. 5 м. Не успях да говоря много с лекарите в Пирогов, така че имам много въпроси. Единственото, което ни казаха беше, че в никакъв случай не трябва да стъпва на гипсирания крак до 25 август, когато ще ходим на консултация.
Моля за съвети от всякакво естество - за къпането (гипсът е от пръстите на крака до под коляното), за спането, за допълнителни забавления, които да заменят обичайните за тази възраст скачане, тичане и т.н.
Също и какви храни освен мляко, сирене и др. млечни продукти (които той по принцип яде редовно) са препоръчителни при счупвания.
И аз и баща му, Слава Богу, досега не сме си чупили нищо, та.... познанията ни в тази област не са много....
Хубав подарък получих днес за рождения си ден Добре, че се отървахме само с това.
Благодаря предварително и бъдете здрави 
| |
Тема
|
Re: Счупен крак
[re: Nataliee]
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 21.08.05 22:27 |
|
Миличкият, пожелавам му много бързо въстановяване
За къпането най-лесно е да увиеш крачето с найлон и го прихващаш с лента, ластик или каквото имаш под ръка. При спане е хубаво крачето да е леко повдигнато. Ако не се върти много Ники през нощта подложи му едно сгънато одеалце или ниска възглавничка под гипса. За храната давай повече храни богати на калции, виж за забавленията може някоя друга мама да помогне защото още идея си нямам за тази възраст Може филмчета да му пускаш или да прожектираш или други игри за седнало положение
Поздрави 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 21.08.05 22:38 |
|
уф много кофти бързо възсановяване на малчо
| |
|
Миличкото мъниче. От пресен опит знам колко е гадно. Аз до преди 10 дни бях в гипс до коляното. Съвет мога да ти дам за къпането базирайки се на това какво аз правих. Увивах си крака в торба за смет (нова разбира се), мисля, че има и по малки литражи и ще ви свършат работа. Така поне няма да се притесняваш да не се намокри като го къпеш. И пак като превантивна мярка, накарай го да седне в голям леген и крачето да е отвън и така го къпи, по-лесно ще се справите. Опитвай и се нагаждай според ситуацията за всичко.
Пожелавам му бързо възстановяване. Можеш да му купиш от аптеката Арника 30СН. Благодарение на нея не съм взела нито един обезболяващ аналгетик. ¬удеса прави със зарастването на костите и раните от падане.
Поздрави от нас!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bono (пацифистка) |
Публикувано | 23.08.05 11:38 |
|
Малкият ми син беше с навехнат крак и прекара 25 дни в гипс, но можеше да стъпва. В Пирогов предлагат и един полимеризиращ бинт, който играе ролята на гипс. Навива се около крака и се втъвдява от въздуха. После прилича на пластмаса, можете да си взимате душ с него, но не задълго, защото се размеквал. При всички случаи е доста по-удобно. Детето разправяше на всички как има пластмасов ботуш и си ходеше след петия ден без проблеми с две различни обувки - едната с 3 номера по-голяма.
Полимеризиращия бинт не се поема от касата, на нас ни струваше около 60- 70 лв.
Не знам обаче дали в случая това е подходящо, поразпитай.
| |
|
От сърце желая бързо и безпроблемно оздравяване на счупеното краче на малкото слънчице.
Ще си имам сестричка!
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
Nataliee (Mama na Niki) |
Публикувано | 23.08.05 22:42 |
|
Благодаря ти за пожеланията, мила Яна! Дано бързо се възстанови и да няма последствия...
Благодаря ти за съветите за къпането и съня. Найлоновият чувал със сигурност ще го пробваме. Засега само го мием, без да го къпем целия. За съжаление, възглавницата под крака не действа, защото той се върти като шило по цяла нощ. Имам спомен, че трябва да се ядат орехи, обаче аз още не съм му давала, защото нали трябва да се избягват до 3 годишна възраст. Ще караме на мляко, сирене, и т.н.
Целувки за теб и малката принцеса 
| |
|
мойта майка беше със счупена ръка и и сложиха такъв гипс като пластмаса. Много беше доволна, къпеше се с него спокойно, без разни найлони, а и е доста по-лек от гипса. Не знам за детенце дали е подходящ. Мисля че доста ще ви улесни. Дано по-бързо да се оправя.
Редактирано от HELlANA на 23.08.05 23:07.
| |
|
милото мече дано бързо да се възстанови,препоръчвам ви и аз пласмасовия гипс.ще ти е много по удобно да го къпеш.
| |
|
Много съжалявам, че така се е случило с детето. Пожелавам ви бързо възстановяване! Иначе знам, че яйцата и прясното сирене са много полезни, но незнам за толкова малко дете дали може да му се дават.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|