Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:42 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Красива майка и съпруганови  
Автор kati_k (непознат )
Публикувано22.08.05 15:05

Здравейте, отговарях на една майка как се справям с 2 деца в къщи и ми дойде идеятя за тази тема. Вие как се справяте с вида си покрай бебетата и манджите? Аз ли4но ве4ер като си легнат вси4ки си пооправям ноктите или си боядисвам косата и разни такива. Ина4е гледам винаги да съм гримирана в къщи и не много раздърпана /поне до колкото ми позволявят малките, защото трябва да си обле4ена удобно, а не по ток4ета/. Вие как се справяте с тези неща, нали трябва да сме и красиви съпруги, а не само недоспали майки?

Редактирано от SilverElf на 22.08.05 18:37.

Тема Уникално готина тема си пуснала, бравос!!!нови [re: kati_k]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано22.08.05 15:53

В началото ми беше страшно трудно, после невъзможно, а сега малко трудно да изглеждам добре...
След като родих бях изтощена, спях малко, след епизиотомия, безкрайно учене на нови неща - кърмене, смяна на памперси, цедене на кърма, приспиване на ревящо бебе и т.н. - и нещо не успявах да се правя красива... Е, поне се сресвах и обличах, и къпех...
После дойде следродилната депресия - много кофти работа! - няма да разказвам отново за нея, темата ми я има закотвена като линк в първата тема на клубчето ни, ако ти представлява изобщо интерес... Мисълта ми беше, че тогава тотално занемарих себе си и всичките си нужди, изобщо не се гордея с това, но се чувствах напълно неспособна да се грижа за себе си...
Откакто се оправих, някъде в началото на март тази година, вече с удоволствие полагам грижи за себе си - правя хубав секс, ям с апетит, разхождам се навън с удоволствие, 2 пъти ходих на фризьор, няколко пъти на кино с мъжа ми, лакирам се от време на време, обезкосмявам се редовно, гледам се в огледалото как изглеждам, не се боядисвам просто защото не съм побеляла все още, купих си нови обеци и нови чехли, и открих отново радостта от това да бъда Жена! Справям се докато дечко спи през деня или ако кротува, докато е буден и си играе нещо. Но той все пак вече е голям - на годинка! Трудното при мен беше докато беше между 2-месечен и 6-месечен... След това стана толкова добро дете, пу-пу!
Вечер се къпя, ако не успея през деня, тогава мъж ми се занимава с Алекс... Така стоят нещата при мен... Правя и гимнастика по мъничко заедно с детенцето, а като бях на море миналия месец и плувах...

Тема Re: Krasiva maika i saprugaнови [re: kati_k]  
Автор rastamaster (непознат)
Публикувано22.08.05 15:56

suglasna sum s mnenieto ti.za sega,oba4e ne moga da obli4am drehite,koito haresvam,za6toto korem4eto mi e dosta golqmo.no sled kato se rodi bebo i se vuzstanovq malko zapo4va intenzivno sportuvane(kros4eta),a za grima-zaduljitelno moliv i spirala.
mnogo vajna 4ast e i po4istvaneto na litseto.

Тема Re: Krasiva maika i saprugaнови [re: rastamaster]  
Автор kati_k (непознат )
Публикувано22.08.05 16:11

Е аз свалих 9 кг. веднага след раждането и ми е по- лесно, а и тези две малки "тиран4ета" ме скапват от тормоз и това ми стига. Лошото е, 4е и аз имам още малко корем4е, но се опитвам да правя упражнения, правя и за стягане на бюста, защото не кърмя. Ина4е се 4увствам много по- добре от преди. На 34 години съм, но вси4ки казват, 4е след тази бременност съм се разхубавила /малко нескромни4ко/, но и съпругът ми е на същото мнение и ми е добре. А ме беше страх, 4е заради възрастта няма да мога да се възстановя...

Автор Xoли (мама)
Публикувано22.08.05 16:25

Хубава тема наистина
Аз понякога изпадам в много мрачни настроения, именно защото ми се струва, че не полагам достатъчно грижи за себе си
Възхищавам ти се, че успяваш с две деца, на мен едно ми отнема всичките сили. Алекс е много палав и, когато е буден, за секунда не сяда - изключено е тогава да се занимавам със себе си. Крада от времето, когато спи, за да си направя маска на лицето, епилация, да си почистя веждите или просто да се изтегна на леглото за 10 минути. Същевременно това е времето, когато трябва да сготвя, да изчистя, да изгладя и т.н., така че я успея, я не успея да отделя ценните минутки за мен самата. Използвам всяка възможност, но ми се струва, че такива са много редки и грижите, които полагам за себе си, не са достатъчни.
Накратко казано - аз не успявам много добре в това начинание , но с радост ще почерпя опит от вас, които успявате

Тема Re: Krasiva maika i saprugaнови [re: Xoли]  
Автор kati_k (непознат )
Публикувано22.08.05 17:19

На мен мъжът ми ми помага ве4ер и така успявям, а и децата наи късно в 22.00 са заспали и тогава е благодат..... ве4е свикнах да не спя, или поне да спя много по- малко и така успявям. Ина4е през деня тъкмо се справя с едното и другото е наред и така "безкраен празник в къщи". Е дали ще са ни благодарни някога за грижите незная, но поне с 4иста съвест мога да кажа, 4е правя вси4ко по силите си, за да им е добре.

Автор sysi_mysi (непознат )
Публикувано22.08.05 19:38

Моето бебче е само на месец, но и аз не мога да се похваля с невероятен външен вид. Задължително се къпя всеки ден и обличам чисти дрехи, но основно до там. Коремът ми като съм права е почти плосък, но седна ли напред излиза един огромен ТОМБАК. Страшно ме нервира. Иначе епилирах се преди 3 дни за пръв пър след раждането, скубя си веждите и си почиствам лицето, но не съм стигнала до грима. Това го правя в малкото моменти, когато нямам да чистя, пера, простирам , готвя, мия чинии и т. н. Вечер след като заспи детето спя и аз. Неоценима макар и морална помощ ми оказва таткото, защото постоянно ми повтаря че съм много красива и ме желае като жена. Ами това е при мен.

Тема Re: Krasiva maika i sapruga [re: sysi_mysi]  
Автор blizna4e (мартенска мама)
Публикувано22.08.05 22:27

Ох,аз пък няма как да не се поддържам защото съпругът ми е такава конта,че нямате представа.Непрекъснато си прави маски,купува си скъпи кремове,епилира се....Ето защо и аз взимам пример от него.За щастие бебка е мирно и спокойно бебе и имам много време за разкрасяване.Боядисвам си косата,ходя на маникюр (макар и рядко)обезкосмявам се,ходя на масажи при една приятелка,когато мога спортувам (колоездене,плуване,фитнес)
А правило номер едно при мен е без грим да не излизам !Дори да е долу до магазина !Винаги съм гримирана,даже като раждах,а също така бях най-гримиращата се майка на визитациите.Просто гримът ми е като втора кожа.
Лично аз смятам,че това че съм родила дете не ми дава право да се занемарявам.Може цяла нощ да не съм спала,да имам много работа,да нямам време за нищо,но за грим винаги намирам време,винаги !
Смея да кажа че съм едновременно красива майка и съпруга доста успешно.
Виждам го в погледа на съпруга си и това ми харесва !
Да ми е жива и здрава бебка че е толкова кротка та ми позволява тази екстра !

Тема Re: Красива майка и съпруганови [re: kati_k]  
Автор SveDoGab (на Габи и Тея)
Публикувано22.08.05 23:37

Аз също държа на външния вид, ама с две деца наистина си е трудничко. Крада от времето за сън, след като те са заспали вечер и тогава ми е по-спокойно. Грим слагам, когато излизам, в къщи не, защото постоянно си целувам и гушам бебката и каката и не ми е удобно. Но навън задължително. Е, токчета не нося заради количката, но пък гледам да се обличам спортно-елегантно. А когато излизаме и с тати непременно се понагласявам повече - точно за да съм красива мама и съпруга.

А времето така или иначе никога не стига...

Габи - 21.10.2002г.
Доротея - 26.06.2005г.

Тема Re: Красива майка и съпруганови [re: kati_k]  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано23.08.05 02:07

Aз засега съм само съпруга, ама съм красива А и скромна при това, както забелязвате . Е, по едно време бях заприличала на вълк, но се оказа че е от косата . Ходих на фризьор, лелята ме разкраси, направи ми кичури и аз толкова много се харесах, че всеки път като ходя до тоалетната си слагам я червилце, я сенки. А освен това си нося всички рокли от преди, те са повечето тесни ( но за сметка на това се разтягат колкото си искаш) и много си харесвам корема.Малко ми я няма талията, но на кой му пука. Аз много се харесвам, и не се притеснявам да нося тесни рокли. А и любимия ме гледа с такъв един влажен поглед като се накипря... Изобщо се чувствам екстра. Незнам като се роди беба как ще бъде, но засега е така

Редактирано от Meme lndiankata на 23.08.05 02:08.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.