Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:39 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Питане за частна ясла ''Чуден свят"нови  
Автор dirkata (непознат )
Публикувано14.08.05 15:33

Моля, мили майки ако знаете нещто повече за тази ясла - да споделите.Моята щерка трагва скоро там и жсиако мнение ще ми е от полза.Предварително благодаря.

Тема Re: Питане за частна ясла ''Чуден свят"нови [re: dirkata]  
Автор Smiling (:P)
Публикувано15.08.05 08:51

Много съм доволна от Чуден Свят. Синът ми беше там около година - бяха внимателни, обстановката е добра, не съм чула оплаквания и от други.
Преместихме го, защото намерихме друга частна детска градина, която ни е по-удобна, но Чуден Свят се смята за една от най-добрите.
Успех! :)

Автор mimi_2O5 (минаващ)
Публикувано15.08.05 11:14

Писала съм и преди за тази ясла. Живея до нея и НИКОГА не бих оставила детето си в ръцете на тези хора!!!!!!!!
БИЯТ ДЕЦАТА, лично съм виждала как дена от така наречените възпитателки /на вазраст 20-23 год/ така изрита едно дете, че миличкото подхвракна.
А ако видиш с какво карат храната и каде я готвят - отврат.
Само парите които взимат са много!!!!!!

Публикувано15.08.05 11:50

Малко ми стана притеснено от противоречивите мнения,но все пак ви благодаря.Тази сутрин изпратих детето за първи път и сега ми е много мъчно.

Тема Re: Питане за частна ясла ''Чуден свят" [re: dirkata]  
Автор Bono (пацифистка)
Публикувано15.08.05 17:46

Мила, нормално е да ти е мъчно. Помня, че за големия си син висях цял ден около градината в очакване да ревне и да си го взема. И то два пъти - когато за пръв път го пуснах на градина и когато след 8 месеца я сменихме. Понякога отделянето е по-болезнено за майката, отколкото за детето, но се налага да свикваме:)

Впечатленията ми от Чуден свят - имам много добри приятели, чието дете прекара там 4 години. Говори прекрасен английски и е доста симпатично и възпитано момче. Прави ми впечатление че се адаптира по-лесно от моите - може би поради факта, че в чуден сват ги разхождат насам-натам и ги поставят в нови ситуации. Родителите му са доволни - записаха и второто дете там. Струва ми се невероятно да се бият и ритат деца там - идва един момент, в който детето казва какво му се случва, представяте ли си какъв скандал ще стане, ако се разчуе.

Но на мен лично не ми хареса, когато правех избор за моите деца - учителките ми се сториха прекалено млади и леко недружелюбни, сградата не е предвидена за детска градина, споменатото разхождане насам-натам се извършва с едни автобуси, в които едва ли обезопасяват децата...
По-консеративна съм.

Тема Re: Питане за частна ясла ''Чуден свят"нови [re: Bono]  
Автор mimi_2O5 (минаващ)
Публикувано15.08.05 20:44

Повярвай ми виждала съм го с очите си! Ако не бях нямаше да посмея да го напиша!
До момента в който не се убедих с очите си какво става и аз исках да да запиша детето си там. Въпреки вулгарното държание на "директорката" и лошото възпитение на "възпитателките".
Искренно се надявам децата да са добре там, но за сумата която бих давала за да посещава въпросната градина детето ми предпочитам детегледачка.

Публикувано16.08.05 08:47

Вчершния ден мина успешно.Казаха ми , че детето се държало добре и не питало за нас.Аз вчера с нетърпение и страх я чаках,но когато слезе от буса беше доволна и по-късно ми правеше някакви смешни сценки.Доброто и настроение много ме успокои.Тази сутрин като я взимаха се разплака и аз така и пак ми стана много мъчно.С баща й цяла нощ умувахме дали не сбъркахме с градината-имам предвид отдалечеността от вкъщи и наистина доста високата цена ,която разбрахме,че май няма да ни е посилна.Иначе учителките ми се видяха симпатични ,макар и наистина прекалено млади,но може и така да е по-добре - не знам.Притесни ме и фактът ,че не мога да я водя и взимам и да гледам как общува с другите деца,пък и да обеля някоя дума на живо с другарките.Замислям се и за други алтернативи.

Автор Пaвлинa ()
Публикувано16.08.05 09:05

Възможно ли е да ми кажете каква е таксата в чуден свят? А защо отхвърляте държавните ясли? Дъщеря ми е в държавна и съм много доволна. Може би просто попаднахме на добро детско заведение.

Автор Smiling (:P)
Публикувано16.08.05 09:28

Да, безпокойството е нормално. Синът ми се адаптира близо месец. Но после беше доволен.
Когато ги крат с микробусите им слагат колани, а на най-малките - столчета.
Това, че много ги водят е според мен добре - всеки месец на куклен театър, водиха ги в пожарната (Томислав беше силно впечатлен и много доволен), в зоопарка и къде ли не.
Като цяло частните детски градини са в къщи / сгради, които не са строени специално за тази цел. И като цяло учителките са млади. Това ме кара да съм със смесени чувства, но няма как ...
След 1 година в Чуден свят сега сме в Малечко, където ситуацията е подобна. Съмнявам се да ги бият където и да е. Важното е детето да се чувства добре.

Публикувано16.08.05 13:26

Цената е 180 евро на месец и 55 евро транспорт.Замислям се и за вариант в държавната ясла в Дианабад,където живеем.Но все пак ще се огледам и за други възможности,така че да бъде най-добре за нас и детето.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.