Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:59 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема опасност от преждевременно ражданенови  
Автор *Dominika* (sladurana)
Публикувано11.08.05 19:23

Бях в болница за 1 седмица, заради подозрение за изтичане на малко количество околоплодни води (не се доказа дали наистина са били води). Преди 4 дена ме изписаха от там и всичко ми беше наред. Днес обаче усетих леко изтичане придружено с нещо лепкаво, приличащо на бяло течение без мирис Имам чувството, че няма да си износя бебето до термин, даже ще е чудо, ако устискам до началото на септември
Моля мамите, преживели моите проблеми, да ме успокоят някак с думи! В коя седмица са родили, колко са тежали бебенцата, колко време е трябвало да стоят в кувьоз, имало ли е някакви лоши здравословни последствия за малките бебенца Много ме е страх, дали всичко ще е наред с моето детенце

Тема Re: опасност от преждевременно ражданенови [re: *Dominika*]  
Автор som44 (непознат )
Публикувано11.08.05 19:40

в кой месец си бременна ако си влязла в 9 няма страшно

Тема Re: опасност от преждевременно ражданенови [re: som44]  
Автор *Dominika* (sladurana)
Публикувано11.08.05 19:49

В началото на 7 месец съм

Автор jana (бебе Ния)
Публикувано11.08.05 21:14

В коя болница си ходила та не са моглида разберат дали са околоплодни води? При най-малкото изтичане те карат да си сложиш лигнин и на изтеклото слагат една капка от един разтвор. Ако се оцвети по един определен начин значи са си води. Отиди в друга болница да ти го направят, и ако е наистина това ще те включат на системи Магнезий.
Принципно това може да е и по-обилно вагинално течение, което да не е нищо сериозно, но за твое успокоение направи изследване
Успех и се опитай да си максимално спокойна.

Тема Re: опасност от преждевременно раждане [re: *Dominika*]  
Автор mumi (на Маги)
Публикувано11.08.05 22:49

Аз бях с контракции (безболезнени, но осезаеми) от четвъртия месец. Всички, лекари, мами и.т.н, ми обясняваха, че е нещо нормално. Аз продължих да си бъхтя по старата схема работа-пазар-домакинстване-работа+много шофиране и в първия ден от седмия месец прокървих докато бях на работа. От офиса се занесох като бита мечка директно в "Майчин дом". Приеха ме в родилното, с контаркции на 2-3 минути и 2см. разкритие. Не можех да спра да плача от притеснение. Сложиха ми системи, но три часа по-късно монитора отчиташе контракции като за раждане, пак на 2мин. Всички бяха много учудени, защо не ме боли. Смениха системата с нещо, от което имах чувството че ще ми се пръсне сърцето, но слава Богу, контракциите намаляха. На следващия ден ме качиха на 7-мия етаж и си постоях близо 2 седмици. Първата седмица ми вливаха магнезии и нещо си всеки ден по 2 пъти. изписаха ме с изричната препоръка да лежа, почивам и никакво натоварване. Имах си контракции всеки ден и така устисках до 36 седмица. Маги се роди 25 дни преди термин, нормално, леко раждане, 2900, 48 см. Беше напълно оформена и здравичка, не е стояла в кувьоз, само изкара по-дълга жълтеница.
Не пишеш къде си, в коя болница си била. Съветвам те по най-бързия начин да отидаш в АГ болница, да ти направят всевъзможни изследвания и ако трябва да стоиш там до края. Звучи ужасно, но е важно бебчето да е добре. Колко мами изкарват почти цялата си бременност в болница! Заслужава си, щом е за детенцето! Стискам палци всичко да мине добре и тревогата да е фалшива!!!!

Тема Re: опасност от преждевременно ражданенови [re: mumi]  
Автор lideto22 (минаващ)
Публикувано12.08.05 00:24

Ох,аз нямам опит въобще,но ми се ще да ти кажа да не се претисняваш.ВЯрно,че трябва да си постоянно нащрек,но и да я караш по-спокойно.Това изтичане може да е бременското течение ,което се засилва,дори става по-водно.Но ти си знаеш как стоят нещата.Аз откакто съм влязла в 7-ми месец-раждам поне по 4 пъти в месецаВсе ми струва,че нещо не е нормално.И аз си мислех,че ми изтичат водите,заради по-обилното изпотяване между краката,които станаха страшно дебели и всеки път карам доктора да ми гледа водите,които са си напълно в нормата.Иначе аз си имах течение,и сега продължавам да го имам,но е доста по-засилено.
В края на шести месец пък ,когато получих първата контракция-безболезнена ми се струваше,че всяко връткане на бебока е контракция.И все пак наистина може да се провери ако се съмняваш дали това са околоплодни води-просто си служи една превръзчица и ако изтече нещо тичай при доктора да провери с лакмусвия тест дали това са водите-аз лично не съм го правила,но доста неща изчетох-има тест за това.
Успокой се-та нали излизаш от болницата-все са щяли да установят нещо!!!

Тема Re: опасност от преждевременно ражданенови [re: lideto22]  
Автор dineva (новак)
Публикувано12.08.05 09:09

Аз в края на 5ти месец лежах по същата причина в болница.Слагах си лиглин но така и не изтече нищо повече а само се навлажняваше от пот.В седмицата в която се прибрах след къпане пак ми изтече нещо,само че този път взех огледалото и хубаво се огледах.Беше бяло течение ,но много рядко.И така досега на няколко пъти ми се случва същата ситуация.Не че не ме е страх ,но гледам по-оптимистично и така вече месец и половина.Стискам ти палци ,както и на себе си.Продължавам да ходя на работа и я карам по старому,без излишно натоварване разбира се.Е случва се от време на време да вдигна нещо по-тежко или да се изморя,но гледам след това поне 30 минути да почивам.Хайде ,лек ден

Автор Alya (нова)
Публикувано12.08.05 09:37

Здравей, мила!
Наистина е важно да се диагностицира дали са околоплодни води, но за съжаление не във всички болници имат такъв реактив.
Аз в 25 г.с. получих леко изтичане на околоплодни води, в Бургас така и не можаха със сигурност да кажат дали са води. Гледаха ме постоянно на УЗ - имах си води, нямах разкритие. Казаха, че вероятно е урина.
Затова отидохме в МД - София - там веднага разбраха, че са околоплодни води и за съжаление се наложи да ми предизвикат раждане.
Но знам, че не навсякъде в света практиката е да предизвикват раждане, а следят за инфекции, разкритие и т.н.
Стискам ти силно палци при теб всичко да е наред!!!

Тема Re: опасност от преждевременно ражданенови [re: Alya]  
Автор dineva (новак)
Публикувано12.08.05 09:53

Знаеш ли аз също съм в Бургас.Най-много ме подразни,че при целия ми престой в болницата чакаха да ми стане нещо,а не ме преглеждаха или да сложат реактив на лиглина,даже и да е влажен от пот.С нищо не ме успокоиха само че имам достатъчно води.Така че не оставяите нещата без лекрски контрол ,но да е контрол а не само отбиване на номера.

Тема Re: опасност от преждевременно ражданенови [re: dineva]  
Автор Alya (нова)
Публикувано12.08.05 10:00

Мдаа, всъщност подочух, че въпросният реактив го правят в Лукойл, но защо пък да го има в Бургас?!? Според мен , ако бяха помолили завода за спонсорство - да им подарят ,ако толкова нямат пари, нямаха да им откажат!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.