Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:13 24.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Дайте да популяризираме раждането в къщинови  
Автор newage (идещ)
Публикувано09.08.05 07:20

Има един прекрасен американски сайт

за раждане в домашни условия (става дума за раждане в домашни условия асистирано единствено от родителите) с подробна информация, много истории и полезна информация. Току що получих от собственика разрешение да го преведа на български.

Не е ли интересно, че ние сме загубили една 2000 годишна традиция (векове наред нашите майки са раждали у дома или на къра, без акушерки и болници) а в Америка, една държава на 200 години това нещо се прилага.

Моля, всеки, който хареса идеята, знае английски и може да ми помогне с преводите да ми пише на

Тема Re: Дайте да популяризираме раждането в къщинови [re: newage]  
Автор katerinata (минаващ)
Публикувано09.08.05 10:19

Аз Лично нямам нищо против раждането в къщи,но честно казано ако стане някакво непредвидено усложнение??? Мисля,1че би било безотговорно да раждаш в къщи без лекарско наблюдение,че то ако стане нещо докато дойде Бърза помощ може вече да е късно /като се има впредвид колко бързо идват.../

Тема Re: Дайте да популяризираме раждането в къщинови [re: katerinata]  
Автор Mъppp (член)
Публикувано09.08.05 10:46

Гледах подобно нещо по Reality. Но там задължително присъстваше акушерка, която се плаща от застраховката. В болницата имаше готов екип и линейка ако потрябва. Една холандка ми разказа същото.

Тема Re: Дайте да популяризираме раждането в къщи [re: newage]  
Автор ET (Touch too much)
Публикувано09.08.05 11:21

аз съм фен, но само от четене, не от личен опит, не ми стискаше да придобия личен опит в България

ето

има добре описана, че и илюстрирана история на домашно раждане във вода в сходни с българските условия, само дето все пак се е наложило майката да скокне след раждането до болницата...

добре е да има акушерка или лекар, някой, който да следи раждането

основна спънка пред успеха на начинанието ми се вижда, че българските акушерки и лекари си имат уютна всеобщо споделена отговорност по болниците, тоест ничия, а евентуално поемане на домашно раждане, би било никому ненужен риск в това отношение

може би мястото за започване на промяна в това отношение е Здравната каса, или даже законът, който обуславя ЕДНАТА Здравна каса...

ако имаше подобна част от медицинска застраховка, или подобен елемент в абонамента на болниците, (и ако ми предстоеше ново раждане), да, бих ползвала услугата, както и много други жени, предполагам...

УСПЕХ с преводите

Автор ruja72 (минаващ)
Публикувано09.08.05 11:43

На мен ми се струва страшничко, впредвид колко тежко пьрво раждане имах и колко леко второ но веднага след това с усложнения. Ако не бях в болницата не знам какво щеше да стане. Добре че имаше техника в болницата и опитни акушерки.
Майка ми и баба ми едва са оживяли навремето като е раждала баба ми. Другата ми баба и баща ми сьщо са били на косьм, така че някак сьм скептично настроена. Доктора при който ражда сестра ми беше казал нещо точно на място"Винаги знаем как ще почне едно раждане и никога не знаем как ще свьрши. Понякога всичко започва прекрасно, а свьршва в най-добрия случай(ако плода не е слязьл много надолу) с непланирано секцио."
В спокойни дьржави като Холандия или Швеция с много висок стандарт, когато бременността протича нормално, няма никакви стресови фактори за майката да, но в Бьлгария не мисля че става. И вьв Франция хората сьщо живеят под стрес и сьщо не е популярно раждането в кьщи. Жените работят до последно, имат 10 седмичен отпуск по майчинство и някак не се врьзва да не ражда жената в болница. А в Швеция майчинството е 4 години и може да го вземат или майката или бащата. Естествено пред такава перспектива жената докато е бременна е адски спокойна и да изкара лека бременност. Докато когато в главата ти има куп проблеми то това неминуемо се отразява на бременността и ражаднето и тогава си е по добре в болница.
Ама това са си моите теории.

Автор Mi6ka (сива на точки)
Публикувано09.08.05 11:48

Честно казано, изобщо не съжалявам, че сме "загубили 2000-годишната традиция да раждаме вкъщи". Едва ли съществува статистика за такъв минал период, но мога да си представя процентът на успешните спрямо неуспешните раждания по този метод. А и професията на акушерките е много по-стара от 2000 години, още в архаичния период на гръцката култура я е имало (със сигурност и в други, още по-древни култури), имало е и култови процесии към божествата, които са я закриляли тази престижна професия.
А разкъсванията кой ги шие - майка ти или баща ти, или просто ги оставяш да те красят до следващото раждане (не се заяждам, просто ми е интересно)

Автор 3лaBeщицa (минаващ)
Публикувано09.08.05 12:23

Момичета, в една друга тема всеки се хвали колко пари дава за докрори, за да роди, вие говорите да се раждат деца в къщи

Всъщност и мен ме притесняват главно разкъсванията. Чудно ми е едно време така ли са живели след като родят?

Тема колко пъти Брук от...нови [re: newage]  
Автор DreamsComeTrue (videnie)
Публикувано09.08.05 12:23

Дързост и красота роди в домашни условия с Ридж акушер
Верно, че е филм ама все пак... не е нещо невероятно и фантастично...
А не да кажеш, че нямат пари да си платят или нещо друго...

Автор lady Marian (defender)
Публикувано09.08.05 13:12

Сори, но аз го намирам за безумно. Имаш ли идея през тази 2000 годишна традиция колко е голям процентът на загиналите поради липса на навременна лекарска намеса бебета и майки? А на майки, починали след раждането поради кръвоизливи и това, че няма кой да ги зашие и да им сложи система? А на бебета, задушили се в родовия канал, защото няма кой да направи секцио по спешност? Съжалявам, но дори и да знам, че в болницата ме чака лекарски екип, пак не бих се навила да раждам в къщи, не е ясно за колко време могат да пристигнат или аз при тях и пр. Да не дава Бог никуму, но си е опасна работа раждането, каквото и да си говорим.

С нокти и зъби до край своята чест отстоявай!
Не остарявай, Любов, моля те, не остарявай!

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано09.08.05 14:18

Да ама в къЩи няма кой да ти сложи епидурална и ако се наложи да ти направи секцио....Не бих рискувала с раждане в къЩи...Това е риск и zа мен и zа бебето, да не говорим, Че в къЩи никога немога да постигна таzи Чистота, която е в болницата, а ако стане неЩо, от къде хирург, нанолог и пр.......да си раждат американките в къЩи аz си искам болница, и специалисти, и техника...а бабите ми са си раждали в болница...който го блаzни да ражда под круШата да ходи там.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.