Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:52 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Майчета, помогнете ми !!!нови  
Автор sysi_mysi (непознат )
Публикувано01.08.05 14:41

Моята бебка е на 13 дни и досега се кърмехме от първото ядене, но от около седмица ми се появиха рани(като дълбоки дупки) по зърната и от тях тече кръв. С много усилия продължавам да я кърмя, но боли ужасно.. Вече почти съм стигнала до идеята да се цедя преди ядене, защото става по бързо а и по-безболезнено.
Въпроса ми всъщност е колко мл. трябва да яде на хранене? Нямам никаква представа защото тя сама се буди на около 3.5 часа и си хапва около 30мин. после сама спира и заспива. За и

Тема Re: Майчета, помогнете ми !!!нови [re: sysi_mysi]  
Автор geminarius (скомина)
Публикувано01.08.05 14:48

Спри да я кърмиш, защото ако продължаваш, положенето само ще се влоши. Аз бях като теб и се цедих мнооооого дълго време /около 2 месеца/.
Попитай в аптеката за някакво мазило, съдържащо ланолин. Мажи си гърдите възможно най-често и не ги "запарвай" в сутиен.
Ако искаш, можеш да опиташ с чай от лайка да си правиш 10-минутни компреси. Когато обаче слагаш крема, гърдите трябва да са сухи.
Успех и скорошно оправяне!
На бебката направи едно шише от 60-80 мл. и й дай - тя сама ще си каже колко й трябва.

Автор elipapa (непознат )
Публикувано01.08.05 15:04

Здравей, едва ли има някой, който с точност да каже колко трябва да хапва бебка. Преписвам от една книжка, издадена 1984 г ("Отглеждане и възпитание на малкото дете"):
Количество на кърмата в грамове, изсукана от кърмачето през втората до четвъртата седмица от живота
Час Мин оптимално колчество Макс
6,00 110 120 130
9,00 100 110 120
12,00 90 100 110
15,00 80 90 100
18,00 70 80 90
21,00 75 80 85
24,00 65 70 75

Не приемай тези данни като максима, но все пак са индикация.
Дано по-скоро се оправят гърдите ти, за да можеш да кърмиш бебка и да сте добре.
Успех

Тема Re: Майчета, помогнете ми !!!нови [re: elipapa]  
Автор elipapa (непознат )
Публикувано01.08.05 15:06

Хм, бях оформила данните в колони, но не са се запазили.
Дано се ориентираш
Трябва да са 4 колони:
1 колона Час за хранене
2 клона Мин. количество
3 колона оптимално количество
4 колона Максиално количество
Дано се ориентираш
Хайде до скоро и чакаме радостни новини

Автор di_ma (diemma)
Публикувано01.08.05 15:13

Честито бебче! Да е живо и здраво!
Аз НЕ бих спряла кърменето- това е от собствен опит. Поне не бих се отказала толква лесно.
Вземи си Гармастан. На билкова основа е и не вреди на бебето, при евентуални остатъци. Мажи се върху зърната и е задължително да се оставят на въздух поне 5мин. Ефекта е мн. бърз. Зърната постепено загрубяват и болките напълно изчезват. Така се получи и при мен. Нямаше място по зърната ми, където да нямах рани, но за 2-3 дена заздравяха и нямах проблем при кърменето. Успех!

Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано01.08.05 15:13

Купи си Гермастан. Още на втория ден ще имаш подобрение. Доколкото си спомням беше изцяло на билкова основа. На мен и на мои приятелки помогна страшно бързо. Успех

Автор Pichaga (завеян)
Публикувано01.08.05 15:29

не съм майчено да споделя опита на жена ми....гармастана помагаше временно....купихме по съвет от лекар LANSINOH английски крем, съдържа ланолин, само това помогна, но се маже вече 2 ри месец...търсих го много, накрая го намерих в аптеки РЕМЕДИУМ, ако си от София, на ул. "Шишман" с/у 7 у-ще на ъгъла
дано съм бил от помощ
успех

ВАКАНЦИЯЯЯЯЯ

Автор Haди (благородна)
Публикувано01.08.05 15:57

И аз имам абсолютно същия проблем . Само че при мен работата стана толкова сериозна , че даже вечер взе да ме втриса и да ме болят зърната.Аз също се мажех с Гармастан , но не ми помогна.Едната ми гърда в момента я изцеждам , а от другата давам да суче . Тази която има по голям проблем я мажа с дефламол , а другата с гармастан дано да се оправят че ще

Тема Re: Майчета, помогнете ми !!! [re: sysi_mysi]  
Автор milena* (Варна)
Публикувано01.08.05 16:16

И аз като другите момичета бих те посъветвала да си купиш омазняващо кремче Гармастан или Лансинокс.Мажеш и оставаш гърдите на въздух,не ги мий често със сапун.
Сигурна ли си ,че бебо засуква правилно гърдата. Разраняването може да е от това. Ето информация:
Знаци за правилно кърмене
1. Устата на бебето е широко отворена и устните са извити навън.
2. Брадичката и нослето му се допират леко до гърдата.
3. Поело е колкото се може повече от ареолата в устата си.
4. Суче ритмично и дълбоко, на кратки изблици, разделени от паузи.
5. Можете да го чуете да преглъща редовно.
6. Зърното ви се чувства добре след първите няколко кърмения.

Знаци за неправилно кърмене
1. Главата на бебето не е на една линия с тялото му
2. Суче само зърното, вместо да засуква ареолата, като зърното остава дълбоко в устата му.
3. Суче леко, бързо, пърхащо, вместо да засуква дълбоко и ритмично.
4. Бузите му са засмукани навътре или чувате цъкащи звуци от езика и устните му.
5. Не го чувате да преглъща редовно, след като продукцията на млякото ви се е увеличила.

Ето и линк към две статии които може да са ти полезни

Златко -16.03.03 г.

Автор els ()
Публикувано01.08.05 16:32

Чувала съм, че помага използването на силиконови зърна.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.