Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:12 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Секцио в 36 г. с.нови  
Автор Kitke (Bube)
Публикувано30.07.05 06:40

Момичета на някоя налагало ли и се е да роди със секцио в 36 г. с.
Моля кажете как изглежда бебче родено в 8 месец. Идва ли си веднага кърма и ако е второ секцио като при мен как се възстановихте. П.С.
Между първото и това секцио са минали само 2 години

Тема Re: Секцио в 36 г. с.нови [re: Kitke]  
Автор matiya (MAMA NA DAVID)
Публикувано30.07.05 11:56

Zdravei Kitka,kato te cheta vse edno mene si vijdam predi 1 godina.Az bqh operirana imam predvid napraviha mi sekcioto v nachaloto na 36 sedmica bebo si beshe savsem nared rodi se 2800 i daje ne mu se naloji da sedi v inkubatora blagodarq na gospoda za koetoKarmata mi doide na 2riq den i se vazstanovih za okolo 10 dni a oshte na vtoriq zapochnah da si se dvija e ne chak taka normalno no minava ne se shashkai vsichko shte e okZA protokola az sashto sam s 2 sekcio operacii i daje parvata mi beshe napraveno po speshnost,taka che zaredi se samo s +++energiq i palen napred,skoro shte se gushkate s bebo.
Pozdravi ot nas s bate David

Тема Re: Секцио в 36 г. с.нови [re: matiya]  
Автор Kitke (Bube)
Публикувано30.07.05 13:47

много се надявам малчо да е достатъчно голям. И моето първо секцио бе по спешност, каката се роди много преносена и само 2650кг.
По- големият ми син който родих преди 14 г. се роди дунди 3,750, надявам се това мъниче да прилича на него.
Честно казано не се притеснявам от операцията а от това че доколкото знам се реже на същото място и се чудя как ли ще се прибере този корем после

Автор Tanika (диреща)
Публикувано30.07.05 15:54

Няма страшно родих по спешност в 32 г.с. бебчо беше 2.300 лежа в кувьоз пък сега какъв тежък мъж е:
Пожелавам успех и бързо възстановяване.

Автор gugolinka (минаващ)
Публикувано30.07.05 17:08

Здравей,

Моята дъщеря се роди точно в 36 г.с. със секцио. Аз по принцип трябваше да
раждам със секцио заради очни проблеми. И първата ми дъщеря я родих със
секцио преди 3,5 г. но тя се роди на термина.
Та с беба ситуацията беше следната: изтекоха ми водите, постъпих по
спешност, извадиха я - 2,480 кг, 46 см. Стояхме в кувьоз 2 седмици заради
проблеми с дишането, после още 2 седмици на креватче в болницата и така
си я прибрахме благополучно на 28 дни у дома.

Не се плаши - в 36 седмица по принцип ги водят доносени и някои даже
изобщо не ги държат в кувьоз - при нас проблема беше такъв, че можеше да
се появи и при съвсем доносено бебе.

Много е важно там, където раждаш да са добри неонатолозите.
Питай ако нещо по-специално те интересува.

Поздрави и успешно раждане

Тема Аз също родихнови [re: Kitke]  
Автор morskasirena (приятел)
Публикувано30.07.05 17:10

със секцио в 34 г.с , но понеже беше планово, защото бебето не наддаваше и ми биха някакви инжекции, с които да му подпомогнат дробовете. Покрай стоенето в болницата се запознах с още много майки с по-рано родени бебета и сега всички са много здрави и хубави деца. Не се тревожи, всичко ще е наред. Защо се налага да родиш в 36 г.с?

Тема Re: Секцио в 36 г. с. [re: Kitke]  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано30.07.05 18:15

Щом се налага секцио не го мисли много. Малкият ми син е роден в 35 седмица беше си съвсем оформен и със самостоятелно дишане. Тежеше 2.700. Кърмата ми дойде на 2 ден след раждането. Единствено не мога да кажа нищо за възстановяването, защото моето раждане беше нормално.
Стискаме палци много яко всичко да е наред!
Кога ще е събитието!
Чакаме вести!!!

Автор matiya (MAMA NA DAVID)
Публикувано30.07.05 20:22

Ami za korema kvo da ti kaja az zapochnah da poseshtavam fitnes zalata sled kato sprq da karmq i veche bebe e malko poveche ot godinka i da ti kaja korema vze vidimo da mi se pribirai kantara slava bogu da sochi nadolo.

Тема Re: Секцио в 36 г. с.нови [re: lenny]  
Автор Kitke (Bube)
Публикувано30.07.05 22:55

Благодаря ви на всички!Много се надявам да не се налага престой в кувиоз..
Налага се секцио защото забременях 1г и5м. след като родих дъщеря ми пак със секцио. Още на първата консултация доктора каза най късно 5-8 септември със секцио, превантивна мярка поради факта че много скоро е оперирана матката и не бива да започва нормална родова поради рискове разни. От известно време 1-2 месеца имам доста силни болки от разпъването на шева, бе направо ме парализират да си кажа честно и док. смята че има опастност от разслояване на операцията ... Това може да се окаже фатално както се досещате...Та новото 10 е че най вроятно 24-30 август ще ме резнат.
разбира се до тогава има още 3 седмици и се надявам матката да издържи....

Автор 3лaBeщицa (минаващ)
Публикувано31.07.05 02:23

Имаш време, матката ти ще издържи, с бебчо всичко ще е наред!
Стискаме ти палци!!!

[image]http://lilypie.com/days/050901/4/24/1/+2[/image]

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.