Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:29 01.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема цигари и бебе?!нови  
Автор tzveti (непознат)
Публикувано20.07.05 02:00

Здравейте момичета:)
Четях една от темите от днешния ден, когато в очите ми се наби думата "цигари" и се сетих..............
Много ми се видя странно, че момичетата с които заедно раждахме до едно пушеха - уж по малко???, като обясняваха как плацентата всичко пречиствала и това не пречи на бебето???? Това им го обяснявали лекарите??? След като били родили и започнели да кърмят нямало вече да пушат, защото вече ставало опасно за бебето??! и все неща от този род!!! На мен много странно мисе сторри, но нали всеки сам си преценява.........Скоро обаче чух още по шокиращо за мен изказване:"Спрях да кърмя, защотот не можех да спра цигарите" Що за решение??? По късно след срещите ми с повече майки установих, че всъщност много малко от тиах са спрели да пушат по време на бременността, което на мен ми се струва направо безумие. Далеч съм от мисълта, че не си обичат децата, но ............. хич не ги разбирам. Аз също пушех докато разбрах, че съм бремнна, но след това просто ги спрях. Не беше супер лесно, но ако това не е стимул не знам какво може да е?? Дори забраних да се пуши изобщо в апартамента. Все пак детето нямя избор и алтернатива за сега. Като стане голямо само да си решава, но за сега ти решаваш дали да го тровиш или да го пазиш. ТА много ме ядосва тази безволевост в майките около мен. За съжелление май голяма част от майките са с подобна нагласа. Чудя се как се оправдават пред себе си???
Съжелявам ако съм обидила някой, но много се ядосвам за това нещо!!!

Тема Re: цигари и бебе?!нови [re: tzveti]  
Автор Cпacka (добра ламя)
Публикувано20.07.05 09:21

Принципно си права, но има и друга страна на медала.
Това да спреш цигарите е въпрос не само на здрав разум, но и на воля и характер. Знаеш, хората са различни. Едни са по-слаби, други - не. Това обаче не означава, че едните биха били по-лоши родители от другите.

Има и един медицински факт - ако мйката е страстен пушач и при забременяване рязко спре цигарите, е възможно плода да страда много повече отколкото ако от време на време запали цигара. Има и случаи на хипертония при бременни, спряли внезапно пушенето.

Не ме разбирай погрешно! Не съм привърженик на пушенето по време на бременност и около бебе. Самата аз, когато решихме да си имаме бебе, спрях цигарите 3 месеца преди бебеправенето и не пуших въобще докато бебо не навърши 6 месеца (въпреки че вече не го кърмех). Започнах да паля цигара едва когато тръгнах на работа. Вкъщи и пред детото не пуша.

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Тема Re: цигари и бебе?!нови [re: Cпacka]  
Автор nia72 (vesela)
Публикувано20.07.05 12:32

аз също не пушех,но съм съгласна,че е вредно ако рязко се спрат цигарите.аз лично пуша,но като разбрах,че съм бременна не ги спрях изведнъж, а постепенно ги намалих.все пак е въпрос на воля и индивидуално виждане на нещата.

Автор Mишo Шaмapa (най-добрия)
Публикувано20.07.05 12:57

да направят цигарите по 10 лева и проблема ще се саморазреши. няма по селска гледка от това да видя бремена жена в градинката лапнала цигарата.

We're all living in Amerika
Amerika ist wunderbar
Coca-Cola, Wonderbra

Тема Re: цигари и бебе?! [re: Cпacka]  
Автор Matzinka (новичка мама)
Публикувано20.07.05 13:19

Съгласна съм, че отказването на цигарите е въпрос на воля и характер, но да не забравяме, че науката е открила и че към никотина (а от филма Вътрешен човек видяхме, че и други опасни вещества се използват) се развива подобна на зависимостта към наркотиците и е съвсем реално пушачите да изпадат в състояние на абстиненция. Както знаем това състояние е почти неконтролируемо.
И мен не ме разбирайте погрешно, нито аз нито мъжът ми пушим, аз самата припалвах мнооого отдавна. Не че търся оправдание за бременните пушачки и пушещите майки с малки деца, но трябва да се вземе под внимание и този факт, за да може вместо да ги порицаваме и заклеймяваме, което е най-лесно да търсим начин да им помогнем.

Автор shnapy ()
Публикувано20.07.05 14:42

Аz смятам ,че е беzкрайно беzотговорно пуШенето по време на бременност И въобЩе не ги оправдавам теzи мами,които пуШат по време на бременност,кърмене и в помеЩение където има бебе.Може и да съм малко крайна,но съм сигурна,че всеки може да спре цигарите само при мисълта,че може да навреди на бебето.Аz преди да zабременея първия път ,пуШех по кутия на ден.Щом видях положителния тест си zапалих последната цигара и си каzах край,до тук съм с цигарите.Сега постъпих по съЩия начин.Значи Щом може страстна пуШачка като мен да ги спре,zаЩо и други да не могат?! Така че смятам че всичко е само оправдания.
п.с Имам една поzната,която пуШеШе по кутия на ден-бременна..Гроzна гледка.

Автор aida ()
Публикувано20.07.05 16:29

Аз мисля че не е толкова трудно да се спре пушенето по време на бременноста на мен ми е за втори път и сега отново не пуша. С първото дете докато кърмих също не пуших и до сега в стаята кадето е детето не се пуши има си тераси за тази работа.
Преди съм пушила по кутия на ден и последната цигара беше докато чаках да излезе резултата от теста за бременност.

ПП: съпруг ами е пушач и пуши на бълкона от както съм забременяла с първото бебе до сега не е влизал вътре и не руптае :)

Тема волята и характеранови [re: Cпacka]  
Автор Ljonja (фацкооо!)
Публикувано20.07.05 17:59

докато лежах в патологичната бременност, нон стоп на терасата на отделението имаше жени, които пушеха.
това - жени с някакви проблеми с бременността
една съседка роди малко преди мене
когато за пръв път се надвесих над количката, за да видя бебето, ме лъхна такава смрад на цигари, че инстинктивно се дръпнах много тъпо се получи.
за мен е абсолютно безотговорно!
говоря като бивш пушач (с усещането, че скоро пак ще пропуша )
освен това какви ги разправяте за рязко спиране, стрес и дрън-дрън...това са жени, които изобщо нямат намерение да спират.
да са циганки и да не знаят...не са.
а като задимят към количката с моето дете - само не ми говорете за толерантност.

Редактирано от Ljonja на 20.07.05 18:00.

Тема Re: цигари и бебе?!нови [re: Mишo Шaмapa]  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано20.07.05 18:36

По колкото и да ги направят, който си пуши пак ще си пуши.

Автор Meme lndiankata ()
Публикувано20.07.05 18:47

Аз лично не смятам, че плацентата 'пречиства' токсините и спрях да пуша, в момента, в който разбрах,че съм бременна. Дори това за плацентата съм го чела в някаква книга, а има и информациа в интернет, като никъде не се споменава, че е ок да се пуши. Не че нещо може да има сериозни увреждания, ама кому е нужно да се трови още преди да се е родило. Аз спрях да пуша, като разбрах че съм бременна. Други хора си пушат. Всичко си е въпрос на личен избор. Не мога да седна и да соча с пръст някоя бременна, която е избрала да пуши. А и като става дума за вредни работи - алкохола е къде къде по-вреден.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.