Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:27 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Нощното хранене  
Автор toni (bonboni)
Публикувано14.07.05 14:49

Момичета ето че и аз имам нужда от вашите съвети!
Имам следния "проблем" - бебе Румка е вече на 1 месец - 38 дни по-точно - но още не можем да откажем нощното хранене. Кърмя я на поискване - нямаме точен график - но след храненето в 23 часа се събужда различно към 3 или 4 през нощта и си плаче за храна госпожицата. Ако я накърмя си заспива веднага и се буди отново на сутринта към 7. Вчера обаче си казах че ще пробвам залъгване с вода - рев та рев - нищо не направих с тази вода след 40 мин лъгане, люшкане и изпиване на 100 мл вода - накърмих момата!
Понеже с Косето не си спомням за такъв проблем - кажете моля докога кърмихте нощем и как минахте към по голям сън през нощта.

Всъщност понеже ми е доста по-удобно да я кърмя за 10 мин през нощта и пак всички славно да си продължим да спим и през ум не ми беше минавало да я отказвам от нощно хранене - мислех си че ще го "надживее" в един момент - ама на! - преди 3 дни на консултациата се оказа че тежи 4,700 - наддала е 1,600 кг за 1 месец!!!!!!!! - та лекарката ми каза че е добре да спра нощното хранене..........

Тема Re: Нощното хранененови [re: toni]  
Автор baby_doll ()
Публикувано14.07.05 15:43

я не го мъчи детето тази вода То си знае най-добре - ще се откаже само от нощното ядене. И на мен една акушерка ми казваше така още в родилния дом, но й дадох да разбере, че няма начин да му давам вода на детето като е гладно. Буди се до края на 1-вия месец в 3 да яде и после сам спря.

Автор lenny (дразнител)
Публикувано14.07.05 15:49

Като му дойде времето и сама ще се откаже не я насилвай. Защото така се невротизира без нужда. Големия ми ядеше и през нощта до 3 месец. Накрая се отказа сам. Малкия пък беше на 10-тина 15 дни като спря да се буди. При всяко дете е различно.
Единственото е че ти трудно ще си почиваш, но наваксвай през деня когато можеш да откраднеш някоя минутка

Автор elenachakarova (нов)
Публикувано14.07.05 15:56

Я си кърми детето, още повече че сърцето ти подсказва да го правиш. Дето казваш 10 мин и заспивате после блаженно. Всички сити и доволни. Да не се излага твоята лекарка, егати глупостите. Вие нали сте само на кърма- не я дохранваш? Ако и даваш адапт. мляко допълнително него можеш да спреш, ама да не я кърмиш, ми се струва безмислено напрягане на обстановката.
Чао и дано съм помогнала

Автор kalli (kalinka)
Публикувано14.07.05 16:13

И при нас беше така до възраст 3мес и половина.
Не виждам проблем от това.
Калоян сам си се отказа от нощното кърмене почти изведнъж.
И на него не му помагаше предлагането на шише с вода.
В един момент реших, че по-добре да го накърмя, отколкото 2 часа да реве и накрая и аз да ревна от нерви и безсъние

Автор Miggle ()
Публикувано14.07.05 16:50

Ама как на един месец Ще спираШ да я кърмиШ ноЩем, тая лекарка добре ли е? Вярвай на собствения си усет и на бебче. Ако то иска да яде, то е, ЗаЩото е гладно, а не от лакомия. Бебетата си вЗемат точно толкова, колкото им е нужно. Какво, като е наддала кило и половина? Другия месец Ще наддаде само половин и готово, тия норми не са абсолютни, а само приблиЗителни. А на дължина колко е пораснала? Щото то и това е от Значение, а не само голите кила.
Ти сама каЗваШ, че като я накърмиШ, всички си спинкате като къпани до сутринта. Че какво по_хубаво от това? И моята Щерка се будеШе докъм три месеца и половина ноЩем, после сама си спря. Не насилвай неЩата, така е по_добре и За бебче, и За вас. Ама какво да те убеждавам, ти и сама си го виждаШ. Просто вярвай в себе си.

Тема Re: Нощното хранененови [re: Miggle]  
Автор toni (bonboni)
Публикувано14.07.05 17:43

Благодаря за куража!
Ами на ръст е порастнала с 7 см!!!
В смисъл не изглежда въобще дебела!

Тема Re: Нощното хранененови [re: elenachakarova]  
Автор toni (bonboni)
Публикувано14.07.05 17:44

Не не и давам адаптирано - само на кърма е...

Тема Re: Нощното хранененови [re: kalli]  
Автор toni (bonboni)
Публикувано14.07.05 17:45

Ама баш така си е!

Автор geminarius (скомина)
Публикувано14.07.05 18:20

Децата наддават раzлично, не се притеснявай
Дъ6теря ни отначало наддава6е като луда, понеже се роди доста едра, zа месец и половина бе6е качила 1700г., но никога не съм я ли6авала от храна.

Консултирах се с педиатъра, той каzа, че дори да намалявам доzите, тя няма да спре наддаването.
И така и стана. Сама zапочна да си регулира режима, да раzрежда яденето, сама си определя доzите, в момента е на 4 месеца и наддава седмично по около 130 г., тук е нормално на седемица да наддават 100-300грама.

Едва сега /в четвъртия месец/ педиатърът каzа, че може да й раzреждаме едно ядене на ден.
Недей да мъчи6 детенцето, всяко дете е раzлично, ти сама вижда6, че не може6 насила да налага6 режими на други, били те и лекари.

If all else fails, read the manual.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.