|
Тема
|
Съхранение на кърма
|
|
Автор |
kukki (непознат
) |
Публикувано | 12.07.05 12:32 |
|
Здравейте,
дайте идея в какво да съхранявам кърмата си?? Нямам малки бурканчета от детски храни. Може ли да се смесва кърма от две изцеждания?
Благодаря ви предварително!
| |
Тема
|
Re: Съхранение на кърма
[re: kukki]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 12.07.05 12:39 |
|
Има специални пликчета на Avent за съхранение на кърма, ако ще я съхраняваш в камерата. Аз съм ги използвала, само че има щипки към тях, които са много скъпи,за това аз ги защипвах с фиби
А ако искаш да я съхраняваш в хладилника за 24 часа-най-добре в шишета или малки бурканчета.
По въпроса за малките бурканчета...Може някоя приятелка с по-голямо дете да ти даде  
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tedulina (мама) |
Публикувано | 12.07.05 14:18 |
|
По отношение на това дали да смесваш кърма от няколко изцеждания някъде четох че може. Трябва обаче да смяташ срока на годност от първото изцеждане не от последното. Иначе аз съхранявам моята в едни купички с капак на Бертони май бяха. Но в бебешките сайтове можеш много да прочетеш за съхранението - като срок на съхранение.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Matzinka (новичка мама) |
Публикувано | 12.07.05 14:27 |
|
Аз ползвах стерилни пликчета на Авент и ги защипвах или с щипките към тях или с ...кламери . Във фризера съхранявах по 3 месеца, но съм чувала, че ако температурата е под - 18 градуса, може и по 6 месеца да се съхранява. В хладилника лятото съм съхранявала не повече от 8 часа и кърмата я държах по-навътре, а не на вратата примерно, защото често се отваря хладилника. Може да се смесва кърма от две-три изцеждания, но внимавай за престояването, което както са ти казали се брои от времето на първата съхранена кърма
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Andrea$ (Andy) |
Публикувано | 12.07.05 16:35 |
|
Ето препоръките за съхраняване на кърма на Ла Лече лигата:
Аз лично не съм се занимавала с цедене и съхранение. Но четох из форумите на мамма, че авентските пликчета вече не се произвеждат, а са заменени с бурканчета за кърма авент. Иначе много майки използват формички за лед за замразяване на кърмата.
| |
Тема
|
[re: Andrea$]
|
|
Автор |
kukki (непознат
) |
Публикувано | 12.07.05 21:49 |
|