|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Дебело ли ми е детето ?   |  |  | Автор | blizna4e (непознат
) |  | Публикувано | 11.07.05 08:31 |  |  | 

Майчета,дайте акъл че ще полудея ! Значи проблема ми е следният - напоследък като излизам с малката,все повече хора ме спират и питат -"Ми това бебенце не  е ли малко дебело ?" .Излишно е да коментирам колко тъпи и и нетактични са тези изказвания.Никоя майка не обича да слуша такива работи за детето си.Да ама вече сериозно взех да се връзвам ! И като съм се вторачила в детенце - дали наистина е дебела !? Значи за сведение при четири навършени месеца (родена 07.03.2005) тежи 5800 кг. Вярно че изглежда малко пухкава,но дебела !? Нямаше да се притеснявам толкова ако не я хранех с НАН1 за който всички ми казват ,че надувал.Вярно ли е ? Някоя от вас има ли опит с НАН-а ? Надува ли ?Ами ако си угоя детето ? Ето режима ни на хранене,споделете моля ви вижда ли ви се "угояващ" :

8.00 - 150 ml НАН1
 11.00 - 150 ml НАН1
 14.00 - зеленчуково пюре - колкото и се яде (около 150-160 гр.)
 18.00 - бебешка каша,кисел или грис - пак колкото и се яде,не я насилвам
 22.00 - 150-170 ml НАН1

между храненията - пресни пасирани плодове - по 50-60 гр.

Знам че ви занимавам с глупости,то хората ги издави пороя,а аз за какви неще се притеснявам.....ама тежи ми бе,защо ще ми казват че детето ми  е дебело !? Или ми завиждат ?

Хайде,останете си със здраве и пишете !

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дебело ли ми е детето ?  [re: blizna4e] |  |  | Автор | aлбeнaди (take it easy) |  | Публикувано | 11.07.05 09:06 |  |  | 

Хаха, въобще не се притеснявай! Бебчето ти е екстра. Не мога да се сетя Анна колко килограма беше на вашата възраст, но тя също е от дебелите. Сега е на 7 месеца и тежи 9300 - едно голямо дуде е станала. И всички ми казват, че била дебела, ама аз й се радвам. Ние не сме на НАН, ползваме Омнео, а до преди 3 месеца бяхме на Аптамил (сменихме го, защото много я запичаше). А на всичкото отгоре до към 4,5 месеца тя беше само и единствено на мляко. Мисля, че всичко си е до бебе. Щом му се яде нека си хапва. Анна е лакомница страшна, а пък аз не искам да я спирам да яде. Никога не съм я насилвала за каквото и да било, но тя си е лакомия. Според ме е опасно, ако се насилва детето да яде или ако се храни с непълноценна храна.

Така че споко!! Радвай се, че не ти е злоядо детето, че тогава ще видиш ти за какво става въпрос... ще се чудиш какви идиотщини да измисляш за да хапне нещичко...

Анна 8.12.2004

|  |  |  
             |  |  | 

как ще е дебело?
 моята тогава е била истински угоено прасе!(на три месеца 6 кг)
   какво казва педиатърката?
 за НАН не съм чувала да надува, да се изкажат другите мами!чувала съм че Милумил надува!
 това което си описала като грамажи за ядене ми се вижда доста прилично Ели си хапваше повече, не че тя е критерий а просто за сравнение!
 и на края ако е дебело на диета ли ще го оставиш милото!не му се притеснявай!хора всякакви!
  нацелувай беба много пъти! 

|  |  |  
             |  |  | 

Изобщо няма за какво да се притесняваш. Ние сме по-малки от вас на 3.5 месеца и тежим 6 кг. Може би не ни личат защото сме по-височки, но нашата педиатърка при това доцентка казва , че е напълно нормално. По принцип бебенцата сега са по-пухкави защото бързо наддават, а после започват по-бавно.Мисля, че и храненето е нормално. Тя сега ще почне да се обръща да се движи повече и няма да изглежда така. Пък и какво по-хубаво от едно хубаво сочно и най-вече здраво детенце. Нямам опит с НАН ние сме на кърма.
 Чао и много целувки на малкото мишленце. И една на мама за да не се притеснява.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дебело ли ми е детето ?
[re: blizna4e] |  |  | Автор | nikol78 (мама на София) |  | Публикувано | 11.07.05 10:26 |  |  | 

Според моята педиатърка само килата сами по себе си не показват нищо, защото сега децата са по-високи и съответно нормите от книгите се раминават. Затова винаги уточнявай ръста, все пак едно дете, което е напред със сантиметрите, не може да е на "нормалните килограми".
 За успокоение ти преписвам данните на дъщеря ми
   родена 52 см. 3.570 кг.
 1 месец 56 см. 5.300 кг. /+1.800 кг./
   2 месец 60 см. 6.400 кг.
 3 месец 63 см. 6.900 кг.
 и на вашата възраст - 4 месеца: 65 см. и 7.500 кг.

След това започна да наддава по малко и сега е напълно в нормите

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дебело ли ми е детето ?  [re: blizna4e] |  |  | Автор | barfly (непознат) |  | Публикувано | 11.07.05 10:40 |  |  | 

Така се смях.
 Как ще сте дебели - 5800, то ние дето се родихме 1800 сме 5300. Айде сега. Аз за Нан-1 нищо не знам. Ама си мисля че сте ОК. Едно момченце с което бяхме в родилното сега е 6700. Я не се притеснявай. И се радвай, че детето си хапва, представяш ли си как ще се тревожиш ако е злояда.
 Айде пък като порасне с мама и тати във фитнес-залата.
 Целувки от нас.

|  |  |  
             |  |  | 

Благодаря ви за отговорите,целувките и въобще за вниманието което сте ми отделили ! Аз като ви казах че ви занимавам със щуротии...
   Сега съм спокойна вече на тема "Дебело дете".Ама да знаете че ако ми хрумне пак някоя щуротия ще ви пиша ! От мен отърване няма !

Деси,а с теб  "ще се разправям" допълнително . Цункай Ени !

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дебело ли ми е детето ?  [re: blizna4e] |  |  | Автор | dara (osobena) |  | Публикувано | 11.07.05 12:06 |  |  | 

Моят син беше на НАН. Никога не е бил надут или дебел. На една годинка беше около 9 кг. мисля. Нямаше 9 даже. Винаги си е бил нормален според моите критерии. И двете ми деца са на адаптирано мляко от първия си ден, но никога не са били дебели бебета. Дъщеря ми беше 7.500 или 7.800 на годинката. Та моят опит е абсолютно в разрез с теорията за дебелите изкуствено храненеи деца. Да не говорим, че 5.800 за 4 месечно бебе си звучи абсолютно нормално. Вярно, имат значение и см., но те едва ли са 48 примерно, нали?

Ние не знаем какво е самотата
 И до къде се простира тя...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дебело ли ми е детето ?  [re: blizna4e] |  |  | Автор | nezy (щастлива мама) |  | Публикувано | 11.07.05 13:28 |  |  | 

О, наистина ме разсмя. Ама как ще сте дебели, та ние сме направо слонове тогава. На 4 месеца Митко беше 7.00 кг и 62.5 см. Хич не обръщай внимание на хорските забележки, аз всеки ден срещам подхвърляния от " Малей, какво пухкаво бебе!", до "Не сте ли малко слабички и дребнички". Всеки си има свой критериии. Пък що се отнася до Нан-а, ами да такава му е славата, ама аз на това не се осланям, щото той и Фризолака запичал, ама моят човек така се е олабил, че нейсе. С пюренцата стана още по-зле. Много ви е добра схемата на хранене, моят не ще никаква отбиваща храна, така че се радай на лакомото си детенце и си свиркай.

Цвета - 09.05.2000 г.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Дебело ли ми е детето ?  [re: blizna4e] |  |  | Автор | Joy2OO3 (непознат) |  | Публикувано | 11.07.05 13:30 |  |  | 

Здравей,

искам да те попитам количството мляко, съгласувано ли е с педиатър?
 Защото мойта бебка също беше на изк. мляко, но нашето педи си спомням строго ме ограничаваше в милилитрите и доколкото сис спомням ми разреши да давам 120 мл чак като стана на 6 месеца!
 като причина изтъкна, че щяла да се надуе и да и се разшири стомахчето!
 дано не съм те притеснила!
 поздрави

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички) |   | 
 |