Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:20 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема С малко дете на моренови  
Автор buba_atan (мама на Таня)
Публикувано03.07.05 19:09

Здравейте мили мами,доста време ме нямаше във форума,но ето че имам нужда от вашия съвет и знам,че мога да разчитам на вас.Заминаваме с Таня(1 г.и 3мес) за 5 дни на море и пред мен възникват безброи въпроси.Моля ви дайте някакви съвети,относно къпане,плаж,мазила и всичко за което се сетите.Аз до сега не съм я водила на плаж и затова малко се притеснявам.Благодаря ви предварително.Поздрави

Тема Re: С малко дете на моренови [re: buba_atan]  
Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано03.07.05 21:23

Ходенето на плаж с малко дете е трудна, но не невъзможна "мисия". Общо взето, правилата за безопасен плаж са следните:

-Да се излага на слънце само след намазване със слънцезащитно мляко. Търси продукти с висок UV фактор- 25 и нагоре.

-Винаги да има шапка на главата.

-Да ходите на плаж в по-ранните часове, да не стоите много (особено в началото!).

-По възможност да гледате детето да е предимно под сянката на плажен чадър.

-Да носите винаги вода със себе си и да предлагате редовно на детето да пие.

-За къпането не знам какво да ти кажа. Децата реагират различно на водата. Моите много обичаха да се къпят от бебета, и проблемът беше как да излязат на "сушата". Общо взето, съм внимавала да не се преохладят и ги изсушавах веднага с хавлийка, щом излязат от водата. Не ползваме никакви пояси, надуваеми дюшеци и пр.

Хмм...не се сещам за много други неща в момента...Сигурна съм, че мамите ще имат още много полезни съвети!

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09.2002

Тема Re: С малко дете на моренови [re: sweetkids_mama]  
Публикувано03.07.05 21:38

Много ти благодаря за съветите.Аз съм и купила малко басейнче и мисля да се плицика единствено там.Но се чудя единствено за памперса,т.е.с него не може във водата,но пък тя не казва кога и се ходи по малка и голяма нужда.Това не ми е ясно как ще стане.И още нещо в басейна морска вода ли да слагам или друга(ама от къде ще я намеря).Малко тъпи въпроси задавам но никога досега не съм се замисляла за тези неща.Поздрави

Редактирано от buba_atan на 03.07.05 21:41.

Тема Re: С малко дете на море [re: buba_atan]  
Автор milamia ()
Публикувано03.07.05 23:30

Бубе, от една темичка на Лавендър научих, че има непромокаеми памперси за морето. Продават се в магазина на ъгъла на Патриарха и Цар Асен- така че този проблем има решение
А иначе внимавай с храната, пийте повече вода и шапката на главата и няма да имаш проблеми!
Да си прекарате чудничко

Тема Re: С малко дете на моренови [re: milamia]  
Публикувано04.07.05 10:16

Благодаря ти,Миламиа.Ще ги потърся тези памперси.Много целувки на малката сладурка

Автор Luna (минаващ)
Публикувано04.07.05 14:11

Ние също ще ходим на море след 2 седмици и сигурно ще бъде голям купон. За къпането съм купила пояс, който е предназначен за бебета. Има нещо като гащички отдолу и държи бебето да не се изхлузва. Струва ми се доста надеждно. Басейна може да се пълни с морска вода с детска кофичка за пясък. Нашта кака има такава и това ще е нейна задача. Е кофичката трябва да е по-голяма. Сега ми хрумва и друга идея. Може да се носи вода от морето със здрава найлонова торба, която няма дупки.

Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано04.07.05 14:30

Най-първото лято, в което водих дъщеря ми на море, тя беше на 10 месеца и още не можеше да ходи. Тя си седеше под чадъра и я къпехме в морето един път преди тръгване. Държахме я с памперси, но само защото не можеше да ходи. Твоята дъщеря сигурно вече е проходила и ако я пуснеш да си играе на брега, тя ще го омаже и намокри за нула време. Бих те посъветвала да сядате близо до морето и направо да я оставиш голичка. Обикновено децата се изпишкват с идването на плажа при събличането и ако я държиш в този момент близо до водата, няма да има проблем. За цялото лято Зори се беше изпишквала може би само 1-2 пъти на пясъка.
Морската вода не вреди на бебетата, но задължително трябва да я изкъпеш у дома, след като се върнете, за да не остава морска сол по кожата.

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09.2002

Автор elenachakarova (непознат)
Публикувано04.07.05 16:52

Морето си е море. Важат всички правила за безопасно излагане на слънце. Шапки, кремове, но най-важно добро настроение. Ние заминаваме след 20 дни и се надявам да прекараме добре, а и да не забравя-ВРЕМЕТО (дано да е хубаво). Приятно изкарване и на вас.

[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/baby4/020427/0/2/1/+10/.png[/img][/url]

Тема Re: С малко дете на моренови [re: elenachakarova]  
Публикувано04.07.05 18:53

Благодаря ви мили момичета за съветите.Сега някакси се чувствам по спокойна и уверена.Дано всичко да е наред.Приятно и на всички вас и доскоро.Поздрави

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.