|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Изплашен,злояд...моя Влади
|
|
| Автор |
anidimova (munka) |
| Публикувано | 27.06.05 10:29 |
|
|
Здравейте момичета,искам да ви се оплача,че съм страшно притеснена за Влади-откакто тръгна на ясла преди два месеца и спи много неспокойно-непрекъснато се буди и плаче-и той не може да се наспи а и ние.В градинта на обяд почти не спи-ако му се събере 1 час пак е добре.Тези дни си бяхме вкъщи,че беше болничък и следобед си спеше по 3 часа,но нощем...
Незнам какво му става-преди мислех,че е от боледуването,но вече,да чукна на дърво е здрав???Все обяснява как се бият в градината...Как да го успокоявам-дори си мислех да отида да му излеят куршум-знам ли и аз.Какво да напрява-споделете ми опит,моля ви.
Другият ми проблем-вие го знаете де е ,че Влади е много злояд-да е жив и здрав,храним се с какви ли не уговорки,лъженици...а вече е на 2 години-докога така???Много се уморих от тая игра на нерви-какво да направя за да засиля апетита му???Какво да му давам да яде и да пие вече незнам???
Извинете че стана така дълго,но исках да събера всичко в една тема,разчитам на съветите ви,благодаря!
| |
|
Тема
|
Re: Изплашен,злояд...моя Влади
[re: anidimova]
|
|
| Автор |
honey13 (scorpio) |
| Публикувано | 27.06.05 13:14 |
|
|
Бих те посъветвала 1 ден да го подържиш гладен Със сигурност нищо няма да му стане, не се притеснявай!
Пробвай някоя събота или неделя, когато сте си у дома - правиш закуска, предлагаш му, ако не я иска я прибираш. После излизате и нека се измори хубаво. Навън никакви зрънчовци, солети, чипсове и всякакви такива гадости. Най-много - сок или мин.вода. Прибирате се - предлагаш му обед. Ако не ще го слагаш да си ляга. Обикновено вече на следобедната закуска малчуганите ядат като за световно , но ако пак ти откаже не го насилвай.
В никакъв случай не се прави на маймуна за едното ядене - няма дете, умряло от глад (освен в третия свят ). Нека той сам да си избира какво да яде - може един ден да кара само на филии с лютеница, а на другия пък да иска само диня - нека да яде каквото си иска, явно организмът му има нужда точно от това. Когато види, че вече не го "тормозиш" , сам ще започне да яде - само не се притеснявай и всичко ще бъде наред
Колкото до яслата. Сигурно още не е свикнал. Поговори все пак с лелките - нека ти кажат дали се разбира с децата, дали е послушен и т.н. Може някоя леля да го плаши - говори и с него.
Ралица, 20.Х.02г.
| |
|
Тема
|
[re: honey13]
|
|
| Автор |
SilverElf (Celebrian) |
| Публикувано | 27.06.05 14:27 |
|
|
Хе-хе 
| |
|
|
|
Хе-хе - какво? 
Не разбрах смешката.
| |
|
Тема
|
[re: Flash_]
|
|
| Автор |
SilverElf (Celebrian) |
| Публикувано | 27.06.05 14:36 |
|
|
Ми същото и го обяснявам по 1000 пъти на Ани на ай си кю, ама тя не ми вярва на мене. 
| |
|
|
|
Аааааа, добре!
Аз също подтвърдих думите на Хъни в другия форум...може пък да повярва накрая.
| |
|
Тема
|
[re: Flash_]
|
|
| Автор |
anidimova (munka) |
| Публикувано | 27.06.05 15:58 |
|
|
Момичета,не сте длъжни да ми отговаряте и не смятам,че е удачно да се присмивате на темата ми.
Аз също съм чела доста смешни-според мен-теми,но не давам коментар.
Дано никога не ви се наложи да изпаднете в моята ситуация.
| |
|
Тема
|
[re: anidimova]
|
|
| Автор |
honey13 (scorpio) |
| Публикувано | 27.06.05 16:32 |
|
|
Не виждам някой да ти се присмива Просто се оказва, че с Елфчето и Флаш сме на едно и също мнение
Дано никога не ви се наложи да изпаднете в моята ситуация.
Струва ми се, че повечето майки по някое време се сблъскват с такъв проблем. И си мисля, че сме се събрали тук, за да си помагаме, нали
А, и друго се сетих да ти кажа. Аз също бях много злояда. Спомням си, че майка ми като ми виснеше на главата, за да ям - направо откачах Можех да си държа яденето в бузата с часове... А колко трикове знам за изхвърляне на ядене - не е истина!!! И това продължи много, много дълго време. Докато най-накрая баща ми, Бог да го прости, не тропна по масата и не приложи това, което ти написах на практика Понеже бях по-голяма, включи и игри от сорта "Който си изяде яденето пръв - изяжда и яденето на другия" или "Който се наяде последен - разтребва масата и мие чиниите". Да видиш как за нула време станах "ударник" и започнах първа да си изяждам всичко
Ралица, 20.Х.02г.
| |
|
|
|
Нищо смешно няма в темата ти...
Но момичетата са прави - колкото повече "лъженици" и "гоненици" на ядене - толкова по-злоядо дете.
Наистина го остави гладен, в същото време вие яжте пред него. Бьди сигурна, ще бъде изненадан, че не го гониш с лъжицата. Като ви гледа вас, ще му се прииска и на него.
Прати го на гости у съседи - може там да е по-вкусно - майка ми така е обичала да яде у съседите, а смешното е, че е яла сготвено от баба ми - просто баба е подавал чинията скришом през оградата, да не е детето да подяде съседите...
Остави на масата плодове - да може сам да си вземе - ако си вземе, прави се на разсеяна, все едно не виждаш.
Разходки, чист въздух и плодове преди ядене - отварят апетита.
Ако иска да яде само едно нещо - не му пречи, важно е да го иска сам.
Примерно моят хубостник миналата вечер изяде почти цяла краставица на колелца. Друг път иска предимно месо или предимно картоф, или пък да си яде храната с кисело мляко. Не го карам насила и не му забранявам, гледам само да не се тьпче с разни чипсове или тем подобни, защото те са доста пикантни и после другите храни не са им вкусни на децата.
И аз сьм била злоядо дете, все насила са ме хранели, в детската градина съм искала да ме храни учителката и много съм боледувала. Заключвали са ме при мръсните чинии, за да си изям храната, но съм мълчала и не съм яла.
Според мен разпитай малко тия лелки, да не тормозят нещо детето.
Моята дъщеря ми призна,ч е едната лелка в детската ги е била, но кьсно ми го каза, чак 3-4 год. след като не ходеше на градина.
| |
|
|
|
Ани,
много добре знаеш мнението ми, но ще го кажа отново и за последен път та дано малко от малко извлечеш полза.
1. Според мен на твоя Влади нищо, ама наистина нищо му няма. Ако в твоите очи то страда, това е от нещо незадоволено в твоята душа. Като му гледам снимката - дете като слънце. Здраво, право и щастливо с двама обичащи го родители. Единствено мисля, че загрижеността от твоя страна му идва малко повече. Ако смяташ, че ти казвам нещо по-различно от ежедневните ни разговори на тая тема по ай си кю имаш пълното право да ми се обидиш и да не ми проговориш никога повече.
2. Никой не ти се присмива. Моето мнение е, че прекалено много се вживяваш в това и дори на моменти не търсиш съвет, а подкрепа. Всъщност според мен ти си пуснала темата за да се появи поне някой, който да ти одобри поведението. Да каже, браво Ани, тъпчи лъжицата смело, ще прояде, постоянна си и упорита, действай не се предавай! Да, ама не, казваше Петко Бочаров. След като толкова майки ти казват, че детето е хубаво да не се насилва, не предполагаш ли поне малко, че дори и да не бъркаш то всяко дете си е индивидуално и се гледа по различен начин. Ми това са нашите съвети, ако не ти харесват, защо смяташ, че ти се присмиваме?
3. Ако някоя друга тема ти се стори смешна имаш пълното право да си кажеш мнението. Това е свободен форум и мненията не се цензурират, само се сменя латиницата с кирилица . Но дори и това не съм те видяла да правиш, всъщност, почти не съм забелязала да даваш мнения. Само питаш. Пак твое право, констатирам, да не кажеш сега пак, че те нападам.
4. Ако ще отново и отново да отбележиш, че едва ли не съм дебилна, безчувствена и безотговорна майка или изобщо да не ми се обадиш повече, то това за мен, (а както се оказва без да съм се консултирала) и за много други майки нещата стоят по същия начин. Моето дете изяжда по 250-270 гр. манджа 4 пъти на ден и си е щастливо и нормално. Ако не иска да яде не го насилвам, тя после си наваксва. Просто това е жив организъм, а не схема която маниакално да следвам. Водя се по детето.
5. Личният ми съвет. Спри му вафлите и зрънчото, което даваш преди храненията по градинките, както и сладките сокчета. Независимо от мнението ти, че така едва ли не го ЛИШАВАШ от невероятни лакомства. Спри непрестанните витамини и имунностимулатори, те също съдържат захар, която засища, лично аз не съм убедена, че помагат толкова колкото вредят.
И ще видиш реален резултат. Но и без него на детето ти нищо му няма.
6. Много добре знаеш, че не казвам нищо с цел да те обидя или нараня. Просто те чувстям приятел, за което моля да ме извиниш. 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|