Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:01 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема правите ли пюретанови  
Автор sofi226 (непознат)
Публикувано24.06.05 09:12

Ето ме отново...J Да ви попитам, вие правите ли сами пюрета? Аз не съм правила досега, купувам готовите на Hipp, но се зачудих дали да не започна да правя от време на време зеленчуковите поне. Плодовите е ясно, че не мога да направя (поне аз не мога J), а и на бебо му давам освен тях и сок от прясно изцедени плодове, но за зеленчуковите поне в момента е пълно със зеленчуци, които хем са на ниски цени, хем са пресни и с витамини. А във пюретата е ясно, че е пълно с консерванти...
А как ги приготвяте, ако правите?

Тема Re: правите ли пюретанови [re: sofi226]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано24.06.05 09:21

Доста рано си захранила бебока! Но това вече е свършен факт!
Що се отнася до мен - аз почти никога не съм правила пюрета - с изключение на 1-2 пъти. Много ме мързи да ги правя, предпочитам готовите.
Иначе вече давам на Ивета понякога да си хапне от някоя наша манджа, която е подходяща за нея. Ама да й правя отделно - просто нямам сили!

Автор dani_ka (непознат)
Публикувано24.06.05 10:47

Аз,сам правила на моя син!Слагам от всичко по малко-например 1/2 средно голяма тиквичка,1 зелена чушка,1/2 домат белен,1 средно голям морков,1 картоф голям,шепа ориз(вместо ориз,можеш да сложиш овесени ядки),няколко стръка магданоз,масло.Имам ел. везна и с нея меря-от тези продукти е излязло готово пюре 0,441гр.Разбира се можеш да сложиш и други продукти по твой вкус.Не трябва да слагаш сол,за магданоза- незнам,зашото,аз започнах да му давам пюре края на 4мес.началото на пети.Ина4е измивам всичко нарязвам го,не много ситно,защото нали после ще се пасира,маслото го добавям,след като сам свалила яденето от котлона.Варя го на бавен огън и сас затворен капак.Преди гледах и това,което пише върху етикетите на готовите пюрета,за да бъде разнообразието на продукти по голямо.Моя син много обичаше плодово-зеленчуковите,тоест към зеленчуците добавях и ябълка.Сипвам в бурканче и прибирам в хладилника,още горещо,но капачките на новите пюрета не се затварят херметически.Когато започна да яде и месни,варях месото отделно и зеленчуковата смес разделях,в една от половини слага месото или рибата.Ако се притесняваш,би могла след като затвориш бурканите да ги кипнеш за 5 мин.Надявам се да съм ти била полезна.Да ви е сладко!

Автор katerinata (непознат )
Публикувано24.06.05 12:04

Аз почти не съм давала готови,че тя моята щерка е и алергична,та гледах сама да си и приготвям храната/беше ме страх с тези консерванти/.
Ами не е кой знае каква философия-сваряваш всичко,но не до степен на разкашкване ,а да е по-хрупкаво,че и витамините да си останат и го пасираш.Можеш да слагаш подправки,но не много,малко масълце/ако не е алергична/,без сол и така...

Тема Re: правите ли пюретанови [re: katerinata]  
Публикувано24.06.05 12:07

Забравих да кажа-всичко добре измито и обелено,че иначе рискът от зарази е голям,а и нали знаеш,че повечето ги пръскат.Сигурна съм,че знаеш,но аз да си кажа

Тема Re: правите ли пюретанови [re: katerinata]  
Автор lissa (минаващ)
Публикувано24.06.05 14:39

И аз като Клер съм само на купешки -основно Семпер, по същата причина - чуствам се много уморена. Но през цялото време ми е гузно - смятам, че за детенце е по-добре да са домашно приготвени. Та понякога се чудя дали не трябва по-малко да се занимавам с детенце, за да ми остават сили за храната, не знам...

Тема Re: правите ли пюретанови [re: lissa]  
Публикувано24.06.05 15:00

Е,чак пък да се чувстваш виновна?!
Аз нямах особен избор като нямаше разнообразие на пюрета за алергични деца,но наистина домашното си е домашно...Можеш да ги правиш когато има кой да се занимава с детенце-поне веднъж-два пъти седмично,пък през остаалото време на готовите и така...

Автор marid ()
Публикувано24.06.05 15:52

Аз основно правех пюретата, почти не съм купувала готови. И наистина никак не е сложно - просто добре измиваш подходящите за възрастта зеленчуци, вариш ( ако е на пара - още по-добре), правиш различни комбинации и така. Може да добавяш по малко зехтин, по-нататък масло, сирене.

Автор sofi226 (непознат)
Публикувано24.06.05 18:32

благодаря на всички! ще опитам да направя и аз домашни пюрета:)
а захранването - като четох тук в клуба, повечето майки бяха на мнение, че захранването става по-късно, но моята педиатърка каза като навърши 3.5 месеца - плодови пюрета, а 4 месеца - зеленчукови. Затова събирам инфо, че след 10-на дни почвам..:)

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано24.06.05 19:00

Да са живи и здрави лелките от Детската Млечна Кухня.
Всеки ден прясно сготвена храна съобразена с възрастта и сезона.
Без консерванти, с изследвани за нитрати и химикали продове и зеленчуци.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.