|
|
|
Тема
|
Kaкво при диария?
|
|
| Автор |
Maлko_koтe (Най-дивата) |
| Публикувано | 24.06.05 10:20 |
|
|
Крис на десет месеца и половина при комбинация от никнене на зъби , ваксини и започване с храна от кухня получи диария.До вчера беше три пъти на ден ,но днес е три пъти за час.Жълто със слуз.Досега не му се е случвало и не зная какво да му дам.Лекарката му е отпуска.Моля за съвети.Благодаря предварително!
| |
|
|
|
Честно казано не знам със сигурност какво ще му помогне, но знам, че оризът запича! Ако яде ориз вече, направи му супа с ориз! Алекс яде ориз, но не знам за твоя Криси! Дано скоро мине на 3 пъти дневно, а не както сега! С поздрав - Деси.
| |
|
|
|
Smecta, разтваря се в хладка вода и по малко на 5-10 мин, по малка лъжичка, аз давам и глюкоза да не се обезводни.
Но виж кой замества педиатъра и го заведи на преглед
| |
|
|
|
Аз мисля,че за нейната възраст е по-подходящ Ентерол или Линекс.Но ако е много упорита по-добре идете на лекар и да направят микробиология на акито.Иначе давай повече течности-да не се обезводни,може шипков чай,оризова водичка,банан-ако яде и т.н. запичащи храни и сокове
| |
|
|
|
И ние наскоро имахме разтроиство,не толкова много,но и дупето ни се зачерви.Педиатърката ми каза да намаля храната и никакво месо.Нишестета,ако може без мляко с вода и Smecta,обезателно глюкоза,за да не се обезводни.Тук около нас всички деца минаха този вирус ли е какво ли е!
| |
|
|
|
Благодаря на всички, купих Ентерол и му направих чай от шипки :)
Редактирано от Maлko_koтe на 24.06.05 14:15.
| |
|
|
|
лечебната храна на хумана в добавка към ентеролите.
| |
|
|
|
И аз давам един глас за лечебните храни на Милупа или Нестле. Ако кърмиш все още не спирай, но ако е на адаптирано мляко е хубаво да го спреш и да даваш от въпросната храна. Тя може да се приготвя и гъста като каша, може и по-рядка за да я пие от шише с биберон.
Но при разстройство диетата е 90% от лечението. Спират се млечните продукти, дава се ориз, моркови, ябълки, банан, препечен хляб, печен картоф. Не се притеснявай ако не яде много но задължително давай много течности.
Успех.
| |
|
|
|
Може да пие и Лактофлор, той е на капсули и го разтваряш с вода или др. течност, но най- важното е диета, много е добра и супа *моро*- от моркови, предполагам я знаеш рецептата, всичко това възстановява чревните смущения, давай много течности да не се обезводни, видях, че са ти писали и глюкоза- да, не забравяй че лечението прод. поне 5-6 дни, дори и да се оправи, чревната флора се възстановява по-бавно, особено след тежка диария
Бързо оправяне!!! О, на 9мес. включи лечебна Хумана или Милупа!!!
 Редактирано от tata на 24.06.05 16:02.
| |
|
|
|
|