Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:14 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Родилен дом - бебето при майката или ненови  
Автор mona77 (непознат)
Публикувано17.06.05 11:36

Мили мами,
Моля дайте съвет и мнение по въпроса, кое е по-добре : бебетата да стоят от самото начало при майката или да ги носят само за кърмене. В общи линии от това зависи избора ми на родилен дом, а нямам много време да му мисля
Предварително ви благодаря!

Тема Re: Родилен дом - бебето при майката или ненови [re: mona77]  
Автор lady Marian (defender)
Публикувано17.06.05 11:53

Аз съм привърженик на това, да не са при майките. Просто това са последните "спокойни" часове на мамчето преди да се почне наистина
Освен това ако по някаква причина раждането е минало тежко (това не го пожелавам на никого, но се случва и няма как да го предвидиш) не винаги майката може да е в състояние да се погрижи качествено за бебето си.

С нокти и зъби до край своята чест отстоявай!
Не остарявай, Любов, моля те, не остарявай!

Автор 3лaBeщицa (новак)
Публикувано17.06.05 11:57

Първото ми дете беше отделно, второто - при мен. Определено съм за това детето да е отделно и да се носи само за кърмене. Това е последното време, когато майката може да си почине, както казахте и по горе. После има много, много време да прекараш в безсънни нощи, поне си почини първите дни

Тема Re: Родилен дом - бебето при майката или ненови [re: 3лaBeщицa]  
Автор mona77 (непознат)
Публикувано17.06.05 12:42

Благодаря ви, има смисъл в това, което казвате и май ще се спра на вариянта - бебе само за папо

Автор Ljonja (фацкооо!)
Публикувано17.06.05 12:46

Първата нощ държах през цялото време ръчичката на дърщеря ми (тя беше точно до мене). Втората нощ тя плака много и пак беше добре, че е до мене -можех да я гушкам и утеша. Ако бебето е при тебе, му предлагаш гърда всеки път, когато заплаче (ако искаш да кърмиш и ще сте на поискване). Ако ти го носят на три часа, това просто няма как да стане.
Винаги ми е било странно: каква е тая почивка ти току-що се родила, толкова си го чакала, така си жадувала, и в един момент: то някъде в другия край на болницата, а ти си почиваш...
Аз лично не мога да го разбера.
Едва преживях двата часа след раждането, през които я чувах как плаче далече и от мене и си представях как се чувства
Успех!

Редактирано от Ljonja на 17.06.05 14:13.

Тема Re: Родилен дом - бебето при майката или ненови [re: Ljonja]  
Автор 3лaBeщицa (минаващ)
Публикувано17.06.05 12:50

Ами доколкото помня детето не трябва да се кърми непрекъснато, а да му се създаде някакъв режим на хранене - и общоприетият е на 3 часа. Вечер също стомахчето му трябва да почива и да не се храни непрекъснато. Не искам да кажа нищо лошо, но в такъв случай целесъобразно ли е всеки път като заплаче да му се дава да суче?

Автор Ljonja (фацкооо!)
Публикувано17.06.05 13:03

за кърменето на поискване има безброй плюсове, минуси и информация. Дали е целесъобразно, всяка мама си преценява, като в идеалния вариант предварително се е поинтересувала от това-онова.
Дъщеря ми например беше много сънлива и трябваше да я будя, за да суче, а след това си регулира сама часовете за хранене. но по-късничко
И да, бебетата не плачат все пак непрекъснато, че да ги кърмиш нон-стоп. Но когато заплачат, вероятно е от глад. А ако бебето не е при тебе, ти дори няма да разбереш

Тема Re: Родилен дом - бебето при майката или ненови [re: lady Marian]  
Автор Ljonja (фацкооо!)
Публикувано17.06.05 13:05

разбира се, при едно толкова тежко раждане никой няма да остави една родилка, която не знае къде се намира, сама да обгрижва бебето си.
Но такива раждания се случват рядко, повечето майки чудесно се справят

Тема Re: Родилен дом - бебето при майката или ненови [re: Ljonja]  
Автор 3лaBeщицa (минаващ)
Публикувано17.06.05 13:10

Ако давах при всяко поискване синчетата ми щях да прекарват цели денонощия на гърдите ми. Така че явно си зависи от децата. Кърмех си ги на три часа и наддаваха над нормата... Ако им давах повече имам чувството че щяха да станат слончета... Иначе през останалото време колкото можех ги залъгвах с водичка

Автор Ljonja (фацкооо!)
Публикувано17.06.05 13:12

щом така ви устройва

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.