|
|
|
Тема
|
обратна захапка
|
|
| Автор |
coccinella (мама на Калоян) |
| Публикувано | 14.06.05 12:15 |
|
|
Здравейте мами,
скоро забелязах, че Коко има обратна захапка. Дори като се смее долните зъбчета са пред горните. Вярно, че са още млечни и че той почти нон стоп си смуче палчетата, но останах доста изненадана.
Та да питам, имам ли, според вас, повод за притеснение ?
На 26 сме на консултация и ще питам и лекарката.
| |
|
|
|
Здравей
не се притеснявай. С притеснение нищо няма да промениш. Детенце е малко още и трябва да мине доста време докато се затвърди определена захапка. Това нещо се коригира с шина. Аз съм носила такава. На мен по същия начин са ми намерили нередността в захапката още докато съм била малка. Но докато не се сменят зъбите и докато не се затвърди позицията на захапката май няма да има смисъл да правиш каквото и да е. Когато порастне ще му направят шина и за година това ще се нормализира както трябва да бъде. За твое успокоение можете да идете на зъбар, но не вярвам да предпиремат нещо. Въпреки всичко и в последствие ако се появят криви зъби пак може да се коригират с шиничка, но трябва да попорасне малко.
Желая ти успех  
| |
|
|
|
Не се притеснявай ако има нужда ще му сложат шини когато му дойде времето,след десетина години.Това което можеш да направиш е да се опиташ да го отучиш от навика да си смуче пръстчетата (което никак не е лесно),тъй като това ще усложни и задълбочи дефекта .
| |
|
|
|
|