|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Хидроцеле
|
|
Автор |
dodo_dodo (трън) |
Публикувано | 07.06.04 13:52 |
|
Доктора ни има съмнения, че сладкият ми бебок има хидроцеле. След седмица-две препоръчва консултация с хирург.
Аз имам добри предчувствия и мисля, че нещата ще се оправят от самосебе си и едва ли ще се наложи операция.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?
| |
|
Ами ние...на 50-тия ден ни откриха и го водихме на специалист. Казаха 2-ри консулт на 6месеца и трети на годинка.Още не сме ходили на 3-тия, ама на втория казаха, че се оправя и може да не се наложи операция.
Не се притеснявай, не е нещо чак толкова опасно, а и в повечето случаи преминава до годинката. 
| |
|
Хм..а ти виждаше ли го с просто око?
Щото той бая го наопипва и тогава заключи. И каза, че може да нараства или да намалее.
Ако нараства дали ще го видя?
| |
|
Додо,сега го потурсих из нета.Копвам ти това което пише :
When is surgery recommended for hydroceles?
Surgery is recommended if the hydrocele is still present after 12 - 18 months of age. Hydroceles that continue to get larger are symptomatic and should be fixed
Искаш ли да ти дам адреса на саита?Ако потърсиш ж гугъл ще ти даде доста инфо.
Няма страшно.
| |
|
Дай адреса и
благодаря ти
| |
|
Дано този ти е полезен.
В един немски сайт прочетох, че хидроцелето е безобидна (на немски е в женски род:-), след 6-ия месец се прави операция, ако дотогава не спадне. В рамките на 6 месеца (от раждането) е възможно напълното изчезване.
Операцията се извър6ва с местна упойка, като се прекъсва връзката м/у коремната област и тестиса.
I only work to enjoy when I am not working.
| |
|
Крисо има. Да, вижда се с просто око. На моя тестиса му става колкото юмрука ми, а моя юмрук е доста голям. И на нас ни го откриха много рано, но на фона на всички усложнения тогава никой не искаше да се занимава с хидроцелето.
Ще го наблюдават на всеки 6 месеца. Има възможност да се изчака и да се затвори само. Ще го следят просто и ще внимават. Не бива бебето да плаче и да се претоварва, защото се пълни тестиса повече. Обикновено вечер е по-пълен, сутрин е празен и спокоен. Наблюдавай го вечер и тогава вероятността да го забележиш е по-голяма. Не е страшно, лекарите ще преценят дали е необходима операция. Но аз съм останала с впечатлението, че в 70% от случаите се минава без операция.
Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...
| |
|
Мерсаж
Сега ще отворя линка.
А каква е тази връзка между корема и тестиса?
| |
|
http://www.pedisurg.com/PtEduc/Hydrocele.htm
http://www.emedicine.com/emerg/topic256.htm
Ами тези за сега,
[urlhttp://www.patient.co.uk/showdoc.asp?doc=23068886][/url]
Редактирано от miravmbd на 07.06.04 14:17.
| |
|
Ами първоначално не ми беше направило впечатление, понеже не си личеше много, но след като го открихаис напредването на месеците се забелязваше повече, особено като заплаче. ПО-долу са ти казали, че по тази причина не е хубаво да плаче- и на нас така ни казаха.
При нас беше малко, педиатърката забеляза и не беше сигурна, после ни прати на специалист- той потвърди, после почна да нараства и след това намаля. Не мисля, че ще стигнете до операция, а и е доста рано за да могат да ви кажат подобно нещо. Просто трябва да се изчака.Стискам палци да ви се размине
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|