|
|
|
Тема
|
Новородено с пневмония?
|
|
| Автор |
пpoмeнливa (усмихната) |
| Публикувано | 08.06.05 21:46 |
|
|
Здравейте, мили майчета!
Приятелка на моя приятелка вчера е родила момченце в "Св. Лазар". Бебето е прехвърлено в Педиатрията на МА с бронхопневмония. Някой чувал ли е друг такъв случай? Как е възможно бебе да се роди с бронхопневмония?
Стресирана съм - меко казано!
Господ да дава здраве на всички!
| |
|
Тема
|
Re: Новородено с пневмония?
[re: пpoмeнливa]
|
|
| Автор |
tswete (usmihnato) |
| Публикувано | 08.06.05 22:17 |
|
|
Тази снимка монтаж ли е? Или това е крачето на твоето бъдещо бебе? Якооо!
По въпроса, който никак не е маловажен. Когато на мен ми правеха изследвания по време на бременносттта, ми обясняваха, че ако има бактерии във влагалището или някъде другаде, при раждането може да се зарази бебето с тях. Дори към седмия месец имах в урината клебсиела пневмония и се наложи да пия антибиотик, макар че въобще нямах симптоми за каквато и да е болест. Но ми обясниха, че може бебето да се зарази с пневмония точно.
Но не съм специалист и затова моето мнение не е много ценно.
| |
|
|
|
Най-вероятно бебчо е получил пневмониата не от настинка, а от поглъщане на амниотична течност по време на раждането. Това е често явление, но пневмониятя се явява като усложнение. Да не те плаша - не е страшно. Съвременната медицина ги оправят бързо и без последствия.
Стискам палци бързо да се оправи бебчето!

Елица
| |
|
Тема
|
[re: tswete]
|
|
| Автор |
sisislava (маминка) |
| Публикувано | 08.06.05 22:24 |
|
|
... що ми се струва, че тази снимка въм я виждала вече, но не с краче, а с ръчичка...
Идеята е много готина!

Елица
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
jana (бебе Ния) |
| Публикувано | 08.06.05 22:23 |
|
|
На кумата ми малкият син така се роди. Първоначално казаха, че се бил нагълтат с течност при раждането и тя била замърсена. В последствие й обесниха ,че е имала влагалищни инфекции (хламиди или друг вид гъбички) и при раждането бебето се е заразило. Лежа 20 дена в детската клиника на бул. Д.Нестеров с пневмония на дясното дробче 
| |
|
|
|
Благодаря на всички! Поуспокоих се малко, сега ще се обадя и на приятелката ми.
Снимката е от. Много ме кефи! Не знам дали е монтаж.
Пак ви благодаря, момичета!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Pyжa (цвете) |
| Публикувано | 09.06.05 06:10 |
|
|
Изглежда монтаж. Не знам как нормално разположено бебе може да остави такъв отпечатък. Освн ако е със седалищно предлежание. Виж, ако петичката беше нагоре, бих се замислила.
Иначе е много ефектна "снимка"
Кака Лора – 26.Февруари.2004
| |
|
|
|
|