Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:07 05.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Подарък за момиченце на 1 годинка  
Автор Cтpeйнджъp (адвокат)
Публикувано04.06.05 12:33

Една сладка госпожица става на годинка, поканени сме на рождения и ден, и малко съм затруднена в избора на подарък. Не искам нещо практично, което ще е в полза на мама, предпочитам да е нещо, което детето ще обикне и ще му е любима играчка например. Спрях се на плюшените играчки на Чико за сега, но не знам подходящи ли са... Има например един страхотен мечо в пижамка и едни сладки патета, харесах и баба костенурка (но пък ме притеснява, че е пластмасова) ох направо не знам... Моля ви помогнете с идеи, какво обичат бебчетата ви?

Благодаря ви предварително!

Тема Re: Подарък за момиченце на 1 годинканови [re: Cтpeйнджъp]  
Автор Sofi Bo ()
Публикувано04.06.05 15:53

Мисля, че плюшените играчки не са много подходящи, а и на тази възраст като че ли не им правят кой знае какво впечатление. Няма проблем играчката да е пласмасова, важното е да не съдържа дребни елементи, които детето може да погълне.
На тази възраст дъщеря ми мн. обичаше (и все още обича) да играе с количка за кукли (тип лятна), помага и за прохождане, всички деца мн. ги харесват, изобщо играчките, които се бутат са подходящи за възрастта. Също може и играчка за развиване на координацията на детето и запаметяване едновременно. Има ги най-различни видове, (напр. къщичка или топка) която съдържа няколко формички (кръгче, триъгълник, пате, рибка) съответно има дупки със същите форми и детето трябва да съобрази коя формичка на коя дупка ще пасне. Страшно се забавляват с това.
И изобщо всякакви играчки за развитето на детето като кубчета, кофички (тип кубчета), които се пъхат една в друга и от които може да се строи кула. Кръгчета, които се нанизват на пръчка и т.н.
Кукла неваляшка
Това се сещам за сега, ако измисля още нещо пак ще пиша.

Тема Re: Подарък за момиченце на 1 годинканови [re: Sofi Bo]  
Автор asinka ()
Публикувано04.06.05 17:00

моята Ели много обича кукли, а най-любимия подарък беше количката за кукли!счупи я от бутане за 5 месеца буквално!всичките ти предложения са чудесни дала си много идеи аз искам само да подкрепя!
добавям от мен детска ютия и детска прахосмукачка!

Тема Има едни много сладки...нови [re: Cтpeйнджъp]  
Автор desykv (мама на Алексчо)
Публикувано04.06.05 17:03

бебешки мобилни телефончета, които пеят...
И едни много готини и забавни бебешки книжки не от хартия с нарисувани на тях пъстри животинки...
Моят ги обожава, даже вече ги разлиства!

Автор Silvita (полудяла)
Публикувано04.06.05 17:43

Обичат шумящи големи неща - например шарена картонена кутия
Стават следните неща, поне по моя опит дотук:
- голяма хубава топка - има гумени шарени по ок.4 лв в магазина на Колев и Колев на Витошка 36 (в пряката Гладстоун се пада)
- има едни неща за прохождане и проходило вече мъниче, но ще е интересна за лятото - пръчка за бутане и накрая пеперуда или камионче, които като буташ пръчката се мърдат; към 5-6 лв са.
- има едни страхотни сладурски мънички детски колички за бутане - розовки, съвсем миниатюрни варианти на лятна количка. Та прохождащите девойчета тук всички бутат такива с по едно малко плюшено бебе вътре :) Към 8 кинта са.
Поне при нас плюшените неща се котират за 10 мин и после само ми събират прах. Като беше малка Рая, се забавляваше с една кукла, дето като я пипаш вика Мама, но й тя й писна.

Имаше в Метро пормоция на детска къщичка, от която излиза тунелче до една палатка - за ок.30 лв бяха.
Виж и в сайта на Комсед -

- там бях харесала една надуваема кошара за пак 30-тина кинта.

Весел рожден ден!

Тема Опа-а-а!!!нови [re: Silvita]  
Автор desykv (мама на Алексчо)
Публикувано04.06.05 17:46

Някой /по-точно Рая!/ станал вече на 11 месеца, а???
Да ти е живо и здраво Раченцето, и след месец да ни почерпиш виртуално!!!
Всичко хубаво от нас - Деси и Алексчо.

Тема Re: Подарък за момиченце на 1 годинканови [re: Silvita]  
Автор Xoли (мама)
Публикувано04.06.05 18:47

Подкрепям за плюшените играчки, че не стават за тая възраст. Аз имам момченце, но ми се струва, че в това отношение разлика голяма няма. За 1-ви юни му взех една плюшена гъсеница, която на мен много ми хареса. Нямаше и 5 мин. забавление с нея. Засега повече няма да му взимам плюшени.
Идеите, които са ти дали другите мами са много добри, аз нямам какво да добавя, ако се сетя, ще допиша

Тема Re: Подарък за момиченце на 1 годинканови [re: Xoли]  
Автор Cтpeйнджъp (адвокат)
Публикувано04.06.05 18:53

А това дали ще се хареса?

Костенурката издава най-различни забавни звуци.
При завъртане на главата звучи мелодия и се появяват светлинки.

Автор Xoли (мама)
Публикувано04.06.05 19:21

Мисля, че да. Алекс малко се страхува от играчки, които издават звук, но пък като свикне с тях им се кефи А как се включва, натиска се някъде, копченце ли има?! Май повече се харесват тези, дето дребните могат сами да си ги пускат

Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано04.06.05 19:24

Ние утре сме на рожден ден на госпожица на 1 годинка и й купихме страхотен сукман. Прилича на дънков, но е от плат. Предпочетохме дреха, защото е затрупана с играчки

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.