|
Тема
|
моля за съвет
|
|
Автор |
jewel22 (непознат
) |
Публикувано | 02.06.05 11:38 |
|
здравейте мили мами,
Страхотен клуб!
ние сме на 11,5 месеца и да питам преди да проходи на какво трябва да го слагам - на проходилката ли или по-добре да си лази по земята?
благодаря ви за помощта
| |
Тема
|
Re: моля за съвет
[re: jewel22]
|
|
Автор |
nikol78 (мама на София) |
Публикувано | 02.06.05 11:44 |
|
Има два лагера - за и против проходилките, така че ти си решаваш дали да слагаш или не! Детето ще си проходи и без проходилка, както и някои прохождат директно, без лазене.
Аз слагам в проходилка само, когато издивее и вече не знам какво да я правя, иначе редувам - в кошарата, в столчето за кола, на пода 
| |
|
Аз лично смятам, че е по-добре да си лази/пълзи на воля.
Мони я слагам в проходилката, само когато имам работа и няма как да я наглеждам.
Нека си се разхожда детето...да се научи да пада, да става...
В проходилката ги хваща мързела 
| |
|
Ние си бяхме основно в проходилка,защото съм с терикот навсякъде,без килими,и някак не вървеше да го пускам.Проходихме на 11 месеца,сега сме неудържими,което ми говори,4е вси4ко си е до детето КОгато можеше-пълзеше,аз се радвах, и мисля,4е и от двете трябва да опита,а той ще си реши,кое му допада.
Успех 
| |
|
Аз слагах Мария в проходилката, когато имах да си свърша нещо, тъй като нямам кой да ми помага. Готвене, гладене... или имам гости. Детето си проходи нормално на 1 година и 1 ден. В общи линии не миля, че е вредна, по скоро е за облекчение на майката. 
| |
Тема
|
Re: моля за съвет
[re: jewel22]
|
|
Автор |
Kлep (женствена) |
Публикувано | 02.06.05 13:42 |
|
Ивета не е пълзяла. Научила се е да ходи, без аз да го забележа, обикаляйки по парапета на кошарата. Като я изкарах веднъж от там, се оказа че може да се движи, като се придържа към околни предмети - тогава беша на около 11 месеца. После около 10-тина дни преди РД проходи съвсем сама. Слагала съм я на проходилка, за да ми е мирна главата - не много често, но тя си кротуваше и в кошарата. Според мен проходилката нито вреди, нито помага. Всичко си е до детето.
| |
|
|
|
|