Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:11 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема моля за съветнови  
Автор jewel22 (непознат )
Публикувано02.06.05 11:38

здравейте мили мами,
Страхотен клуб!
ние сме на 11,5 месеца и да питам преди да проходи на какво трябва да го слагам - на проходилката ли или по-добре да си лази по земята?
благодаря ви за помощта

Тема Re: моля за съветнови [re: jewel22]  
Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано02.06.05 11:44

Има два лагера - за и против проходилките, така че ти си решаваш дали да слагаш или не! Детето ще си проходи и без проходилка, както и някои прохождат директно, без лазене.
Аз слагам в проходилка само, когато издивее и вече не знам какво да я правя, иначе редувам - в кошарата, в столчето за кола, на пода

Тема Re: моля за съвет [re: jewel22]  
Автор vini77 (Инат)
Публикувано02.06.05 11:45

Аз лично смятам, че е по-добре да си лази/пълзи на воля.

Мони я слагам в проходилката, само когато имам работа и няма как да я наглеждам.

Нека си се разхожда детето...да се научи да пада, да става...
В проходилката ги хваща мързела

Тема Re: моля за съветнови [re: vini77]  
Автор magnoliamm (mama na Alex)
Публикувано02.06.05 11:58

Ние си бяхме основно в проходилка,защото съм с терикот навсякъде,без килими,и някак не вървеше да го пускам.Проходихме на 11 месеца,сега сме неудържими,което ми говори,4е вси4ко си е до детето КОгато можеше-пълзеше,аз се радвах, и мисля,4е и от двете трябва да опита,а той ще си реши,кое му допада.
Успех

Автор SilverElfМодератор (Celebrian)
Публикувано02.06.05 12:50

Аз слагах Мария в проходилката, когато имах да си свърша нещо, тъй като нямам кой да ми помага. Готвене, гладене... или имам гости. Детето си проходи нормално на 1 година и 1 ден. В общи линии не миля, че е вредна, по скоро е за облекчение на майката.

Автор Kлep (женствена)
Публикувано02.06.05 13:42

Ивета не е пълзяла. Научила се е да ходи, без аз да го забележа, обикаляйки по парапета на кошарата. Като я изкарах веднъж от там, се оказа че може да се движи, като се придържа към околни предмети - тогава беша на около 11 месеца. После около 10-тина дни преди РД проходи съвсем сама. Слагала съм я на проходилка, за да ми е мирна главата - не много често, но тя си кротуваше и в кошарата. Според мен проходилката нито вреди, нито помага. Всичко си е до детето.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.