Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:08 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема да се оплача от витамини+ гадененови  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано25.05.05 22:18

Ама много да се оплача. По принцип съм забелязала, че повръщам от витамините- не ще да е от друго. Още като си го сложа в устата, и съм готова. А и те са едни такива огромни хапчета.... А днес дори не се наложи да го изпия, и вече тичах към тоалетната. Честна дума - в момента в който го извадих от шишенцето, и ми се повдигна толкова много... нататък знаете, да не изпадам в подробности. Понеже чета, че в България дават само фолиева киселина до 3ти месец, а тук направо ти връчват витамините(отврат). Какво да правя? Докато си взимах само ф.к си бях добре, ама в поликлиниката като ми дадоха 3 торби с витамини и желязо, аз нали съм послушна и се мъча да ги пия. Кажете, какво да правя???

Тема Re: да се оплача от витамини+ гадененови [re: Meme lndiankata]  
Автор annivo (Ани)
Публикувано25.05.05 22:40

Аз имах същия проблем през първата бременност.Бях стигнала до там,че като разказвах на някой за този ми проблем или изобщо минеше ли ми през главата мисълта за Матерна(витамини) и започвах да повръщам.Единственото спасение беше,че спрях да ги пия през първите месеци на бременността и започнах отново ,когато станах 6 месец и ми беше минал този период.
Нямах никакви проблеми с непиенето на витамини
Безпроблемна бременност ти пожелавам и един здрав бебок на финала

ИВО-23.05.00г. и ДИЛЯНА-23.05.04г.

Тема Re: да се оплача от витамини+ гадене [re: annivo]  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано25.05.05 22:46

Ей мерси ти. И аз все се успокоявам, че баба ми не е пила витамини например, а мама и леля са хем здрави, хем са хубавици., а после и нашите майки не са пили витамини, пък и ние сме хубавици . Май ще си пия само ф.к. А стова желязо какво да правя? Сигурно най добре да се обадя на доктора, ама в момента точно не ми се разговаря с него.

Автор tswete (usmihnato)
Публикувано25.05.05 23:02

И при мен беше така. Не ми се гадеше веднага, но в периодите, в които ги пиех, винаги много ми се гадеше и даже имах разстройство. Питах доктора от ЖК-то и той ми каза да продължавам да ги пия, защото били важни. Но аз просто не можех да издържам и ги спрях. Почти не съм пила витамини, но желязо и магнезий пиех, когато се налагаше от изследванията и здравословното ми състояние и никога не съм имала проблеми с тях. Понякога си мисля, че тия витамини са и бизнес, защото аз му казвам на доктора - не мога да ги пия, а той вика "Пий, пий!!!???", а инак хич не ми обръщаше внимание. А инак на бебето нищо му нямаше, както може да се предположи и от снимката.

Тема Re: да се оплача от витамини+ гадененови [re: tswete]  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано25.05.05 23:08

права си, тоя сладур усмихнат, не прилича на някой дето да страда от липса на витамини

Автор steelfirebabe (mama na Massimo)
Публикувано26.05.05 05:50

Това ми напомня на моите първи месеци...
На мен ми сменяха витаминие 4 пъти, докато накрая намерихме нещо от което не ми се гади. Ако ти се пробва говори с лекаря си да ти ги смени. Но е вайно да ги вземаш, защото бебето извлича витамини от твоето тяло и при теб ще се получи недостатък. Но има и много добра част - лъсваш косъма. Мойте нокти по принцип са много чупливи ама от тия витамини пуснах маникюри за завист и косата ми стана лъскава, порасна и тн. Другото е аз нямах никакви проблеми със Centrum и ги вземах /по препоръка на док/ между смените.

Massimo e 7m old

Автор oranda (мама на Ники)
Публикувано26.05.05 08:49

Пий си фолиевата к-на и да не ти пука . И аз бях като теб и просто спрях да пия витамини

Автор asinka ()
Публикувано26.05.05 09:02

един въпрос:на гладно ли ги пиеш тези витамини?
а иначе е важно да се пият защото, както ти е написала steelfirebabe, бебето си набавя необходимите вещества от теб, така че е добре да намериш друг вариант за пиенето на витамини!иначе ще ти се отрази!
има и вариант да пиеш през ден, или да хапваш много плодове до като мине критичния период с гаденето, и после пак на витамините!

Тема Re: да се оплача от витамини+ гадененови [re: asinka]  
Автор pachikrak (гъба)
Публикувано26.05.05 09:37

И аз това щях да те попитам - на гладно ли ги пиеш тези витамини? На моите изрично пише да се приемат по време на хранене.
В темата за Декември 2005 разказах за моя проблем, който е същия като твоя, но установих, че ако изпия витамините по време на ядене - нямам ядове.
На мен лично не ми се спират витамините, защото ми бил нисък хемоглубина и това не било добре и дрън-дрън, и за това стискам зъби, ям и ги пия

Автор Rampelina (мама на Вальо)
Публикувано26.05.05 17:24

На гладно ли ги пиеш? На мен ми се гадеше от витамини ако ги пия на гладно, така че започнах да ги пия след като съм яла.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.