Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:52 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Имаме разстройствонови  
Автор pety (с Маринчето)
Публикувано20.05.05 13:29

От около седмица дъщеря ми ака доста рядко и след всяко ядене. Иначе не се чувства зле, други симптоми няма. Водихме я на лекар, каза, че било някаква лека инфекция и предписа Лечебна Хумана и Ентерол. Това добре, но имам някои притеснения. Първо, аз още я кърмя и съм чела, че кърмата е най-доброто, а Хуманата се дава ако няма кърма. Не знам, ако започна да храня с Хумана няколко дни, няма ли да се отбие (макар че вече е голяма и според майка ми това не би трябвало да ме притеснява....). От друга страна кърмата ми вече е понамаляла и едва ли ще стига, ако я храня само с това. Чудя се дали да правя опити да си увелича кърмата или е по-добре да давам Хумана? И друго - дали, ако храня няколко дни само с мляко, после трябва пак постепенно да захраня?
Освен това днес забелязах, че отдолу пробиват още две зъбчета. Дали може разстройството да е от тях, а не от инфекция? Досега със зъбите не сме имали проблем (вече имаме 6).

Тема Re: Имаме разстройствонови [re: pety]  
Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано20.05.05 14:14

Здравей,
без да съм лекар мога да кажа следното: дъщеря ми има в устата си всичко на всичко 3 бр. зъби. Всеки от тях е избивал с разтройство и то мигновено е изчезвало след "сцепването" на венеца. Установих, че и да давам и да не давам ентерол положението е същото.
Ако обаче педито е сигурно, че има инфекция, то трябва да спазваш неговите правила. Лечебната хумана не е лоша, и се дава 1-2 дни. Така че за тия 2 дни едва ли ще се отбиете.
А ако избива по-голям зъб (кътник, кучешки), някой дечица вдигат и висока температура...
Но не съм лекар, просто споделям как е при нас
Бързо справяне с проблема!

Тема Re: Имаме разстройствонови [re: pety]  
Автор b.o.o (ентусиаст)
Публикувано20.05.05 14:25

Здасти, Пети.
И аз мисля, че е от зъбчетата. Давай Ентерол, но за Хуманата не знам... Аз давах на Мая, когато беше с ентеровируса (повръщане+разстройство) само кърма и лечебна каша (не мляко) - на Блевит, че другите са на ужасяващи цени. Това помогна определено. Ако няма Блевит при вас, същата работа ще свърши и каша Слънчо - картоф+морков.
Няма нужда да захранваш постепенно. Като мине разстройството, просто я караш на по-лека диета (банан, сухар, ябълка, ориз) още няколко дена, после - както обикновено, нали е на детска кухня Маринчето?
Бързо оправяне и леки зъбки!

Мая е на 1г 10м

Тема Re: Имаме разстройство [re: pety]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано20.05.05 16:31

Най-вероятно е от зъбчетата, няма да навреди ако не даваш лечебната каша на хумана, а само ентерол за всеки случай. Лека диета на сухар, ориз или оризови безмлечни каши, варени картофи и моркови без нищо допълнително към тях /най-добре на пара/, банани /ако ядете/, чай от шипки с по-малко захар, солети, и може да разгазираш спрайт и да й даваш вместо сокове. Натриевият цитрат, който се използва като киселинен регулатор в него и в колата е много подходящ при повръщания и разстройства. За кола е малка, но спрайта става идеално, само да е разгазиран... Това последното го знам от една педиатърка, която при подобен проблем ни изписа натриев цитрат на ампули, носамо ако спрайта не действа, а той много добре ни се отрази и вече няколко пъти съм го изпробвала варианта...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.