|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Помагайте, имаме спор
|
|
Автор |
oxara (новак) |
Публикувано | 11.05.05 13:33 |
|
с бъдещия татко! Започвам от далече: моята половинка много често пътува в чужбина и има контакти с колеги от различни страни. И когато тези колеги научили радостната новина, че ще ставаме трима, му задали въпрос интересно ли му е на курсовете за бъдещи родители. И когато той казал, че не посещаваме такива, всички до един му разказали своя опит с подобни курсове, колко било интересно, полезно, как се успокоили и те, и жените им и т.н. всякакви суперлативи. Моят човек се наслушал на историите им, изнамерил някакви филми, провел собствено проучване что за чудо е това и сега ми пили на главата да ходим и ние на такива курсове. А аз не виждам много смисъл в някакви курсове, като се има в предвид, че имам добър лекар, който отговаря на всичките ми въпроси, имам много книжки и най-вече Интернет. Тъ спорим - да ходим или не на курсове за бременни. Моля, кажете вашето мнение за такива курсове, помагат ли с нещо, интересно ли е, с една дума - заслужава ли си. Ще ми помогнете и с аргументи против . А, и още, за да ме остави на мира поне за малко, обещах да проверя как стоят нещата с курсовете в София. (имам време до петък ) Моля, дайте и някакви координати и мнения за конкретни такива места.
Мерси предварително на всички!
| |
Тема
|
Re: Помагайте, имаме спор
[re: oxara]
|
|
Автор |
b.o.o (ентусиаст) |
Публикувано | 11.05.05 13:48 |
|
В отговор на:
Моля, кажете вашето мнение за такива курсове, помагат ли с нещо, интересно ли е, с една дума - заслужава ли си. Ще ми помогнете и с аргументи против
Ходих, много съм доволна (в Пловдив). Помагат много. Интересно е. Заслужава си. Аргументи против нямам - изобщо не можеш да сравняваш курсовете за родители със съветите на лекаря ти - те са различни неща. Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SveGab (мама на Габче) |
Публикувано | 11.05.05 13:57 |
|
Боже, интересна случка - той да иска, а ти не! По-скоро става обратното.
Аз ходих първата бременност на курса в Шейново /води се от една психоложка и е безплатен/ - изключително доволна съм и ми беше адски интересно. Наистина, че съветите от доктора и тези от курса са несравними. Сега, ако имах време пак бих отишла, макар че вече съм с опит за повечето обсъждани проблеми. Таткото не можах да го накарам да дойде, а щеше да му хареса.
Ако имате и двамата свободно време отидете - ще ви бъде интересно и забавно, а и ще си отговорите на много предстоящи въпроси.
Габи - 21.10.2002г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Keнra (мама) |
Публикувано | 11.05.05 14:05 |
|
Ама вие наистина сте странни птици!
Аз не съм ходила на курсове за бъдещи родители, но ужасно ми липсваха. За съжаление в Сливен такива няма. Колкото и невероятен да е лекарят ти малко повече информация по темата няма да ти нареди. А и наистина е хубаво татито да е подготвен за това, което чака и теб и него.
Не давам довод "против", но аз наистина не се сещам за такъв.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Matzinka (новичка мама) |
Публикувано | 11.05.05 14:48 |
|
Идете, идете
Знам, че отскоро и в частната болница Вита има училище за бъдещи родители.
| |
Тема
|
[re: Keнra]
|
|
Автор |
eleny (непознат) |
Публикувано | 11.05.05 14:53 |
|
Аз имах намерение да ходя, но нещо все не успявахме да се организираме
Ето ти един линк:
http://www.ma-mabg.com/
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lsa27 () |
Публикувано | 11.05.05 14:57 |
|
Извинявай и аз нямам аргументи "Против" освен, че и с курсове и без все ще родиш :-)
Ние с мъжа ми ходихме на този в "Св. София" - провежда се в петък. Беше интересно, разгледахме цялата болница. Мъжът ми седна на първия ред с химикал и тефтер в ръка и не остави никоя мама да зададе въпроси - само той питаше :-) при това много сериозно си записваше отговорите.
Достави удоволствие не бъдещия татко и идете - все пак бебето е и негово, а той няма кой знае какво участие до сега, освен "първоначалната инвестиция" и това да понася променливото ти настроение 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kapли (it's me!) |
Публикувано | 11.05.05 15:03 |
|
Може и да са полезни, но аз на такова чудо не бих отишла, хеле пък в комплект с мъжа ми. Достатъчно ми е, че губя време с тъй наречената женска консултация.

Be yourself
no matter
what
they say...
| |
Тема
|
[re: Kapли]
|
|
Автор |
dara (osobena) |
Публикувано | 11.05.05 15:55 |
|
И аз така. Не виждам с какво биха ми помогнали. Дадоха ми едни касети на времето с такова "училище за бременни" с цел да се навия на такъв курс. Изгледах около час материал и ги оставих. Тези курсове биха били полезни единствено и само, ако имаш някакви притеснения, страхове, въпроси и имаш нужда и потребност от успокоение според мен. Не виждам иначе каква би могла да е ползата. Щом ти нямаш въпроси, лекарят ти отговаря на всички възникнали такива, спокойна си и не изпитваш нужда някой да те омайва допълнително - това е! Значи нямаш нужда от курс.
Аз също не виждам с какво би ми бил полезен такъв курс, на бъдещия татко пък още по-малко.
Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...
| |
|
да се присъединя към мнението ти. И да добавя, че според мен присъствието на бащата и на консултациите е излишно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|