Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:57 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема болести и яслинови  
Автор ralilusi (непознат )
Публикувано11.05.05 13:13

Здравейте мами!!!!!!!!!!!!!
Искам да ви помоля да споделите вашия опит с яслите и как се справяте с атаките от вируси. Моят малчуган е на 2 год. и 3 м. от 3 месеца ходи на ясла- в 57"приказка". Понесе го сравнително добре но започна често да боледува.1 семица ходи 2 седи в къщи. До преди това не беше пил антибиотици от както тръгна на ясла два пъти давахме антибиотик. И в момента му тече носа но е на яслата, въпреки че всеки ден промивам носа. Трябвали да правя нещо да му подсиля имунитета? До кога ли ще е така?!

Тема Re: болести и яслинови [re: ralilusi]  
Автор tinta (мама)
Публикувано11.05.05 13:28

За съжаление и при нас картината е точно същата,
сам оче моят син тръгна есента и до нова година никакви проблеми
но оттогава като почна през седмица
и той пи 3 антибиотика в 3 поредни месеца
Миналия месец си беше вкъщи и от понеделник пак е на ясли
Аз му давах изопринозин, сега му давам една хранителна добавка мисля че беше - зимес, ако те интересува ще потърся точното наименование, от 3 дни ги пие тези капсули, незнам дали си внушавам обаче 3 дни се храни много добре, тези капсули му ги изписаха защото като му правихме изследване се установи че има гъбички кандида на гърлото а именно те са някакви млечнокисели бактерии дето убиват тези гъбички, но пише че е хранителна добавка - имуностимулант
вземи му нещо на детето, защото на нас ни обясниха че тези имуностимуланти им трябва време да подействат, тоест ефекта не е скорошен, когато започна да взема изопринозин, и пак му протече носа, аз казвам на доктора
хем му давам имуностимуланти - хем сополив, тогава той подчерта че ефекта от изопринозина се очаква да е най-рано след 3 месеца, тоест трябва да го закрепи за есента
какво да се прави, просто лесно се разболяват миличките, мънички са и много малко им трябва

Автор Svet1 (mama)
Публикувано11.05.05 13:34

След като тръгна на ясла синът ми започна да прави бронхити през седмица. От март до септември (миналата година) не му се събират и 30 дена като цяло да е ходил. От септември спряхме всякакви лекарства и започнахме лечение при класически хомеопат. Детето се стабилизира, ходи доста редовно вече на ясла, а болестите ги кара за 2-3 дена.

Тема Re: болести и яслинови [re: Svet1]  
Публикувано11.05.05 13:42

Благодаря за мнението! А използвате ли хомеопатични продукти? И мислите ли, че ако му текне нослето трябва да се спре за извесно време от яслата или на против-да се пребори сам с вирусите

Тема Re: болести и ясли [re: ralilusi]  
Автор Svet1 (mama)
Публикувано11.05.05 13:58

Само хомеопатични лекарства използваме, но предписани единствено от хомеопата.
При синът ми като му текне нослето обикновено следва разболяване, така че го спирам от ясла. Нормално не му тече носа, само когато се разболява. Случвало се е да ходи 1-2 дена с течащ нос на ясла, преди да се появят другите болестни симптоми.

Тема Re: болести и яслинови [re: tinta]  
Публикувано11.05.05 14:05

Благодаря за мнението!

Тема ГЕРИТАН?нови [re: Svet1]  
Автор treasure ()
Публикувано11.05.05 14:42

И на дъщеря ми и предстои да започва ясли през август-септември и сърцето ми е свито от 2 дена, откакто разбрах, че ще се връщам на работа, просто защото това е всеобщото положение, почти всички деца много боледуват в яслата.
Досега Алекс е карала само една вироза и се размина без антибиотик, но 1 ден беше с температура 39,7 въпреки лекарствата, не зная как ще понеса да боледува ден през ден.
А кой ви гледа, децата докато са болни, защото аз нямам никого, на когото да разчитам, а на работа не зная дали ще ме изтърпят да отсъствам толкова често, защото задължително трябва да ми се търси заместник.
Четох за едно лекарство, или добавка ГЕРИТАН, стимулиращо имунната система, подходящо за деца, които ще започват ясли или градина. Имате ли някаква информация за него?

Автор [desi] (мама)
Публикувано11.05.05 14:53

аз лекарства не давам никакви - нито хемеопатични, нито нехомеопатични, най много парацетамол ако Т е над 38.5
като цяло детенце почнало градина на 2 доледува до 3г, ако започне на 1г боледува до 2г, ако го дадеш на 4, ще боледува до 5....

може и за 2-3 месеца само да минете боледувнията, ако не му се панираш, държиш у домаи тъпчеш с лекарства. А антибиотиците на вируси не действат, само на бактериални инфекции.

моя опит е 2-3 месеца с кашлица и сополи, после са ОК. Ама и двамата са дадени рано на ясла - около годинка. Малкия въпреки астмата почти не боледува, отдавам го на дългото кърмене.

Тема Re: ГЕРИТАН?нови [re: treasure]  
Публикувано11.05.05 15:06

Трябва да попитам нашата лекарка за имуностимулиращите лекарства. Не знам дали да вярвам на хомеопатията- нали тя действа ако си внушаваш че ще те помогне инак самите хомеоп. лекарства представляват разтворена захар.А детето как да си внуши че действа?

Тема Re: ГЕРИТАН?нови [re: treasure]  
Автор tinta (мама)
Публикувано11.05.05 15:11

Това което съм чула за герисан е че е екстракт от корените на здравеца или нещо подобно (не съм много наясно) - тя ми каза че е за деца над 4 годинки, но една мама от клуба е взела за нейното дете и на листовкат апишело че е за по-малки. Казват че е добър имуностимулант

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.