Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:57 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 6-ти ден с температуранови  
Автор Rampelina (мама на Вальо)
Публикувано10.05.05 10:32

Не знам какъв е тоя вирус дето ни нападна, но вече не знам какво да правя. Вальо е 6-ти ден с температура и 5-ти ден с антибиотик, който очевидно не му действа (Дурацеф). От петък до събота сутринта беше с 39.0-39.2 и не можеше да я свали. От тогава поддържа 37.5-38.5, постоянно е отпаднал и му се спи. Сега на обед ще ходим отново при лекарката му, дано помогне с нещо. Явно е вирус, защото и аз се разболях 3 дена след него, баба му също (явно и затова антибиотика не действа). Също му никне кътник в момента и това може би помага на болестта да си се вихри . Няма нито хрема, нито кашлица. Всъщност от днес се опитва да кашля по малко, но ще изчакам с даването на сироп докато го види педиатърката.
Има ли препатили като нас от този пролетен гаден вирус и какво помогна на дечицата ?

Тема Re: 6-ти ден с температуранови [re: Rampelina]  
Автор ybaG (:) :))
Публикувано10.05.05 11:08

Ами и ние го искарахме гадния вирус , но по лекичко!
Вдигнахме т до 39,5и с ефералган свещички и нурофенче два дни сваляхме температурата! Давах и витамин Ц!
Не съм давала нищо друго и ни мина, но явно при вас зъбките утъжняват положението!
Дано лекарката да му даде нещо , което да помогне на детенце, защото 6 дни с температура си е доста изтощително!

Тема Re: 6-ти ден с температура [re: Rampelina]  
Автор Grami ()
Публикувано10.05.05 11:08

Малкато го направи това миналата седмица, вдигна температура без нищо друго и се просна на леглото. Давахме Sumamed 4 дни, още на първия ден температурата падна,
След това обаче зарази баща си и баба си - бащата пи Дурацеф, но беше даста зле, с много силни болки в гърлото, бабата се пробва без антибиотек, все още лежи и няма сила
Та е сериозен явно вируса, дано се преборите бързо

Тема Re: 6-ти ден с температуранови [re: Grami]  
Публикувано10.05.05 11:18

Да, същото е явно. И ние започнахме с антибиотика, ама явно не е най-добрия за него.

Тема Re: 6-ти ден с температуранови [re: ybaG]  
Публикувано10.05.05 11:21

И аз давам вит Ц от началото и то 2 пъти на ден по 2 мл. Ще видим какво ще каже докторката сега, може би ще се наложи да сменим антибиотика...
Аман вече от вируси, не иска да си ходи ходи гадното време тая година .

Автор Grami ()
Публикувано10.05.05 11:37

Мъжа ми го пи същия като вас, не подейства чак толкова бързо, но в крайна сметка се оправи
Но и той нямаше сила и само лежеше, въпреки че не беше с много висока температура
Забравих да ти кажа, че малката беше с малиново гърло, не знам дали я е боляло, но не ядеше, коуто ме навява на мисълта, че вероятно е било така

Бързо оздравявене

Тема Re: 6-ти ден с температуранови [re: Grami]  
Публикувано10.05.05 11:57

Да, и Валери е с огненочервено гърло, почти нищо не яде, до миналия ден не искаше и нищо да пие, сега поне се съгласява да пие чайчета.
Същото е значи, поне имам надежда, че трябва да оздравява вече. Педиатърката каза, че е вирусна ангина, много деца били болни. Сега тръгвам за поликлиниката, ще пиша после пак.
Мерси за бързото оздравяване, а вие да не се разболявате повече (поне до догодина) .

Тема Бяхме на прегледнови [re: Rampelina]  
Публикувано10.05.05 15:14

Резултата от прегледа - спираме антибиотика, който очевидно не действа и утре ще изследваме кръв и урина. Докторката има съмнение за бъбреци, дано не е това. Гърлото е много червено, достатъчно да се поддържа тази температура.

Автор new* (непозната)
Публикувано10.05.05 15:28

И моето бебе е болно. Започна с много висока температура преди 3 дена. 2 дни я поддържа - 39.4. Ту я свали малко, ту пак си я върне. Много лош период беше. Заведохме я на педиатърката и й изписа Нурофен - много е сладък, с вкус на портокал и Ефералган от свещичките - свалихме я до вечерта тази температура с 2 свещички през 6 часа и 3 пъти Нурофен. Гърлото й било много зачервено и сега от вчера взе да кашля. Притеснявам се много, заради кашлицата. Давам й Стодал и витамини на сироп. Надявам се, че с това ще се размине.
Ама много е лошо времето... Уж горещо, излязохме навън, облякох я по къси ръкави и се разболя. Незнам вече, как да я обличам.
Та исках да ти похваля свещичките на Ефералгана. Много се ефикасни. Свалят телпература от раз:)). Ще се оправи младежа. Явно е някаква сезонна болест.

Тема Re: Бяхме на прегледнови [re: Rampelina]  
Автор Grami ()
Публикувано10.05.05 16:44

От гърлото е, не се плаши, Дано да се е преборил вече с болеста и да се оправя!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.