Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:21 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Моля за СПЕШЕН съвет!нови  
Автор dolce (сладка)
Публикувано01.05.05 23:15

Мили момичета,
Бременна съм в 5 седмица. На ехографа всичко беше наред, нямам болки или оплаквания. Току що забелязах ръждиво зацапване на бельото си. Утре заминавам в чужбина, полетът ми е сутринта, още нямам лекар за да му се обадя. Моля за съвет - това нормално ли е или е много зле!! Да пътувам ли?
Аз доста се паникьосах сега, сама съм, мъжът ми ще ме чака там, където отивам и просто няма кой да помоля за мнение.
Много ви моля, ако някоя от вас знае нещо, нека ми напише сега!!!

Тема Re: Моля за СПЕШЕН съвет!нови [re: dolce]  
Автор lavender (пристрастен)
Публикувано01.05.05 23:32

zdravei.

Moje da e falshiva trevoga,sluchva se takova techenie da ima za moment i da otmine.Veroiatno vsichko e nared i dano e taka.

Kofti e,che shte patuvash ,no kakvo bi promenilo neshtata ako lekariat ti(ako go imashe) shteshe da te pregleda chak utre sledobiad primerno?V smisal,ako poleta e kratak i mojesh osht eutre da otidesh na lekar-patuvai si.No triabva da se uspokoish(ne e lesno) i da mislish polojitelno.Ne se pritesniavai,vsichko e nared

ne moga da te posavetvam dali da patuvash,no moje bi az bih patuvala.Zavisi kolko e dalag poleta de.

Автор terryberry (непознат )
Публикувано02.05.05 00:38

Както Лавендер ве4е ти е писала може би нямя да има проблем. Ако имаш възможност да те прегледа лекар през нощта ще пътуваш по-спокойно. Сега ти е необходимо най-вече спокойствие.
Не съм в България, за да те насо4а къде може да те прегледат толкова късно, но може да се обадиш да питаш в бърза помощ, или в някой от родилните домове - Шейново или Маи4ин дом.
Ако нямаш болки може да из4акаш и за преглед там където отиваш.
Спокойствието е най-важно.
Пиши ако има промяна. С теб съм.

Автор dolce (сладка)
Публикувано02.05.05 01:06

Момичета, много ви благодаря за бързия отговор в този късен час!
Аз, след като доста поревах и изчетох всичко за мисед аборшън, отлепване на плодния сак, кухо яйце, рак на маточната шийка (за всичките тези ужаси симптомите са само леко прокървяване и леки болки), абсолютно се парализирах и няма да пътувам. Ние отивахме на почивка на един остров и просто не го виждам как ще почивам с тоя страх, там няма дори болница. Така че, майната им на парите дето сме платили - говорих с мъжа ми и се отказахме. Не мога да повярвам, че това ми се случва няколко часа преди да тръгна.
Какъв лекар да намеря на Великден
Единственото, което ми остава е да чакам вторник за да тичам на преглед и да се опитам да не полудея дотогава...

Автор desi_t (мъничка)
Публикувано02.05.05 01:44

Мила сладка Dolce!
Недей да се задълбочаваш в четенето на много информация,
защото само ще се изтормозиш допълнително.
Просто следи да няма усилване на кръвотечението,
и на болките. Аз съм сигурна, че и сега в момента има дежурни
в големите АГ-та, които могат да ти обърнат внимание.
Така че, ако много се притесняваш, утре отиди, за да се увериш, че
всичко е наред. Аз бих ти препоръчала "Света София" - бившата "Тина Киркова", понеже от опит знам, че реагират адекватно, и не размотават хората.
Успокоителното е, че зацапването е кафяво - при по-ярко е по-вероятно да има проблем. Сигурно си прочела, че около датата на менструацията също е възможно да има прокървяване. Възможно е да ти изпишат дуфастон.

Спокойно мила, всичко ще е ОК, и скоро ще можете да отидете на почивка спокойни, че бебчо е наред!

Дръж ни в течение!

Редактирано от desi_t на 02.05.05 01:50.

Автор dolce (сладка)
Публикувано02.05.05 20:52

Момичета, нещата при мен хич не са добре. Ходих на лекар - в 6-та седмица съм, плодното сакче е 18 мм, но ембрион и сърдечна дейност лекарката не видя. Тя самата не можа да ми каже нищо категорично - каза, че това, че сакчето е нарастнало двойно е добре, но това, че не се вижда още ембрион - не. Много го гледа на ехографа, че имало някаква сянка дето пречи, но... Взеха ми кръв за изследване стойността на човешкия хормон и ми даде да пия Дуфастон.
Моля ако някоя от вас е преминала през нещо такова, нека ми помогне. Знам, че до една седмица всичко ще се изясни, но ми е много трудно сега. Този човешки хормон доколко ще ме просветли утре??? Има ли вариант всичко да се оправи или почти сигурно е празно яйце? Защо тогава нараства? Лекарката каза 50:50 е процента...
Уффф, като си помисля, че снощи бях супер щастлива и заминавах на остров с любимия да празнуваме бебето...

Автор desi_t (мъничка)
Публикувано02.05.05 22:20

Мила dolce,
напълно е възможно да не се улови сърдечна дейност в
6 седмица - при мен например беше установена в осма.
Освен това, предполагам, че са те гледали на коремен
ехограф, мисля, че вагиналните ехографи се по-прецизни.
Предполагам, че просто бебчето наистина се е скрило зад
някаква сянка. По принцип нарастване на нивата на човешкия хормон може да има за известно време и когато ембриончето е спряло да се развива,
но се надявам, че при тебе всичко ще е наред.
Какво става с прокървяването?

Тема Re: Моля за СПЕШЕН съвет!нови [re: desi_t]  
Автор dolce (сладка)
Публикувано03.05.05 01:30

Прокървяването беше само снощи, не се е повтаряло, а и беше много слабо и по-скоро ръждиво зацапване. Но прегледът беше с вагинален ехограф.
Знаеш ли...мисля, че фактът, че почти никой освен теб не отговаря на темата ми...може би също е отговор от страна на мамите...отрицателен, но може и да не е така...вече какво ли не ми минава през главата.
Този хормон тогава защо ли ми го предложи лекарката...може да е за повече пари, бях в Торакс и прегледът ми излезе 82 лева!
Но както и да е, каквото и да е - вече е станало, просто ще го науча със сигурност другата седмица.
Мила, Деси, много ти благодаря за подкрепата!!

Автор desi_t (мъничка)
Публикувано03.05.05 04:50

Много, много ще стискам палци всичко да е наред!
Това, че вече няма кървене, мисля, че е добър знак.
Знаеш ли, има много мами, на които не са успели да видят по това време
ембриончето.
Копирам ти един постинг, от Зачатие, който, надявам се, ще ти вдъхне надежда. Не целия де, само това, което е важно за тебе.
- "ако е бремнна трябва да е някъде в 4-5 седмица..."
- Мели отговаря "Рано е - може да се види плоден сак, може и да не се види." -
значи сигурно за ембриончето е още по-трудно да се види.
Мели е много добър лекар, ембриолог.
Незнам, сигурно това допълнително ще те изтормози, ама защо не отидеш на
още един преглед, на друго място?
Че като виждам, тази седмица какви ли не мисли ще ти тормозят главичката.
А ако бебенцето си е там, както аз си мисля, не е хубаво да се тревожиш толкова. Сигурно ти отговарят малко мами, защото сега бяха празници, пък много от тях пишат от работното си място. А аз съм си почти нон стоп пред компютъра (даже бебчо вече трака по клавиатурата с мене
). А за ЧХГ-то (хормона), е доре да се проследи, все пак ако има голямо покачване на стойностите, ще е добър знак.
Горе главата, човече - всичко ще се оправи.
Айде пък, като се наредят нещата - може да пием кафе - и ти ще бъдеш с коремчето, вярвам го. А пък аз ще гледам дотогава мойто да го сваля, чеееееееее - вече не му е мястото там (ям си тука зелевата супа и стискам зъби за хубост )
Усмихни се и се успокой!

Редактирано от desi_t на 03.05.05 04:53.

Автор alisiqn (sladkata)
Публикувано03.05.05 05:39

Мила dolche,
Аз мога да ти споделя малко опит и надявам се да те успокоя. При мен за първи път видяха плодното сакцхе на бебето ж 6-та седмица. Ембрион не се виждаше. Лекарката, която ме прегледа е много добър специалист и НЕ КАЗА НИЩО ПРИТЕСНИТЕЛНО. По това време (6-та седмица) е напълно нормално да се види само плодното сакче. След това в 7-ма, 8-ма седмица и аз имах такова ръждиво зацапване както ти го описваш. Посъвествах се с няколко специалисти и те ме увериха, че това е напълно в рамките на нормата. По това време имах и болки в корема. Лекарства никакви не съм взимала. Сега си гушкам сладкото синче и не мога да му се нарадвам.
От все сърце ти желая леко бременеене, което да завърши с появата на най-сладкото бебче. Вярвай, че всичко ще се развие по най-благополучния начин за теб, бебчето и съпруга ти!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.