|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Materna
|
|
Автор |
des79 (непознат
) |
Публикувано | 26.04.05 11:23 |
|
Здравейте, искам да попитам нещичко. Колко време трябва да се пие Марена и как-всеки ден, през ден? Знаете ли нещо по въпроса?
| |
Тема
|
Re: Materna
[re: des79]
|
|
Автор |
LadyO1 (и малкия Адриан) |
Публикувано | 26.04.05 11:42 |
|
Аз от 5-ия месец пих NEOXID, всеки ден по 1 таблетка. Това е същото като Мaterna, но не го произвежда една фирма мисля.
| |
|
Не мога да твърдя със сигурност, че това е най-правилното, но моят доктор ми препоръча да я пия 1 месец от понеделник до четвъртък вкл., после един да почивам, абе общо взето 2 опаковки стигат за цялата бременност. Ако пиеш непрекъснато Матерна, костите на бебето може да се калцират прекалено и това не било хубаво. Моят съвет е да се посъветваш с доктор, защото да искаш съвет от форума е нож с две остриета, аз ти казвам едно, друга ще ти каже не е вярно аз я пих непрекъснато и т.н.
Успех
[imagе]
http://lilypie.com/days/050714/4/25/1/+2/.png[/image]
| |
|
Аз пиех Матерна от третия месец на бременността и до края,дори един месец след това,докато кърмех.Пиех ги всеки ден,сутрин по 1 таблетка.
Страшно съм доволна,това за мен са най-добрите витамини за бременни,не съм имала никакви проблеми с показателите при изследванията.
Препоръчвам ги на всички!
| |
|
Здравей,
препоръчвам ти матерна горещо. Много съм доволна от тез витамини. Пиех ги от първия месец на бремеността, всеки ден без прекъсване, или с малко прекъсване, когато забравя да си ги купя, та и до днес 8 месеца след раждането. Благодарение на тях не съм изпитвала никаква умора и не съм имала никакви проблеми с венци, зъби и всякакви други, породени от липсата на витамини. Бебето ми е съвсем нормално, няма никакви отклонение по отношение на кости или пък да е станало огромно. Роди се 50см. 3450гр., което си е съвсем нормално и въобще не може да се смята за голямо бебе. Матерната ми беше предписана от лекуващия ме гинеколог и по негова препоръка съм ги пия всеки ден без прекъсване и почивки.
Само внимавай да не пиеш и други витамини заедно с тях, защото концентрацията им е силна и не е добре да ползваш успоредно и други витамини.
| |
|
Ако се храниш правилно, получаваш от всички полезните ти вещества вдостатъчно количество и Матерната ще ти идва в повече. За мен въобще не е необходима, ако нямаш някаква липса на някои вещества в организма. Иначе само помпа изкуствено плода от което и ти и то нямате нужда.
| |
|
Мда, съгласна съм. Ако се храниш здравословно, повечко салати и плодове, мисля че Матерната определено е излишна....
| |
|
Здравей, наистина говори с лекар , защото моите и двамата (а съм чувала и трето мнение) са против матерната. Тези витамини на времето били създадени за изоставащи в развитието си бебенца и , когато се пие без особена причина просто защото си бременна , цитирам "напомпвало " бебето и се раждалио много големи деца..
| |
Тема
|
Re: Materna
[re: cveti_3]
|
|
Автор |
kukki (непознат
) |
Публикувано | 26.04.05 19:24 |
|
Здравей,
аз пия Матерна от края на 4 месец. Сега съм в осми. Всичко ми е ОК и на бебо също. Размерите и теглото му напълно отговарят на седмицата, в която съм. Пия всеки ден по една таблетка без прекъсване. Аз лично ги предпочитам пред нитратните салати. Не, че не ям салати , но мисля, че не можеш да си набавиш всичко необходимо с храната. Но както те съветват, говори с доктора на който имаш доверие, защото и без това самите лекари са на различно мнение
| |
|
Не мисля,че бебето се помпа изкуствено от витамините,просто поддържаш собствения си организъм ,да не черпи бебето от твоите запаси.А то черпи наистина много и е мноого трудно в днешно време да си набавяш само с храната всичко необходимо ЗА ДВАМА ВИ.Първо,че е трудно финансово,и второ,че почти нищо на пазара не е истинско-особено зеленчуците.Хубаво е да ги взимаш,но ако те притесняват-пий ги през ден или споддели оапсенията си с доктор.Тук ги изписват от 2-ия месец на бременността,всеки ден,та чак докато спреш да кърмиш.Но може и да е вярно,че помпат бебето,не твърдя със сигурност,но мисля,че излишното се изхвърля,ако ти идват в повече.Аз лично ги пия всеки ден и засега всичко с показателите на бебо върви ок и нормално,а и аз карам доста лека бременност,но не знам дали е от витамините.Една бременност не е леко изпитание за организма и мисля,че само може да ти помагат тези витамини.Иначе,ако всеки ден ядеш ИСТИНСКИ плодове и зеленчуци,които ги няма в магазина,риба и месо,но пак не от магазина, ядки и какво ли още не,можеш сигурно да минеш и без тях.Ти си решаваш,а тук мнения различни ще срещнеш и само ще се объркаш накрая.Успех!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|