Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:44 28.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Подуване след секционови  
Автор rival (непознат )
Публикувано22.04.05 10:41

Нормално ли е да има подуване на областта над разреза 2-3 см. ? Получава се нещо
като отток интересното, е че само над разреза не и под него. Това нормално ли е?
Жените които съм питал до сега имат такъв отток, даже си оставал.

Тема Re: Подуване след секционови [re: rival]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано22.04.05 10:43

Ами,аз нямах такова подуване.
Ако не ти се струва нормално,по-добре потърси лекар...

Автор Tanika (непознат )
Публикувано22.04.05 10:59

И аз имах такъв оток та се чувствах като зашита възглавница, но с времето той се прибира както и корема. Сега точно 2 години след секциото имам доста стегнат корем и почти не се вижда шева./оперира ме специалист Д-р Богословова/

Автор klemy (mama na Nikol)
Публикувано22.04.05 12:33

Абсолютно нормално!И аз се бях притеснила,казаха,че си е съвсем номално,спокойно!При мен вече го няма,ще изчезне и при теб!

Тема Re: Подуване след секцио [re: kalli]  
Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано22.04.05 12:38

И аз не съм имала

Тема Re: Подуване след секционови [re: klemy]  
Автор treasure ()
Публикувано22.04.05 12:43

Не зная, дали мога да го нарека оток, но беше издуто и лекарката каза, че са тлъстинки останали от бременността и с времето се стопиха.
Мястото не трябва да е зачервено, ако имаш съмнения, отиди на лекар.

Тема Re: Подуване след секционови [re: treasure]  
Автор klemy (mama na Nikol)
Публикувано22.04.05 12:46

е,ами то си е оток,не е много андуто де,не знам вие какво си представяте....мястото седи изтръпнало и леко надуто,над разреза,не е зачервено,или възпалено.поне при мен беше така,още в болницата.

Тема Re: Подуване след секционови [re: Tanika]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано22.04.05 12:57

Аз една година след раждането, имам все още леко отпуснато долно коремче Макар че се трудя по въпроса

Тема Re: Подуване след секционови [re: klemy]  
Автор treasure ()
Публикувано22.04.05 15:07

Според твоето описание звучи същото като при мен (т.е. тлъстинки според лекарката, която ме оперира и кожна гънка, която се получава, ако бебето е било голямо и кожата се е преразтеглила). Изтръпването отшумява, но мнооооооого бавно, при мен почти 2 г. след операцията ми е все още леко изтръпнало.
В книгите съм чела да наблюдаваш белега и ако се зачерви и е болезнен да потърсиш лекар.
Те не ходи ли на контролен преглед след секциото?

Автор zlatkap (зверчето)
Публикувано22.04.05 16:28

привет, и аз имам абсолютно същото "издуто" над белега и твърдичко на някои места /не знам при теб твърдо ли е/. д-ра който ме оперира каза че това е удебелен цикатрпикс /белег/ т.е. това са сраствания, и ме посъветва да ходя на физиотерапия, сега ходя на лазер и на ултразвук. удебеления цикатрикс си зависело изцяло от самия организъм, явно моя не обича чужди намеси

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.