Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:03 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Кажете ми за смъкнатия корем...нови  
Автор Dafna ((((,))))
Публикувано20.04.05 12:35

Днес за пореден път ми казаха, че корема ОЩЕ ми се е смъкнал. Важното е, че сега вече и аз го виждам и усещам, та не си чешат просто езика.
Комшийката ми каза, че няма да си дочакам датата за секциото ( 9 май), а моя приятелка каза, че е изкарала целия 9-ти месец и е преносила със смъкнат корем...
Има ли значение смъкнатия корем или няма?

Тема Re: Кажете ми за смъкнатия корем...нови [re: Dafna]  
Автор ruja72 (минаващ)
Публикувано20.04.05 12:40

Ей не разбирам защо те тормозят така тези хора. Пьрво раждане ли ти е??
Ако е така много малко вероятно е да родиш преди термина, освен ако не ходиш нон стоп един цял ден без да сядаш 9 часа- както аз направих сьзнателно. Ако си почиваш ще си дочакаш деня за секцио. Имай впредвид всички стимуланти, кафе, черен чай, шоколад могат да предизвикт контракции, така че ги избягвай.
И не обрьщай внимание на некомпетентни коментарии. Гледай да си спокойна.

Тема Re: Кажете ми за смъкнатия корем...нови [re: ruja72]  
Автор Dafna ((((,))))
Публикувано20.04.05 12:52

Да, да...първо раждане ми е. И много искам да си дочакам датата. А тази комшийка е медицинска сестра (бивша) и затова се шашкам от думите й.
Но това за кафето и шоколада не го знаех! Веднага ги спирам.
Ще внимавам и с разходките и дано бебето не тръгне по- рано

Автор geminarius (скомина)
Публикувано20.04.05 13:17

Не се шашкай - каквото е писано, това ще е! :)
Аз бях със смъкнат корем, ходех много, преносих 10 дни, нямах кьорава контракция, никакво разкритие и накрая си изпросих секцио.

Bacteria is the only culture some people have.

Автор CЛЪHЦE (усмихнато)
Публикувано20.04.05 13:41

Аз бях със смъкнат корем и се наложи спешно секцио преди датата на определеното секцио, защото започнах да раждам.

Така че по добре говори с лекар, не като мен в последния момент.

Автор Mишeнцe (mama na Bobche)
Публикувано20.04.05 13:46

Виж сега, всичко е индивидуално. Казват че смъкнатия корем означава скорошно раждане, но познавам няколко момичета, които преносиха със смъкнат корем.
Това което трябва да правиш, ако искаш да си дочакаш секциото е да си почиваш повече, да избягваш стресови ситуации и да си много спокойна. И дано имаш късмет всичко да е както го планираш.Ако решиш да отидеш на лекар ще е още едно успокоение за теб.
Спокойни разходки и движение няма да навредят според мен, стига да не се уморяваш и да не прекаляваш. Аз преносих 10 дена, като целия 9-ти месец трамбовах като луда по парковете по цял ден с огромен корем, уморявах се като куче само и само бебо да тръгне сам. Да, ама той си реши да се ражда когато си поиска.Когато започна раждането кореми си беше висок. Така че - наистина при всеки е индивидуално.
Е това е, късмет и успех !

Автор Teди (с Огънче)
Публикувано20.04.05 13:48

През цялата бременност носих Оги много ниско и коремът ми все беше смъкнат. Родих три дни преди термин.
Божа работа е това с раждането - може да не ти е смъкнат и пак да родиш по-рано
Пожелавам ти да дочакаш секциото и всичко да мине по вода

Тема Re: Кажете ми за смъкнатия корем...нови [re: ruja72]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано20.04.05 14:14

"Ако е така много малко вероятно е да родиш преди термина, освен ако не ходиш нон стоп един цял ден без да сядаш 9 часа- както аз направих сьзнателно"

Извини ме, но това е пълен абсурд!!!
Аз нямах ден, в който да не съм ходила по 10 часа, не си сядах на дупето, търчах из улиците и бях сигурна, че ще родя предварително или поне ще имам 3-4 см разкритие, е, нищо подобно!! Пет дни след термин нямах нито един сантиметър разкритие, нито една контракция и бебето ми дори не слезе надолу/това беше основна причина за секциото ми, високо бебе, непозиционирана в таза главичка и преносване/ Така че, всичко е много индивидуално и повярвай ми ИЗОБЩО не зависи от това колко си ходил /е само може би натрупаните килограми са по - малко, което не е лошо/

Автор tswete (usmihnato)
Публикувано20.04.05 14:15

Моят корем от началото на деветия месец беше смъкнат, но седмица преди термина чак ми изтекоха водите и така и никакви контракции... Спокойно имаше време да решат секцио ли или не и да го направят. Споко, стига си слушала разни специалисти да ти вдигат само нервите! Бебчето в теб усеща притесненията ти, така че усмихвай се и хич не му мисли!

Тема Re: Кажете ми за смъкнатия корем...нови [re: geminarius]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано20.04.05 14:17

Ето, още едно доказателство

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.