Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:32 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Престъпно ли е да се кърми след 1 годинанови  
Автор tswete (usmihnato)
Публикувано20.04.05 13:46

Алекс на 25.04. ще става на една година, а това е след шест дни. Вчера бяхме на консултация и джипито каза да спирам да кърмя, защото след навършване на 1 година на детето в кърмата нищо ценно няма. Но Алекс има Атопичен дерматит, който се появи и обостря при приемане на млечни белтъци. Затова го храня като дете с алергия към белтъка на кравето мляко - не съм му давала досега пр. и к. мляко, сирене, кашкавал, яйце, телешко... Поради това има опасност да му е нисък хемоглобина (сега беше 115, а на 6 м. - 118).
Алергологът му предписа ХИП ХА - ІІ, ако се наложи, защото и към други хипоалергенни млека даде реакция.
Ако трябва да заместя двете кърмения с ад. мл. ще ми струва повече от 150 лв. на месец, а ще ни е мн трудно да ги отделим. Затова, а и защото мислех, че кърмата е по-ценна от ад. мл., го кърмя и досега.
Въпросите ми са - имате ли информация дали след годината кърмата е полезна с нещо за детето? Това, което аз съм чела е, че тя си остава с еднаква консистенция през цялото време. Ако се наложи да мина на ад. мл. - след годината на детето по колко мл мляко дневно давате? Благодаря ви, че вчера отново се почувствах престъпник, че кърмя досега.

Тема Re: Престъпно ли е да се кърми след 1 годинанови [re: tswete]  
Автор [desi] (мама)
Публикувано20.04.05 13:58

Я веднага в затвора! как не те е срам да кърмиш 1годишен!
Горкото дете с такава майка!

Я стига глупости Коя е тая откачена педиатърка дето ги наръси тези глупости.....
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ПОЛЕЗНО ДА СЕ КЪРМИ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ!!!!

Няма такова нещо за кърмата. Ти си му разнообразявай храненето с бавно въвеждане на нови храни, но няма защо да му даваш мляко вместо кърма. желязо има в зеленчуците, не само в адаптираното мляко. освен това е под въпрос колко се усвоява от формулата. Ако много зле станете вместо формула можеш просто да му даваш таблетки желязо и пак ще е по добре да кърмиш.
до 2 годинки, до 3 годинки...все си е полезна кърмата, щом на бебо му харесва- да суче!
детенцето само ще се отбие, като реши.

Тема Re: Престъпно ли е да се кърми след 1 годинанови [re: [desi]]  
Автор tswete (usmihnato)
Публикувано20.04.05 14:08

Ние и преди време имахме спор дали кърмата е полезна, но тогава ходихме по алерголози и всички ми казаха да си го кърмя. Но за периода след годината не сме говорили. Тогава Алес беше на 8 месеца и аз бях доста притеснена - никой в парка не кърми и по-малките бебета, аптекарката ми казва - кърмата е водичка вече, той не наддаваше по много. Но пък нали тогава започна да се движи повече.
А иначе яде коприва, спанак, зелен лук, магданоз, броколи, зехтин... изобщо е един момък на полезна храна...

Тема Re: Престъпно ли е да се кърми след 1 годинанови [re: [desi]]  
Автор treasure ()
Публикувано20.04.05 14:14

Аз съм кърмена до 1г. 3 м. просто защото не съм се отказвала и "неистово" съм се борела за нощното си кърмене. Накрая родителите ми не издържали и ме оставили 1 нощ да си поплача, като ми предлагали само друго мляко и вода.
Не съм специалист, но за първи път чувам в кърмата да няма нищо полезно. Вярно, че всички говорят за голямата полза от кърменето до 1г., но пък и след това не може да навреди. Аз лично, въпреки дългото кърмене, си имам доста алергии, така че всичко е строго индивидуално. Ако детето си наддава добре и ти се чувсваш добре като го кърмиш, според мен няма проблеми да продължиш да го правиш.
А що се отнася до хемоглобина, на нас за такъв хемоглобин на 6 месеца ни казаха, че е идеален, особено за кърмено бебе, което не приема обогатени с желязо млека.
Ако му даваш сокчета, някои също са обогатени с желязо и калций.
Дано съм помогнала!

Автор Mишeнцe (mama na Bobche)
Публикувано20.04.05 14:24

Глупости са това, според мен. И не само според мен. Това че почти никой в БГ не си кърми детето след 1 година не означава че няма нищо полезно в кърмата. Означава че са ни такива педиатрите. Остават си с наученото от академията и не четат повече. В цял свят хората пропагандират дългото кърмене, а нашите педиатри след 6-тия месец те карат да отбиваш.
Мога само да те поздравя че си кърмиш детето, и се надявам и аз да имам кърма и да покърмя поне до година и 2-3 месеца.
Прочети в библиотеката на форума за кърмене, има хубави статии за кърмене на дете над годинката.
http://forum.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=1844

Автор Mi6ka (сива на точки)
Публикувано20.04.05 14:37

Това, което ти е казал лекарят, е голяма глупост. Отдавна дори на производителите на изкуствени храни им е станало ясно, че няма по-добра храна за детето от майчиното мляко. Никъде не пише докога. При нас е практика да се кърми средно до 1,3 до година и половина, но има и много случаи на по-продължително кърмене. Друг е въпросът, че организмът на детето след 8-9 месец се нуждае от вещества в количества, които кърмата трудно може да достави. Затова и се захранва по това време, за да се създаде баланс в организма на детето и плавно да се преминава към обща храна. Особено пък ако детето ти е с алергия към кравето мляко, е много важно да кърмиш.
Иди и бий един шут на тоя, който те е накарал да се почувстваш престъпник, защото кърмиш.

Автор Adelle (на Борис)
Публикувано20.04.05 14:40

ЩЕ КРЕЩЯ ВЕЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!! Тия педиатри къде живеят?...
Как ще е престъпно???!!! Кърми си детенцето - поне до 2 години няма нищо по-добро за него от кърменето!!!

Борис - 29.09.2003

Автор bim_bam (камбанка)
Публикувано20.04.05 14:44

Тая пък аптекарка какво ли знае и кой ли я пита? Ей, полудявам значи от такива хора!

Мен ако питаш, трябва да си горда, че все още кърмиш!
Още повече, щом имате проблеми с другите млека и т.н. Кърми си го спокойно детенцето, щом си иска, то само ще покаже кога е готово да се отбие, пък тогава ще мислиш другите варианти.

Автор Tanika (непознат )
Публикувано20.04.05 14:46

Няма нищо престъпно в кърмене докато има кърма. Защо нашите родители и баба и дядовци са толкова здрави, а нашето поколение е кекаво, защото не са имали толкова "модерни" педиатри да им забраняват кърменето.
Няма нищо по-ценнно от майчината кърма, а след годинка детенцето освен нея ще си папа и всичко останало. Успех и късмет.

Автор Maktub (обичаща)
Публикувано20.04.05 14:53

Мога само да те поздравя, че все още кърмиш!
А това, че не наддава, като хранено на ад.мляко бебе, е просто защото от адаптираното мляко децата "подпухват", а от кърмата не. Да, кърмата (и ад.мляко) не може да предложи всичко от което се нуждае организма , но затова си има коприва, спанак, картофи... и тн, каквото му даваш. Кърми си, докато детенце си иска и въобще не се колебай за това

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.