Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:37 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Не пипаите бебето ми!!!нови  
Автор steelfirebabe (mama na Massimo)
Публикувано17.04.05 22:21

Как държите непознати далеч от бебето си?
Проблема е там че някои хора закачат детето а аз се притеснявам от вируси и кога последно са си мили ръцете. Массимо е голямо слънце и само някой да му се усмихне той вече се хили насреща им и хората посягат да играят с него. Няколко пъти се опитах да кажа че не искам да пипат детето а те ме гледат сякаш съм им казала да не ядат една седмица! Има ли някои такива проблеми и как се справяте с тях.

Тема Re: Не пипаите бебето ми!!!нови [re: steelfirebabe]  
Автор Ancheto* (на Петър)
Публикувано17.04.05 22:31

Да. Казваш 5 пъти да го пипат само по крачетата и като не разбират - тръгваш с количката нанякъде - далеч или просто ти започваш да закачаш детето, за да обръща внимание на теб, а не на чуждите баби в общия случай.
Но това е - като видиш че някой се опитва да закача бебока - минаваш в атака за интереса на детето - играчака, чантичка и каквото и да е друго.
Е това е тактика за градинките. Надявам се не ти се налага да правиш това и с гостите, които идват у вас.

Успех.

Тема Re: Не пипаите бебето ми!!!нови [re: Ancheto*]  
Публикувано17.04.05 22:36

С гостите нямам проблеми
понеже сме далеч и имаме много тесен кръг от приятели - тях съм тренирала като влязат и на мивката
но това са добри идеи за навън !благодаря

Автор asinka ()
Публикувано17.04.05 22:48

направо в прав текст казвам че бебето е малко и не ми е приятно да се пипа, то си лапа ръчичките и играчките и могат да попаднат микроби през устичката!
и хич не ми пука как ще реагират, който е имал дете знае!който се сърди не ме разбира и може да навреди на детето ми т.е. аут!
за гостите на вратата ги чакам събуват се пред вратата и право в банята!
ДЕТЕТО МИ Е НАЙ-ВАЖНО!

Автор new* (непозната)
Публикувано17.04.05 22:51

И моето го пипат постоянно. И най-кофтито е, че я пипат по ръцете..., а те са й все в устата. Все едно тези хора са нямали деца и незнаят, как бебетата все си лапат ръцете. Дай боц, та дай боц... еееее!!!!
А пък аз съм една майка... неудобно ми е да кажа, да не я пипат. Е това е. После като я хване нещо, да се чудиш откъде е дошло. Ама на... народ.

Тема Re: Не пипаите бебето ми!!!нови [re: new*]  
Автор asinka ()
Публикувано17.04.05 22:56

не се притеснявай да си казваш!моя приятелка така и беше неудобно да си каже, но един малчуган се изкашлял в лицето на щерка и!24 до 36 часа по-късно не закъсня реакцията, добре че е педиатър!
та така пренебрегваш собствения си срам и неудобство и мислиш първо за бебето, че после колкото и да те е яд на неразумните възрастни файда няма да има!
мен един единствен път ми стана много гадно като направих забележка, едни ученици пипаха по ръчичката едно от другите дечица и аз им обясних че е малка и не бива да се пипа, горките деца те нямат опит........но за възрастните е непростимо!поздрави!

Тема Няма оправия!нови [re: steelfirebabe]  
Автор bubu74 (shtastliva)
Публикувано17.04.05 23:42

Прясна случка от днес:
Излиза Александра с баба си на разходка днес. Махам за чао от терасата и тъкмо да се прибера да готвя, гледам една съседка приближава детето, кляка до него и чувам "Дай целувка!". Така-а-а-а-а, отскоро Александра раздава целувки на поразия, въпреки, че като съм до нея не й позволявам да го прави, защото е ...меко казано нехигиенично. Въпросната съседка навремето ми се жалеше как без да иска ухапала едно дете до кръв, както си играла с него - абсолютен кукмицин!. Разказах го на мъжа ми тогава и той каза: "Тая не позволявам да пипа детето!" То хубаво, ама тя пък, кукундрелата, първа дружка на свеки. Честичко идва на гости и така й мирише устата, с извинение, че след нея се налага да проветряваме /ох, пак се сетих за ухапаното дете и ме присви под лъжичката!/. Та, като идва в къщи се лепва за фъстъка и ние със свеки почваме: "О-о-о тя сега си ляга, ще обядва, ще се къпе бла-бла-бла!", само да я откопчим. Но днес, гадината ми намляска детето посред бял ден, пред очите ми - още съм в потрес. Просто свеки не успя да реагира навреме.
Много съм възмутена! Ама не са само изкукалите дъртофели /да ме прощавате за френския!/, има една майка, с която излизаме заедно понякога. Никнат му зъби на детето й и лиги, сополи всички екстри на куп... И какво прави въпросното естествено русо същество? Да не си помислите, че решава да го позабърше? Неееее! Изпраща го да целуне дъщеря ми и щастлво чурулика "Нали е мъж, все по устата ги целува! За щастие "мъжът" е доста тромав и не успя да догони щерката, ама познайте дали ще изляза пак на разходка с блонди

Автор vache ()
Публикувано17.04.05 23:52

Аз рядко съм имала тоя проблем.. явно изглеждам страшна и малко хора са се опитвали да я пипат. Аз винаги съм казвала в прав текст да не пипат детето или ако дечица са искали да надничт в количката също съм обяснявала, че бебето е малко и не трябва да го гледат толкова отблизо. И сега не давам на Александра (вече на 2 г.) да пипа бебета или изобщо да се доближава до колички

Тема Re: Няма оправия!нови [re: bubu74]  
Публикувано18.04.05 05:10

ах ще ме умориш от смях. и тука българските баби не прощават другите по настрана се държат само като ги изгледам, ама няма оттърване
все ще се намери някоя да му се навре в лицето

Тема Аз съм тежък случайнови [re: steelfirebabe]  
Автор bim_bam (камбанка)
Публикувано18.04.05 14:02

Не само че не давам да ми пипат детето навън , ами изпитвам ужасно неудовоствие да я пипат и мляскат дори бабите. Може и да ви се стори пресилено, ама още бебка като се роди, не можех да си помисля да я гушне някой друг освен таткото или баткото /той е доста по - голям, от първия брак на съпруга ми/.
Още в началото с бабите въведох жестока дисциплина: "Да му се порадваме на бебенцето поне...", а аз отговарях: "Радвайте му се така, както си лежи в леглото, не е нужно да го гушкате и мляскате". Едва напоследък давам на майка ми да я погушва от време на време, но на свеки - не! Огря я за една - две снимки и толкоз.
Сигурно е много радикално, знам че не съм съвсем права, ама това усещане е по- силно от мен!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.