Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:21 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Раничка на шийката на маткатанови  
Автор nijia (непознат)
Публикувано16.04.05 15:33

Някой знае ли, дали има значение начина на раждане при наличие на раничка на шийката на матката и трябва ли през време на бременността да се лекува

Тема Re: Раничка на шийката на маткатанови [re: nijia]  
Автор jana (силна)
Публикувано16.04.05 17:13

Не питай нас ами се консултирай с лекаря си за най-сигурно

Автор vache ()
Публикувано16.04.05 17:29

Трябва да се определи групата по ПАП чрез цитонамазка. На мен са ми взимали и по време на бременността, заради съмнителна раничка. Аз мисля, че в зависимост от резултата се решава. Обаче раничката се лекува след като родиш! Аз си родих нормално с раничка!

Тема Re: Раничка на шийката на маткатанови [re: vache]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано16.04.05 18:13

Може да родиш с раничка,но те съветвам обезателно да идеш на лекар и с цитонамазка да се изследват клетките от раничката.Защото понякога,без да те плаша,тези ранички предшестват ракови клетки и трябва да я видиш от какво е.Успех.

Автор satelitka (Мама на Деница)
Публикувано17.04.05 01:02

На мен ми се образува раничка вследствие на раждането. Родих на 23.09.04г., отидох на преглед 2 месеца след това. Тогава докторката ми видя само някакво полипче, опита се да го махне, но тогава не успя и каза да отида пак след 3 месеца, защото може да си падне самичко. Така и стана, но тогава видя раничката, която се е образувала и ме извика след цикъла ми за обгарянето й. Направиха ми тази процедура в края на март.
Спорд мен е недопустимо да се лекува през бременността, като се има предвид начина на лечение - обгаряне чрез ел. ток.
Аз искам да питам тези, на които са им правили такава процедура - имахте ли кървене по-рано от очаквания м.цикъл? Обичайната секреция след това е жълто-кафеникава, а при мен впоследствие премина от бледорозово през ярко червено до керемидено. Все едно съм в постоянен м.цикъл, но не толкова обилно. Нормално ли е това?

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано17.04.05 12:13

Понеже и аз имах подобни проблеми да си кажа
При мен е на шийката на матката и лекарката ми каза да не предприемам лечение през бременността, защото може да направим беля - ако се изгори се влошава еластичността на мускулите и може да има проблеми. След като родиш, обаче, и се възтановиш е необходимо с лекарката да направите план за лечение и ако се налага да бъде изгорена.
За протокола - родих нормално, много леко и раничката по никакъв начин не ми е пречела. С други думи не знам каква ти е раничката, консултирай се с поне 2 лекари, за да си спокойна, но не мисля, че заради нея ще те пратят на секцио.
Леко бременеене и леко раждане

Тема Re: Раничка на шийката на маткатанови [re: Slanchezara]  
Автор nijia (непознат)
Публикувано17.04.05 14:47

Раничката ми я откри една лекарка миналата година,но каза че тъй като лечението трае около 6 месеца,ако бързам да забременея да се лекува после , не е проблем . Откакто забременях са ме преглеждали 5-6 лекари/защото бях и в болница/, но никой не ми спомена изобщо за тази раничка, пък на мен не ми се вярва да е изчезнала от самосебе си

Автор GoldenEyeful (just mom)
Публикувано17.04.05 15:53

Далеч съм от мислъта да ти давам празни надежди, но е абсолютно възможно да е изчезнала от само себе си. Имам приятелка, която по някакви причини дълго време не предпиемаше мерки. Вследствие се оказа, че раничката й е изчезнала. Дано и при теб е станало така. Успех!

Тема Re: Раничка на шийката на маткатанови [re: GoldenEyeful]  
Автор milamia ()
Публикувано17.04.05 18:36

Аз имах такава раничка преди да родя първото си дете. Не предприех никакви мерки от мързел най-вече, но около година след раждането като отидох на преглед, гинеколога ми каза че нямам вече раничка и най-вероятно се е калцирала от самосебе си. Явно съм имала късмет. Моя приятелка ходи и й я гориха, след което мисля, че нямаше повече проблеми.

Тема Re: Раничка на шийката на маткатанови [re: milamia]  
Автор GoldenEyeful (just mom)
Публикувано17.04.05 18:40

Точно по същият начин беше и при моята прителка - две раждания и сериозна раничка. Сега е ходила съвсем скоро, няма и следа от нея.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.