Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:42 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема След вируса...нови  
Автор klamerche (пак бременно)
Публикувано15.04.05 17:38

Първоначално аз се разболях от гадния вирус с температура, повръщане и разстройство. Два дни си мислех че умирам и едва се мърдах в леглото. Тъкмо се почувствах по-добре и малкото ми съкровище се разболя.... От тогава настана кошмара. Започна да повръща и минималното количество течности които изпиваше. Постоянно ми показва коремчето си и ми повтаря "Мамо УФ"... Започна да слабее. По цял ден лежи, повръща, реве или не издава нито звук. Все едно няма дете в къщи. Първите два дни изкара само на вода и чайчета. Изписаха й глюкоза от която и се гади и отказва да пие. Вчера уж започна да се храни, но днес пак започна да повръща. Разстройството и е като вода. Чувствам се безсилна пред тази гадна болест. Кога ще мине това чудо? Вики вече не играе, не се смее, като стане от леглото само се спъва и започва да реве, а аз с нея. От тогава минаха пет дена, а още е изтормозена и изтощена. С какво да я подсиля, какво да и предложа да яде. Как да засиля апетита й. Чувствам се изморена, изтормозена и безсилна... Днес и баща й каза че се чувства зле и вече ми иде да се хвърля през балкона... Аз самата вече съм депресирана и по-цял ден плача, докато Вики спи, а тя миличката ми спи почти цял ден. Моля ви - помогнете с нещо, с каквото и да е...

Ще ставам кака!

Тема Re: След вируса...нови [re: klamerche]  
Автор Adelle (на Борис)
Публикувано15.04.05 17:49

Чая от шипка много ни помогна. Глюкозата е сладка и обикновено още повече повръщат от нея - поне такива са моите наблюдения...
Лекарства за повръщане и разстройство даваш ли й?

Борис - 29.09.2003

Автор mimi23 (nova mama)
Публикувано15.04.05 17:52

Ох,много лошо...тия гадни вируси са ужас
Пробвай с чайчета-билкови с мед и лимонче, или медовина-мед с изтискан лимон.Можеш още с топло булъонче да пробваш...
Не знам друго какво да ти кажа
Дано мине по-бързо и малката да се ваъзстанови.

Автор ybaG (:) :))
Публикувано15.04.05 17:54

Габи наскоро изкара подобно нещо, а преди няколко дни отново , но в много по лек вариянт!
Първия път обаче беше доста тежко и виках бърза помощ!
Рто каква беше терапията:
За разтройство смекта, ако не помага Имодиум/ това обаче е доста силно лекарство и трябва да се консултираш как да го даваш на детенце/.
Предписаха ни и нормофлор заедно със смектата!
Една ампула гентамицин от малките я пие на три пъти през деня!/ само 1 за 1 ден/
За повръшането ни изписхаха свешички/ не им помна името, а са вкъщи/, но в аптеката неоже да не ги знят! Веднага след като повърне слагаш в дупето!
За два дни се оправихме, апреди това 4-5 ходеше като зомби та накрая и 40 градуса температура ми вдигна!
Този път при първото повръшане пъхнах свешичката и се разминахме с още едно след което пак сложих!
Имаше мънишко разтройство и пихме ентерол/ нямах Смекта/!
-3 дни ми повтаряше , че я боли коремчето и се свиваше, но гадостите ги пресякохме!
Успех и бързо възтановяване!

Тема Re: След вируса... [re: klamerche]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано15.04.05 18:11

уф кламерче-е,знам колко си се изтормозила мила,най-важното в момента е диетата,можеш да и даваш препечени филийки,варен картоф,варен ориз,обезсолено сирене,друго абсолютно нищо нищо никакви манджи мазнина,горе някой те е посъветвал мед-абсурд меда с топла вода разхлабва още повече,оризова вода,чай от шипки неподсладен,чай от джоджен също стискам палци и ни дръж в течение,ще навакса с килограмите,а за теб знаеш е нужно спокойствие ,прегръщам те приятелче

Тема Re: След вируса...нови [re: bimba]  
Автор Collibri (слънчева)
Публикувано15.04.05 19:03

съвет не мога да ти дам, за съжаление - нямам опит още... но чайчета сигурно биха били добре.......
Но искрено ви съчувствам и се моля Вики да се оправи по-скоро и да се върне детската й усмивка и палавост!
Със сигурност знам едно - че ще преодолеете и тази неприятност и ще продължите напред... а дотогава... не се хвърляй от балкона! всичко ще мине и ще бъдете пак щастливи и здрави!

Тема Re: След вируса...нови [re: Collibri]  
Автор AVA27 (Gabriel20.09.04)
Публикувано15.04.05 19:16

Кламерче,дали са ти много добри съвети по-горе.Мога само да добавя едно.Има едни капсули Ацезиме се произнасят.Съдържат млечнокисели бактерии.РЕгулират функциите на червата.Както при запек,така и при разстройство.Когато Габи имаше тежко и продължително разстойство след антибиотичната терапия след проблемите с бъбреците,тези капсули го оправиха за нула време!А преди това се мъчих с едни смекти и ентероли и лечебни храна на Милупа,която е много добра между другото!И става за деца и възрастни.
Търси тези капсули по аптеките,първите няколко дни се дават по една на дебюн,разделена на 2 приема,само прахчето естествено,с храната например,а после се дава ощя няколо дена по 1/2 на ден.
Иначе и Габи е болен от НАгина и кашля много лошо.Не може да спи и като се закашля почва да плаче.Така е вече няколко дена по цели нощи.Кошмар е!
И аз се надявам да му мине скоро,че и аз се притеснявам вече.

Автор Flash_ ()
Публикувано15.04.05 19:58

Кламерче, аз не разбрах...преди пет дена е спряла да повръща или от 5 дена насам повръща и е с разстройство???
Ти каза ли на лекарката ви, че не можеш да и дадеш глюкозата през устата? Това че спи цял ден не ми харесва, и да пиша такива неща не ми харесва ама ми прилича на обезводняване. Какво последно ти каза лекарката? Аз бих отишла в спешен център за система с глюкоза в такава ситуация, честно ти казвам.

Автор milena* (Варна)
Публикувано15.04.05 20:11

Кламерче, да не се е обезводнила Вики. Ако не можеш да и даваш глюкозата по-добре да и влеят една система.
Дано не се налага и се оправяте бързо!

Златко -16.03.03 г.

Тема Re: И аз мисля таканови [re: Flash_]  
Автор River_ (Eliniki)
Публикувано15.04.05 22:55

Ако толкова време повръща и е с разстройство, може да се е обезводнила. Дъщеря ми беше така на 1г.4м. Оправи се едва след като й преляха глюкоза (в стационара на Терапията). След това се хранеше няколко дни с лечебна Милупа (може и Хумана) - приятна е на вкус (банан) и е точно за такива случаи. Може да се дава като каша и като течност.
Спомням си, че един от признаците за обезводняване беше, че плаче без сълзи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.