Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:43 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Професия майканови  
Автор maka ()
Публикувано12.04.05 16:03

Вижте какъв интересен анализ и какви прогнози и идеи.

Редактирано от SilverElf на 12.04.05 16:06.

Тема Re: Професия майка [re: maka]  
Автор lady Marian (defender)
Публикувано12.04.05 18:14

Мерси за линка :-)

С нокти и зъби до край своята чест отстоявай!
Не остарявай, Любов, моля те, не остарявай!

Тема Re: Професия майканови [re: maka]  
Автор DarkCat ()
Публикувано12.04.05 20:58

интересен коментар

но за съжаление много малко жени искат да имат дечица

повечето решават да се занимават с кариера и лайф и като минат 30-те евентуално да помислят дали да родят едно дете

Автор DarkCat ()
Публикувано12.04.05 21:12

защо не го пуснеш в Женския клуб?

там ме изядоха с парцалите, че съм привърженичка на ражданията преди 30 години.....изобщо че съм привърженичка на ражданията....

мда, все повече жени карат по тая система - нека стана на 30, да си поживея и тогава ще му мисля за дете

Тема Re: Професия майканови [re: DarkCat]  
Автор alisiqn (sladkata)
Публикувано12.04.05 22:40

Въпрос на личен избор е кога да имаш дете.Някои хора имат нужда от повече време да станат родители

Тема Re: Професия майканови [re: DarkCat]  
Автор antea (SameOne)
Публикувано12.04.05 23:27

е, DarkCat, това тъжно ли е? и какво му е лошото да се занимават с кариера и лайф?

наистина, определено е по-трудно да се решиш за дете, когато си в разгара на професионален разцвет и всеки път се замислям за това и си се поздравявам, че свърших "черната" работа на 27 години и сега детето ми е едно разумно същество, с което мога да говоря и споделям всичко... и същевременно знам, че точно в такъв момент последното, което бих искала е отново да се занимавам с бебета, памперси и чудеса, така че определено проявявам разбиране към такива жени, още повече, че са навсякъде около мен, докато майките нещо ми се губят на общия фон
не че агитирам срещу раждането, но някакси не ми прави впечатление точно такива жени да са нещастни от факта, че още не са майки; просто имат други интереси и начин на живот... и това, че не са проявили "далновидност" да родят по-рано не е причина да ги смятаме за по-малко жени с предстоящо майчинско чувство

Автор Kitke (Bube)
Публикувано12.04.05 23:27

Всъщност децата не пречат на кариерата, напротив стимулират...
И какво значи да си поживееш е относително понятие, човек живее от мига в който поеме първа глътка въздух, а колко смислен е живота му той решава.
И всяка жена е готова да бъде майка в мига в който се появи бебето и всякак и физически и психически, а дали ще се възползва от природните дадености е въпрос на желание
Лични , неангажиращи мнения.

Тема Re: Професия майканови [re: antea]  
Автор Kitke (Bube)
Публикувано12.04.05 23:35

Е може би ако се замисли човек малко над свитото си дребно его колко време живее и какво ще остави на света след себе си освен изпражнения и прах.И колко дълга ще е следата на "кариерата му".
Ако се опита да съпостави ТОВА завещание със 3 деца и техите по 3 и после техните 3 със всичките им таланти и кариери и и и и и, може би ще го осени идеята че това е най великата и дълготрайна, полезна кариера заради която си струва да изживееш мъничкият си живот.

Поздрави!

Тема Re: Професия майканови [re: antea]  
Автор DarkCat ()
Публикувано13.04.05 11:10

за мен е тъжно. и то много. заобиколена съм с 2 вида жени - едни които имат по 2 деца преди 30 и такива които са минали 30 и тепърва се замислят за дете. честно казано съжалявам вторите. някои от тях даже не искат да имат дете, смятат че няма кога, че не биха се справили и биха изгубили добрата си работа. явно на тях им липсва увереност или просто си търсят оправдание. не говоря за тези които имат проблем и се борят за детенце

глупаво е една жена да се занимава само с някаква си кариера и лайф /има момент в който разбира, че всичко това е суета и глупост/ утре ще изчезне великата фирма в която работи от лицето на земята и тя ще остане без работа .... дали ще си каже гордо "Аз дадох 20-те най-хубави години от живота си на Корпорация Х. Аз съм велика" ?

твойто си звучи като агитация против раждането - един вид има по-интересен начин на живот от раждане на дете. трудно е да се реши човек на дете когато е във вихъра на професионалната си реализация.

Познавам жени които го направиха, аз също го направих и не смятам че с нещо съм спряла развитието си. Напротив, радвам се че се реших. И скромните ми наблюдения са, че жени които имат деца се справят много по-добре в професионално отношение и имат по-успешна кариера.

Тема Re: Професия майканови [re: Kitke]  
Автор antea (SameOne)
Публикувано13.04.05 12:10

ами Kitke, честно казано, докато живея живота си със сигурност основният ми мотив е какво става в настоящето, такива отвлечени ЗАВЕЩАНИЯ за след няколко поколения не могат да ми бъдат движеща сила, защото са твърде абстрактни

и ако сега имам дете, то е защото в един конкретен момент със съпруга ми сме изпитали необходимост да създадем нещо красиво, но не в името на обществото и заради вероятните му таланти [на наследника], а по-скоро точно като еманация на свързването между нас

сега какво, да виним хората, които не изпитват такава потребност ли?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.