Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:31 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Разширено бъбречно легенче!нови  
Автор ybaG (:) :))
Публикувано12.04.05 10:06

Момичета вчера бях на фетална при д-р Марков МД!
Лошото е , че откри нещо нередно в лявото бъбрече на бебето! Имали разширено бъбречно легенче! Даде ми координати на специалист в педиатрията за консултация! Каза, че засега е в границите на нормалното, но ако нараства може да е проблем!Трябва да се наблюдава!
Сега звънях на докторката и ме разбрахме да ме прегледа другия месец, защото сега нямало смисъл!
Та аз пак съм на ръба и ще чакам цял месец зада разбера какво му е на бебчо!
Не съм ли карък ми кажете!

Тема Re: Разширено бъбречно легенче! [re: ybaG]  
Автор AVA27 (Gabriel20.09.04)
Публикувано12.04.05 10:23

Това означава,че има задръжка на урина в бъбречето.Тоест има причина поради която урината не се евакуира напълно.Това е предпоставка за развитие на възпаление.Нензам как се лекува при неродено още бебе.Иначе се коригира лекарствено в най-честите случаи.А може и да е дефект някакъв...Аз мислч,че няма как да се разбере точно какво е,докато не се роди бебето....

Тема Re: Разширено бъбречно легенче!нови [re: AVA27]  
Автор [desi] (мама)
Публикувано12.04.05 10:33

99 от тези дефекти да ги наречем са безобидни и си живеем с тях по 100 години
имате ли цветна снимка на бъбреците набебоците? аз имам....ми те въобще не са еднакви, според доктора са ужасни и 100% трябва да имам проблеми и да не работят...е да де, ама те си работят...
та 80% от хората и не знаят че им има нещо разширено или нередно(не като по учебник)само 20 % знаят, половината от тях случайно открити, по малко от 5 % са тези които имат усложнения.....

Тема Re: Разширено бъбречно легенче!нови [re: ybaG]  
Автор Collibri (слънчева)
Публикувано12.04.05 10:51

не се притеснявай, засега..
В края на бременността ми - в 32г.с. ходих при доц. Томова на фетална ехография. Тя откри също леко уголемено бъбрече на Ели.
Каза ми, че това се срещало при доста от бебетата, неродените... и че понякога се получавало, поради това, че бебчето тренира изпишкване, но средата в която се намира е околоплодната течност, която оказва съпротивление, и то просто не може да изкара цялата урина от бъбречето си. Каза ми тогава, че често, след раждането това се оправя, когато се махне тази съпротивителна среда /околоплодната течност/, но е добре, когато бебето стане на около месец, да се направи профилактичен преглед и да се видят нещата.

Ели се роди.... никога не е имала проблеми с изпишкването... питах педиатърката ми, дали да ходим на ехография... тя пък ми каза, че това е толкова често явление, и често лекарите си набират пациенти по този начин.... като дават такива неопределени диагнози, които се нуждаят от още един преглед за всеки случай....
в крайна сметка се замотах и не отидохме. Вече е на 8м. и да чукна на дърво... няма проблеми никакви .....
Имай си го като едно наум. За твое успокоение, направи необходимите прегледи след раждането и така.

Тема Re: Разширено бъбречно легенче!нови [re: Collibri]  
Автор ybaG (:) :))
Публикувано12.04.05 12:47

Благодаря ви за бързите отговори!
Дано всичко се оправи с раждането, но дотогава сърцето ми ше си е свито!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.