Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:24 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Секцио-пълна или спинална упойка?нови  
Автор Passionita (sweet mama)
Публикувано02.04.05 17:57

Мили майчета,
на 12 април ми предстои планово секцио по медицински показания. Според единодушното мнение на хирург и гинеколог нямам право на друг избор заради стара операция на херния и поява на друга преди 2-3 месеца, слаба коремна стена .Единственото нещо,което мога да си избера е видът на упойката при секциото-т.е. спинална или пълна.Щях без да се замислям да избера спиналната ,защото искам да съм в пълно съзнание ,когато бебчо излиза на бял свят, да видя всеки миг от това събитие , ако моя приятелка не ми беше казала за нейния случай. Миналата година при нейното секцио тя избрала спинална упойка , но по някое време въздеййствието и започнало да преминава по средата на операцията , анестезиолозите реагирали моментално като и сложили пълна упойка, но стресът от манипулацията си и останал .
Кажете как беше при вас? На някой друг случвало ли му сее подобно нещо, какво ще ми препоръчате?

Do unto others as you would like them do unto you

Тема Re: Секцио-пълна или спинална упойка?нови [re: Passionita]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано02.04.05 18:34

Аз не съм раждала секцио, но родих с пълна упойка. Заспиваш и се събуждаш - нищо не помниш, а и бебето си най-вероятно няма да видиш преди да излезеш от реанимация.
Това, че приятелката ти я е пуснала упойката преди да завърши секциото означава, че не я й я дозирали правилно.
Това не се случва често май, така че аз бих ти препоръчала спинална.

Я разкажи по-подробно в какво се е състоял този стрес? Започнало е да я боли или...?

Редактирано от Чeтa на 02.04.05 18:34.

Тема Re: Секцио-пълна или спинална упойка?нови [re: Чeтa]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано02.04.05 18:43

Зависи от твоето психическо състояние и поносимост към такива неща.Аз в това отношение съм доста лабилна и само мисълта да съм в час,в съзнание и да чувам как долу някъде потракват разни скалпели и си предствям как ми е отворен корема...разни черволяци... и ще се пренеса в отвъдното веднага и без пълна упойка.Но на доста хора това не им прави впечатление.Та ако си от тях-спинална.Ако те е шубе-пълна.Ще мине добре,при всички положения.Леко и бързо минаване през това.

Автор Free Soul (светла)
Публикувано02.04.05 18:47

Мен не ме хвана спиналната. Упоиха ме с газ през кислородната маска. Не се бях отнесла напълно, беше като в просъница. Осъзнах се, когато махнаха маската, за да ми покажат бебето и да ме питат за името.
Мисля, че не беше грешка на анестизиолога, защото след операцията ми трябваха 4-5 часа, за да си раздвижа краката. Майка ми не я лови упойка, явно съм се метнала на нея. А преди раждането имах една операция с пълна упойка, нямах проблеми.

Преди да родя, при разговор с анестизиолози, споменах за майка ми, и те отвърнаха, че било много странно и интересно...

Смятам, че такива случаи са рядкост, и зависи ти как ще се чувстваш по-добре. Аз ако имам второ дете, със сигурност ще бъда с пълна упойка.

Enjoy Life!

Автор pathy (непознат)
Публикувано02.04.05 19:25

Аз раждах в Благоевград - секцио с пълна упойка /тук друга не правят/. Всичко мина добре, но излизането е гадно. Поне 12ч. след това си унесен. Аз съм и с ниско кръвно и бях още по зле. Зависи и каква точно упойка ще ти ложат. Мисля, че е най-добре да го обсъдиш подробно с гинеколога ти и анесезиолог. Това са хората, които ще ти дадат най-точната информация.
Аз лично обаче мисля, че спиналната е по-добре от пълна именно защото си в пълно съзнание.

Автор Passionita (sweet mama)
Публикувано02.04.05 23:27

Ами доколкото знам, приятелката ми не е изпитала някаква силна болка от преминаващото действие на упойката ,но е усетила по-силна чувствителност на краката си и лека болка ,но по-скоро се е стресирала от настъпилата суматоха и и се е сторило излишно цялото това напрежение.
Но като слушам май наистина се случва рядко, лекарят ми горещо препоръчва спиналната упойка, а мъжат ми казва,че съм луда ако искам да ставам свидетел на тези заколения, хем не е от ония татковци дето припадат и лесно се паникъосват.
Аз вече не мисля за самото раждане, искам само да гушна бебока вече и пак да съм си готина и слаба

Do unto others as you would like them do unto you

Тема Re: Секцио-пълна или спинална упойка?нови [re: pathy]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано02.04.05 23:34

Явно има доста видове пълна упойка.На мен са ми слагали два пъти - един път за раждането и веднъж за кюретаж 12 дни по-късно. И от двете излязох бързо и безпроблемно и не съм имала неприятни усещания, напротив, при излизането от първата изпитвах такъв невероятен покой, че не е за разправяне

Автор Biba ()
Публикувано03.04.05 00:33

Ако става въпрос zа друг вид операция винаги съм била привърженичка на пълната упойка, zаЩото не мога да си представя да ме клъцкат някъде и аz да съм в съzнание, но раждането явно влиzа в друга категория при мен. Мислех си, че каквото и да става не искам да zаспивам zа да не пропусна появата на човечето. Това беШе и една от причините да иzбера епидуралната упойка zа нормалното раждане, zаЩото zнаех, че в случай на спеШно секцио просто увеличават доzата и zапочват, а ако няма поставен катетър естествено, че няма време zа такива манипулации и упояват напълно, а това исках да го иzбегна до колкото е въzможно.
Аz бих ти препоръчала местната упойка, дори и да се обърка неЩо няма да те оставят да се мъчиШ, така че не се притеснявай.

Автор Koтkaтa Mapтa (откачалка)
Публикувано03.04.05 03:13

Да, страшно си зависи от анестезиолога и от вида на самата упойка. Обикновено за малки интервенции (секциото се води ”бърза” операция) се прави краткотрайна упойка, от която се излиза буквално за минути. Може после да ти е малко замаяно и зле, но не повече от няколко часа в общия случай...

млада, хубава, с големи цици и не пуши

Автор jorjeta81 (минаващ)
Публикувано03.04.05 13:53

Аз мога да ти разкажа за моята операция,която беше точно преди 9 дни,бях с пълна упойка,не усетих абсолютно нищо,събудих се веднага след раждането в пълно съзнание,след това ме качиха в реанимация,обезболяваха ме с аналгин,чуствах се много добре,не мога да кажа че е нямало болки но всичко беше поносимо.В стаята при мен имаше момиче с епидурална упойка,тя търпеше много повече болка от мен,не стига че имаше и катетър в гърба,чрез който я обезболяваха,но и нейното обезболяващо течеше бавно чрез системата и дестваше доста по бавно,това момиче съжаляваше хиляди пъти за това че е предпочела епидурална,не само заради парите,а за самите болки след това,но все пак всичко си решаваш ти,аз обаче съм с две ръце за пълната,много съм доволна и се радвам че не избрах другия вид обезболяване,въпреки уговорките на лекарите

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.