Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:46 01.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Подарявам книжка с рецепти за бебешки манджинови  
Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано02.04.05 00:34

Макар че децата ми вече не са в бебешка възраст, редовно си купувам сп."Моето бебе и аз". В последния брой има приложена малка книжка с рецепти за бебешки пюрета и манджи. Книжката е хубава и ми се иска някоя от вас да я оползотвори. Ще я изпратя на първата мама, която ми прати бележка.

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09.2002

Тема Re: Подарявам книжка с рецепти за бебешки манджинови [re: sweetkids_mama]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано02.04.05 10:12

Има ли рецепти за алергични деца?

Тема Книжката отива при мама nezyнови [re: Чeтa]  
Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано02.04.05 11:16

За информация, в книжката има рецепти, подходящи за алергични деца (с алергия към белтъка на кравето мляко). Те не са в отделен раздел, а са обозначени с голямо "А".

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09.2002

Тема Re: Книжката отива при мама nezyнови [re: sweetkids_mama]  
Автор Matzinka (новичка мама)
Публикувано02.04.05 23:46

Да, рецептите са хубави Правила съм много от тях, защото преди това излизаха същите рецепти в различните броеве на списанието.

Тема Re: Книжката отива при мама nezyнови [re: Matzinka]  
Автор nezy (шашардисаната)
Публикувано03.04.05 10:23

Много се радвам! Още веднъж благодаря на sweetkids_ mama!

Цвета - 09.05.2000 г.

Тема Re: Книжката отива при мама nezyнови [re: nezy]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано03.04.05 10:43

Някой може ли да поппрепише някоя и друга рецепта за алергични дребосъци?
Много ще съм му благодарна, че вече се изчерпвам от страна на идеи.

Тема Re: Книжката отива при мама nezy [re: Чeтa]  
Автор Matzinka (новичка мама)
Публикувано03.04.05 12:50

Ще препиша малко по-късно, че сега нямам много време

Тема Re: Книжката отива при мама nezyнови [re: Чeтa]  
Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано03.04.05 16:07

още днес ще си купя списанието и ще пиша, ако има нещо интересно.

Тема Re: Книжката отива при мама nezyнови [re: queenmabb]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано03.04.05 16:17

Оки!
Мерси много!

Тема Ето някои рецепти!нови [re: Чeтa]  
Автор asinka ()
Публикувано03.04.05 23:22

започвам да ти пиша рецепти, като пиша и някои които са дадени за всички деца но не виждам причина да не могат да се трансформират и за дечица с алергия към млечния белтък
1.Супа от картофи и овесени ядки(за алергични деца)
Продукти
1 картоф
1 морков
5г. целина
1 ч.л. ситно нарязан лук
1.с.л фини овесени ядки
1 ч.л. зехтин
магданоз
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаният лук и настърганите морков и целина се задушават в зехтина с малко вода. заливат се с гореща подсолена вода. Като кипне водата, се слага нарязаният на кубчета картоф и като омекне, се прибавят овесените ядки и се вари още 10 минути. поръсва се със ситно нарязаният магданоз!
2.Зеленчуково пюре(за алергични деца)
Продукти
12 г масло(така пише не знам защо)
50 г праз, внимателно измит и нарязан на филийки
200 г картофи, обелени и нарязани
200 мл гореща вода
75 г броколи, накъсани на розички
Начин на приготвяне:
Разтопете в съд маслото и задушавайте праза около 3-4 минути. Добавете ситно нарязания сладък картоф и залейте сместа с водата. покрийте с капак и варете 8 минути на средна температура.добавете броколите и варете още 5 минути. Пасирайте сместа докато се получи гладко пюре.
3.плодов десерт(за алергини деца)
Продукти:
2 ябълки
2 с.л. фини овесени ядки
2 ч.л. ситна захар
щипка канела
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и се нарязват на парченца. Задушават се на умерен огън с няколко лъжици вода до омекване. След това се намачкват(или пасират)на гладка каша. Получената каша се смесва с ябълковото пюре. разбърква се добре и се добавя захарта. Подправя се с канелата. Десерта се сервира охладен. Подходящ е за следобедна закуска. моето дете много го хареса!
4. Плодова каша(за алергични деца)
Продукти:
1 ч.ч. вода
3 с.л грис
1 с.л. плодово пюре(ябълка, круша, манго)
Начин на приготвяне:
Сложете в дълбок съд водата и я оставете да заври. При непрекъснато бъркане добавяйте лъжица по лъжица от гриса. Бъркайте10 минути докато се получи хомогенна смес и водата се изпари.Добавете плодовото пюре и разбъркайте добре.
5. Тиквички с ориз(даден е за неалергични деца но не виждам причина, пиша ти я ти ще си прецениш)
Продукти:
1 средно голяма тиквичка
1/2 глава лук
1-2 домата(може от консерва)
1/2 ч.ч. ориз
3 с.л. олио
копър, сол
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото и малко вода. Прибавя се почистената и нарязана на дребни кубчета тиквичка. Задушава се докато омекне. Последователно се добавят оризът, настърганите домати и солта. Долива се гореща вода и ястието се вари на тих огън. Когато стане готово, се поръсва със ситно нарязан копър.
болшинството от рецептите са за по-малки дечица ако искаш ще ти допиша още някоя, ако ми напишеш какви меса хапвате ще ти напиша рецептите на някоя манджичка която аз приготвям за моето дете, различни от тези в книжката от списанието!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.