| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Секцио-пълна или спинална упойка?
 | 

|  
| Автор | 
Passionita (sweet mama) |  
| Публикувано | 02.04.05 17:57 |  
             |  
           | 

Мили майчета,
  на 12 април  ми предстои планово секцио по медицински показания. Според единодушното мнение на хирург и гинеколог нямам право на друг избор заради  стара операция на херния и поява на друга преди 2-3 месеца, слаба коремна стена .Единственото нещо,което мога да си избера е видът на упойката при секциото-т.е. спинална или пълна.Щях без да се замислям да избера спиналната ,защото искам да съм в пълно съзнание  ,когато бебчо излиза на бял свят, да видя всеки миг от  това събитие , ако моя приятелка не ми беше казала за нейния случай. Миналата година при  нейното секцио  тя избрала спинална упойка , но по някое време  въздеййствието и започнало да преминава по средата на операцията , анестезиолозите реагирали моментално като и сложили пълна упойка, но стресът от манипулацията  си  и останал  .
 Кажете как беше при вас? На някой друг случвало ли му сее подобно нещо, какво ще ми препоръчате?
  Do unto others as you would like them do unto you 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Секцио-пълна или спинална упойка? 
[re: Passionita]
 | 

|  
| Автор | 
Чeтa  () |  
| Публикувано | 02.04.05 18:34 |  
             |  
           | 

Аз не съм раждала секцио, но родих с пълна упойка. Заспиваш и се събуждаш - нищо не помниш, а и бебето си най-вероятно няма да видиш преди да излезеш от реанимация.
 Това, че приятелката ти я е пуснала упойката преди да завърши секциото означава, че не я й я дозирали правилно.
 Това не се случва често май, така че аз бих ти препоръчала спинална.

Я разкажи по-подробно в какво се е състоял този стрес? Започнало е да я боли или...?

Редактирано от Чeтa на 02.04.05 18:34. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Чeтa]
 | 

|  
| Автор | 
Blondi (hohi) |  
| Публикувано | 02.04.05 18:43 |  
             |  
           | 

Зависи от твоето психическо състояние и поносимост към такива неща.Аз в това отношение съм доста лабилна и само мисълта да съм в час,в съзнание и да чувам как долу някъде потракват разни скалпели и си предствям как ми е отворен корема...разни черволяци...  и ще се пренеса в отвъдното веднага и без пълна упойка.Но на доста хора това не им прави впечатление.Та ако си от тях-спинална.Ако те е шубе-пълна.Ще мине добре,при всички положения.Леко и бързо минаване през това.

|   |  

| 

|  
           | 

Мен не ме хвана спиналната. Упоиха ме с газ през кислородната маска. Не се бях отнесла напълно, беше като в просъница. Осъзнах се, когато махнаха маската, за да ми покажат бебето и да ме питат за името. 
 Мисля, че не беше грешка на анестизиолога, защото след операцията ми трябваха 4-5 часа, за да си раздвижа краката. Майка ми не я лови упойка, явно съм се метнала на нея. А преди раждането имах една операция с пълна упойка, нямах проблеми. 

Преди да родя, при разговор с анестизиолози, споменах за майка ми, и те отвърнаха, че било много странно и интересно...

Смятам, че такива случаи са рядкост, и зависи ти как ще се чувстваш по-добре. Аз ако имам второ дете, със сигурност ще бъда с пълна упойка.
  Enjoy Life! 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
pathy (непознат) |  
| Публикувано | 02.04.05 19:25 |  
             |  
           | 

Аз раждах в Благоевград - секцио с пълна упойка /тук друга не правят/. Всичко мина добре, но излизането е гадно. Поне 12ч. след това си унесен. Аз съм и с ниско кръвно и бях още по зле. Зависи и каква точно упойка ще ти ложат. Мисля, че е най-добре да го обсъдиш подробно с гинеколога ти и анесезиолог. Това са хората, които ще ти дадат най-точната информация.
 Аз лично обаче мисля, че спиналната е по-добре от пълна именно защото си в пълно съзнание.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Passionita (sweet mama) |  
| Публикувано | 02.04.05 23:27 |  
             |  
           | 

Ами доколкото знам, приятелката ми не е изпитала някаква силна болка от преминаващото действие на упойката ,но е усетила  по-силна чувствителност на краката си и лека болка ,но по-скоро се е стресирала от настъпилата суматоха и и се е сторило излишно  цялото това напрежение. 
 Но като слушам май наистина се случва рядко, лекарят ми горещо препоръчва спиналната упойка, а мъжат ми казва,че съм луда ако искам да ставам свидетел на тези заколения , хем не е от ония татковци дето припадат и лесно се паникъосват .
 Аз вече не мисля за самото раждане, искам само да гушна бебока вече и пак да съм си готина и слаба 
  Do unto others as you would like them do unto you 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: pathy]
 | 

|  
| Автор | 
Чeтa  () |  
| Публикувано | 02.04.05 23:34 |  
             |  
           | 

Явно има доста видове пълна упойка.На мен са ми слагали два пъти - един път за раждането и веднъж за кюретаж 12 дни по-късно. И от двете излязох бързо и безпроблемно и не съм имала неприятни усещания, напротив, при излизането от първата изпитвах такъв невероятен покой, че не е за разправяне  

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Biba () |  
| Публикувано | 03.04.05 00:33 |  
             |  
           | 

Ако става въпрос zа друг вид операция винаги съм била привърженичка на пълната упойка, zаЩото не мога да си представя да ме клъцкат някъде и аz да съм в съzнание, но раждането явно влиzа в друга категория при мен . Мислех си, че каквото и да става не искам да zаспивам zа да не пропусна появата на човечето . Това беШе и една от причините да иzбера епидуралната упойка zа нормалното раждане, zаЩото zнаех, че в случай на спеШно секцио просто увеличават доzата и zапочват, а ако няма поставен катетър естествено, че няма време zа такива манипулации и упояват напълно, а това исках да го иzбегна до колкото е въzможно.
 Аz бих ти препоръчала местната упойка, дори и да се обърка неЩо няма да те оставят да се мъчиШ, така че не се притеснявай.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Koтkaтa Mapтa (откачалка) |  
| Публикувано | 03.04.05 03:13 |  
             |  
           | 

Да, страшно си зависи от анестезиолога и от вида на самата упойка. Обикновено за малки интервенции (секциото се води ”бърза” операция) се прави краткотрайна упойка, от която се излиза буквално за минути. Може после да ти е малко замаяно и зле, но не повече от няколко часа в общия случай...
  млада, хубава, с големи цици и не пуши  

|   |  

| 

|  
           | 

Аз мога да ти разкажа за моята операция,която беше точно преди 9 дни,бях с пълна упойка,не усетих абсолютно нищо,събудих се веднага след раждането в пълно съзнание,след това ме качиха в реанимация,обезболяваха ме с аналгин,чуствах се много добре,не мога да кажа че е нямало болки но всичко беше поносимо.В стаята при мен имаше момиче с епидурална упойка,тя търпеше много повече болка от мен,не стига че имаше и катетър в гърба,чрез който я обезболяваха,но и нейното обезболяващо течеше бавно чрез системата и дестваше доста по бавно,това момиче съжаляваше хиляди пъти за това че е предпочела епидурална,не само заради парите,а за самите болки след това,но все пак всичко си решаваш ти,аз обаче съм с две ръце за пълната,много съм доволна и се радвам че не избрах другия вид обезболяване,въпреки уговорките на лекарите

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |