Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:27 09.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Яслинови  
Автор Nataly (непознат )
Публикувано27.03.05 18:35

Kakvo vi e mnenieto za iaslite za sled 2 godi6na vqzrast?A 4astni ili dqrjavni?4udia se,a ne vidiah podobna tema.

Редактирано от Чeтa на 27.03.05 20:07.

Тема Re: Яслинови [re: Nataly]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано27.03.05 22:47

Яслата като всяко нещо си има и положителни и отрицателни страни,но като цяло мисля,че положителните имат превес.Дъщерая ми Вики тръгна на ясла точно на 2 години,само за два-3 месеца тя се преобрази от мамина галюшка стана много контактно дете,бързо се сприятели с другите деца,нещо което на детските площадки не успяхме да постигнем,увеличи многократно речников запас за много по-кратко време,научи много песни стихотворения,участва в колективни игри.Сега е почти на 3 нямам притеснение за адаптацията в градината,за сравнение племенницата ми ,която тръгна направо на градина дълго не можа да свикне.Отрицателното е ,че децата са в контакт и се разболяват малко повече от в къщи,но тъй като рано или късно детето ще тръгне на градина ,а там болестите няма да се разминат това остава на заден план и плюс това си зависи от организма на самото дете.За частните ясли не ога да ти дам съвет

Тема Re: Яслинови [re: bimba]  
Автор new* (непозната)
Публикувано28.03.05 00:52

bimba, много ме кефиш като чета за яслите твоите мнения. И друг път съм чела, че си много положително настроена. На мен ми предстои това, решила съм в септември да дам Гери на ясла - тогава ще е на година и половина, та като те чета и свитото ми сърце се отпуска. Но пък мисля, че 1 седмица ще страдам и после... ще направя услуга на детето си, защото в къщи не мога да я забавлявам, така както то иска - по цял ден внимание, ще се научи на много неща и т.н. Контактът с другите деца също ще й е в голям плюс. А и аз трябва да започвам да работя нещо все пак.

Тема Re: Яслинови [re: Nataly]  
Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано28.03.05 10:04

Ами набележи си няколко ясли (независимо частни или държавни) и която ти е най-удобна (по работно време, външен вид, брой деца, които редовно посещават (гледаш колко рисунки са закачени и разбираш колко деца са посетили яслата), препоръки за конкретна ясла и ..... пробваш

Тема Re: Яслинови [re: new*]  
Автор anidimova (munka)
Публикувано28.03.05 10:16

Здравейте и от мен.Аз също съм много положително настроена относно яслите.Вярно,че дечковци изкарват всички болести там,но няма начин-така им се гради имунната система.Но пък се научават на ред,дисциплина,на самостоятелност...
Аз много искам моя Влади да го пусна май-юни месец.Тъкмо да свикне докато е още топло времето.Той юни ще направи 2 години.
И аз съм чувала,че по-големите деца се адаптират по-трудно.
Дано нашия татко се съгласи да го пусне по-рано,защото нещо имаме разминаване на мненията все още

Тема Аз саманови [re: bimba]  
Автор Cpeбъpeн oблak (слънчев)
Публикувано28.03.05 10:47

Залепвам се за Бимба, защото отговора ми по същество ще е само допълнение към нейния

Аз също мога да кажа само хубави неща за тръгването на детето ми на ясла. Катето тръгна на 2г и 2-3 месеца. Освен че стана много по-контактна, научи безкрайно много нови неща, дръпна много напред с говоренето. А ето и това, което най-силно си спомням от тогава - синдрома "аз сама" (много си паднах по него:) Дотогава все си мислех, че трябва аз да и помагам - за всичко. Изведнъж се оказа, че тя може да се облича сама, да си прибира играчките, да яде супа сама (въпреки неизбежното оплескване до уши), да си подрежда дрехите до леглото преди лягане... толкова ме шашна, когато си подреди дрехите за първи път, обърна си чорапите и ги сложи до пантофките си... А аз все си мислех, че я насърчавам да е достатъчно самостоятелна :))) можело и още :)

Вярно, разболяват се. Но през това така или иначе се минава - рано или късно. Все си мисля, че човек трябва да е подготвен с някой на разположение през първата година в яслата/градината. А току-що осъзнах един проблем (или знам ли - предимство) на това, детето ти да е контактно - хубаво е да изкарате набързо варицелата и др. подобни болести, докато не си отново бременна. Че иначе после стоиш като мен на нокти...

мдааа... пропуснах да допълня - научават се да се съобразяват с околните. А тема за яслите - имаше поне 2 хубави в Клуб Родители и деца. И определено има и мами на мнение, че е по-добре да се пропуснат яслите. Прочети, хубаво е да видиш различни гледни точки.

Редактирано от Cpeбъpeн oблak на 28.03.05 11:01.

Тема Re: Яслинови [re: Virgo]  
Автор _sv_ (непознат )
Публикувано28.03.05 10:55

А има ли ограничения относно избора - например, детето да трябва да живее близо до яслата (така нареченото райониране) и т.н... И въобще мога ли да подам молба в няколко различни ясли... (чувам, че в СФ доста дълго се чака "ред" за ясла).

Тема Re: Яслинови [re: _sv_]  
Автор LadyO1 (и малкия Адриан)
Публикувано28.03.05 11:40

Ако си се записала на кухня в съотвтната ясла, много лесно ще вземат детето. Това било предимство

Тема Re: Яслинови [re: _sv_]  
Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано28.03.05 12:17

Това важи за детските градини, а не за яслите. За тях все още няма такъв наплив.

Тема нюнови [re: new*]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано28.03.05 12:23

пускай я смело,Гери септември,ще свикна много бързо защото е мъничка ще бъде само на 1г и 4-5 месеца,живот и здраве ако имам и други деца ще ги пускам по-рано ,защото виждам малките как наваксват спрямо големите.Кога ще ни покажеш колко е порастнало сладурчето?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.