Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:28 10.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Забременели след Ендометриозанови  
Автор TUSHl (непознат )
Публикувано24.03.05 18:20

Здравейте скъпи майки......имам голям въпрос?????
има ли някоя от вас която е имала ендометриоза и е забременяла...
дайте съвети...

Тема Re: Забременели след Ендометриозанови [re: TUSHl]  
Автор jana (силна)
Публикувано24.03.05 18:58

Имам приятелка забременяла след оперативно премахване на ендометриозата. Повече информация можеш да получиш в съседният клуб Проблемно забременяване
и

Успех

Автор make (непознат )
Публикувано25.03.05 08:57

Здрасти, аз съм забременяла след това заболяване. Ако искаш да прочетеш моята история, отиди в клуб Проблемно забременяване на тема ендометриоза. Пожелавам ти успех и ако имаш някакви въпроси питай. Може да не мога да ти отговоря веднага, защото бебо не винаги е послушен но ще се постарая да ти отговарям винаги!!!!

Тема Re: Забременели след Ендометриозанови [re: make]  
Автор TUSHl (непознат )
Публикувано25.03.05 09:48

Здравей....
за другият клуб също знам...аз дефакто съм от там...
Основното което ме притеснява е че след операцията лекарят ми не ми назначи лечението, с което дефакто се спира цикъла за определен период от време /само ми спомена за него/ а ми назначи да пия Диане 35 и да го спра в момевнта в , който решим да имаме бебе...Общо взето го пих 8 месеца и го спрях декември 2004г. от тогава пробваме, но все още нищо притесняваме да не се появи нова киста...защото това си е заболяване до колкото знам...
Ти колко време пробва докато забременееш..??

Автор maka ()
Публикувано25.03.05 13:13

Когато лежах за задържане с първото ми дете до мене в стаята имаше една такава женичка. Беше успяла да забременее. Преди това осем години се опитвала, след спонтанен аборт без кюретаж и нищо. Тръгнала по лекари. Стигнала беше до Медицинска Академиа на 11 етаж, ендокрлинологията. Там я бяха диагностицирали с ендометриоза. След спонтанния аборт лекарите не са догледали, че се развива възпаление и оттам... Значи, бяха и направили абразио и след това и бяха дали да пие някакви хормонални препарати, за съжаление си спомням името само на единия Клостилбегид, ако се не лъжа / беше отдавна/. Беше забременяла четири месеца след абразиото. Мисля че всичко нататък сее развило добре, защото я изписаха в 11 седмица с пожелание за лека бременност и раждане.

Автор make (непознат )
Публикувано27.03.05 10:09

Здрасти, аз затова ти писах да прочетеш темата в съседния клуб, защото съм написала горе-долу времето за което съм забременяла. След като ми дойде мисля септември 2003 г., пробвах веднага да забременея и съответно не успях. Следващия месец ми следиха овулацията и за да спукам фоликула ми биха Прегнил, но получих фоликулярана киста. После пих Дуфастон, но само намалих кистата. След това пих Диане 35 и спуках кистата, но за да предизвикат реовулация(по-силна) го пих още един месец. Значи можех да забременея през декември 2003, но не стана. Ходих и през януари на лекар да ми следят овулацията, но не стана и збременях през февруари 2004г.
Успех от мен!!!

Тема Re: Забременели след Ендометриозанови [re: make]  
Автор doroty (lucky)
Публикувано28.03.05 22:48

Аз имах същия проблем, но в момента се радвам на две прекрасни момчета. След операцията 6 месеца бях на Минисистон, а след това трябваше да мина на Золадекс, но реших да не бързам и точно тогава - след една стимулация с Клостилбегит забременях.

в моето раждане съм написала цялата история.
Между другото имам много добра приятелка ( лапароскопия и Золадекс), която след няколко седмици също ще стане мама.
Пожелавам ти много късмет и скоро да имаш хубави новини

Тема Re: Забременели след Ендометриозанови [re: doroty]  
Автор TUSHl (непознат )
Публикувано29.03.05 12:06

Да де ....но при мен е малко по различно, защото лекаря ми не ми назначи накакви инжекции за спиране на цикъла а да пия Диане 35....и след като го пих 8 месеца го спрях защото решихме да правим опити за бебе....та така вече 4-ти месец...притесняваме да не се появи някоя нова киста...

Тема Re: Забременели след Ендометриоза [re: TUSHl]  
Автор doroty (lucky)
Публикувано29.03.05 12:14

И на мен в началото и думичка не ми бяха казали за Золадекс, а само 6 месеца Минисистон , но след това ходих при друг лекар и той беше категоричен, че трябва да мина на Золадекс. Аз отказах и почти веднага след това забременях. Предполагам, че след като твоя лекар е преценил така, значи така трябва
Между другото-втория път забременях без всякакви стимулации и проблеми, дори се пазехме
Божа работа!

Редактирано от doroty на 29.03.05 12:17.

Автор make (непознат )
Публикувано30.03.05 11:57

Здрасти, разкажи по подробно тази твоя киста наложи ли оперция? На мен тя ми коства единият яйчник. Знам, че пих Дуфастон, защото той съдържа хормон както при бременност, а тя е най-доброто лечение за този вид киста. А бе незнам. Колкото лекари толкова мнения. Когато правих опити да забременя четох някъде, че появата на тази киста все още не е установена. Съветвам те да потърсиш мнение на поне още един лекар. Такива са д-р Мазнейкова и д-р Коларов от Мед.център " Св. София" - такива са мненията на повечето майки. Аз лично съм ходила при Мазнейкова за да ми установи бременноста. Ако искаш някакви техни кординати мисля, че ще намериш в Интернет, ако не можеш ще се опитам аз да ти намеря ако искаш.
Чао!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.