Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:32 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема кога и как пада пъпчето на бебока?нови  
Автор milamia ()
Публикувано27.03.05 17:55

Помагайте!!!!!!

Тая пласмасова щипка много ме стряска и като почна едно чистене със спирт и пръскане с прахче, направо бебана почва да вие от глад, докато ме чака
Как точно става "падането на пъпчето от самосебеси" както каза кварталната ни докторка? Трябва ли аз да помагам с нещо? Нямям идея.

Я разкажете, по- вещи мами, какво точно става?!?!?!

Тема Re: кога и как пада пъпчето на бебока?нови [re: milamia]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано27.03.05 18:01

Абе,Мила,по мойте спомени това ти е второ дете.... Или бъркам...не се коркай на пъпчето,мий си детенцето и не се притеснявай,ще си зарасне и падне само,какво си се вторачила в него...Няма нищо,изобщо не го забелязвай...

Автор jana (силна)
Публикувано27.03.05 18:11

Само това намерих
Пъпната връв.
Остатъкът от пъпната връв, трябва да изсъхне и да падне от само себе между 10 дни и няколко седмици след раждането. Не се опитвайте да ускорите естественият процес. Сестрата ще ви покаже как да почиствате внимателно мястото с памуче, натопено във спирт.
Повикайте лекар, ако пъпната връв кърви малко повече или ако кожата около нея се зачерви или подуе, което е признак за сериозно възпаление.

Тема Re: кога и как пада пъпчето на бебока?нови [re: Blondi]  
Автор milamia ()
Публикувано27.03.05 18:12

Второ ми е, ама първото ми е на 20 години, та все едно ми е първо. На каката пъпа й беше паднал в болницата- тогава лесно, къпеш и пей сърце, а сега- щипки?????!!!!!!

Автор Blondi (hohi)
Публикувано27.03.05 18:30

Според бай ти Спок:" Пъпната връв изсъхва като стафида и пада обикновено две или три седмици след раждането,но понякога процесът може да отнеме и повече време.На мястото на падналото парченце остава раничка,която зараства понякога за дни,понякога за седмици.Раничката трябва да се пази чиста и суха,за да не се възпали.Когато е суха,отгоре се образува коричка,която пази раничката от инфекции.Не се нуждае от превръзка и ситава по-суха,когато е открита.След като пъпната връв падне,детето може да се къпе във ваничка.После просто подсушавайте пъпчето с ъгълчето на хавлията или с памучни тампони,докато не зарасне напълно.Ръбът на пелената да е ПОД нивото на пъпчето.Ако раничката зараства бавно,тя може да стане на бучици,които се наричат гранулационна тъкан,но това няма значение."

Тема Re: кога и как пада пъпчето на бебока?нови [re: Blondi]  
Автор miladarling (февруарка)
Публикувано27.03.05 20:02

Педиатърката махна пъпчето на Светослав на 6тияден след раждането,като дойде на домашно посещение,но след това мястото заздравя чак на 17тия ден.
Имам позната и пъпчето на нейното дете седяло почти месец,тяхната педиатърка казала че не е било вързано хубаво и махнала щипката превързала го и то след няколко дена паднало.
Не го мисли никой не си е останал със щипка...:)

Автор Devina (мама на Зори)
Публикувано27.03.05 20:18

Нашето пъпче падна на 7-мия ден. Нито съм го мазала със спирт, нито с нещо друго. Къпех си я съвсем нормално, но подсушавах мястото много добре. Всичко това по съвет на лекарите.

Зорница - 21.Ноември.2004

Тема Re: кога и как пада пъпчето на бебока?нови [re: Devina]  
Автор milamia ()
Публикувано27.03.05 21:37

Мерси , момичета, значи да не му се връзвам много. Ама се стреснах, като прочетох каква инфекция може да стане от пъпа, та реших да споделите опит!

Тема Re: кога и как пада пъпчето на бебока? [re: milamia]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано28.03.05 00:10

На Борис пъпа падна в болницата(на 6-ия ден), от което аз бух много щастлива. Иначе знам, че трябва само да падне без помощ. До тогава почистване със спирт и прахче Топоцин.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.