Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:50 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Много съм притеснена:(  
Автор Moни (happy)
Публикувано25.03.05 21:16

Здравейте!
Вчера бях на поредния контролен преглед и направо се отчаях от резултата. Първо се оказа, че при изследването на урината е открита някаква бактерия и веднага ми изписаха антибиотик, но по-лошата новина е, че бебока изостава в развитието си. Не е ясно какви са причините, но каквито и да са, важното е, че резултатът не е добър. Докторът не беше много сговорлив и едва ли не ме заплаши, че съм за болница. Нямам никакви оплаквания, дори се чувствам повече от добре, влязох усмихната в кабинета, а излязох като попарена.
Вече съм в 31-ва седмица. До скоро често усещах помръдваня в коремчето си, а сега все по-лекичко. Вече се наблюдавам едва ли не ежесекундно и търся нещо нередно.
Моля ви, кажете как се чувствахте 2 месеца преди да родите? Не смея да попитам дали сте имали аналогичен на моя проблем, но ако решите да споделите, много ще ми помогнете.
Благодаря ви!

Тема Re: Много съм притеснена:(нови [re: Moни]  
Автор DarkCat ()
Публикувано25.03.05 21:26

за изоставането в развитието - плакала съм и съм се побърквала от страх, че бебчо не расте достатъчно в мен. сега зная че диагностиката за проверка големината на плода не е особено надеждна, но като си бременна и те е страх дявола изглежда много черен. да не говорим, че акушерките в болницата така смотано ме бяха мерили с тяхното извито желязо, че ме бяха изкарали 2 месеца назад и аз се бях съдрала от рев докато доктора който ме следеше дойде на работа

а тъй като пиех и лекарства за задържане от началото на 6-ти месец бях откачила, само да не усетя бебчо известно време и решавах, че е станало нещо и само плачех

в крайна сметка се оказа, че всичко е наред, но да си призная изживях едни кошмарни месеци

ако се чувстваш добре физически и коремчето расте бъди спокойна и се радвай на бремеността си

Тема Re: Много съм притеснена:(нови [re: DarkCat]  
Автор Moни (happy)
Публикувано25.03.05 21:43

Наистина стресът е безумен. Миналият месец изоставането беше малко, а сега се говори за 5 седмици:(( Попитах "какво означава това, че за 1 месец няма промяна, така ли" Докторът мънкаше нещо, че изоставането се било натрупало във времето. Иначе тоновете на бебчо бяха добри. От вчера се чудя защо след като съм за болница, не ме изпратиха там. В шах съм и притеснението ми става все по-голямо.
Нямям желание дори да споделя с близките си какво ми е и само си плача тайничко. Такъв стрес отдавна не съм преживявала.

Тема Защо не се консултираш и с друг доктор?нови [re: Moни]  
Автор DarkCat ()
Публикувано25.03.05 21:47

отиваш и казваш че си ходила на консултации само в поликлиниката и искаш да бъдеш "следена" с повече внимание

не му казвай нищо за изоставане /вероятно грешка/ а го виж него какво ще каже

Тема Re: Защо не се консултираш и с друг доктор?нови [re: DarkCat]  
Автор Moни (happy)
Публикувано25.03.05 21:56

Със сигурност ще го направя. Вътрешно в себе си съм сигурна, че докторът не ме будалка, тъй като се познаваме от преди с него. Дори си мисля, че може би ми спестява нещо, но то ще се чуе:(
За момента може би няма да е лошо да чуя и друго мнение, по да знам, че като се тръшкам, има защо.

Тема Re: Защо не се консултираш и с друг доктор?нови [re: Moни]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано25.03.05 22:10

миличка надявам се всичко да е наред и тревогите ти да са безпочвени.Междувременно защо не направиш и консултация с друг специалист,тук много се говори за Д-р Мазнейкова,момичетата от София ще ти помогнат с инфо,пиши ни пак

Тема Re: Защо не се консултираш и с друг доктор?нови [re: Moни]  
Автор DarkCat ()
Публикувано25.03.05 22:13

при всички положения трябва да знаеш ако има проблем

и какъв съвет ти дава доктора? на какво според него се дължи изоставането?

Тема Re: Защо не се консултираш и с друг доктор?нови [re: DarkCat]  
Автор domenica (непознат )
Публикувано25.03.05 22:39

Моят съвет е да отидеш при д-р Димитрова от Майчин Дом .
Ще ти пиша лична бележка .
Дано всичко да е о.к!

Тема Re: Много съм притеснена:(нови [re: Moни]  
Автор jana (силна)
Публикувано26.03.05 15:15

Защо се вманиачаваш толкова? Ние сме по същият начин , виждаш долу на лентичката коя седмица съм, а иначе по цикъл трябва да съм 36-та и половина, както виждаш две седмици и малко сме назад, и какво от това. Всичко е наред, сърце, органи всичко си функционира нормално и не виждам място зо притеснения.
За мърдането все по-рядко ще го усещаш защото вмече му става много тясно пространството и то мърда все по-малко.
Колкото до черните мисли, не с епритеснявай всяка бъдеща мама, която наближава датата на срещата с рожбата си започва да й минават такива мисли през главата. Аз ако знаеаш какви неща сънувам ... Стивън Кинг пасти яде пред фантазиите ми.
Дай по-ведро и не се вживявай много, гледай по-повърхностно на нещата и всичко ще мине много по-леко - живота така учи
Поздрави

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.