Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:16 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Моля  
Автор sun_shining (непознат )
Публикувано24.03.05 16:22

Здравейте момичета.

Имам страхотна нужда да се успокоя. Разчитам на вас.

Положението е следното:
32 год., един спонтанен аборт през 2001 - бременността беше нежелана, но точно когато реших да задържа бебето рукнаха едни кървища ... и ясно ...
2,5 години пазене по наше си желание.
От началото на миналата година опити за забременяване - и нищо. Започнаха се едни чудеса - изследвания, пари, пълна депресия и вина, алергии към хапчета /хормони/, които ето така ми ги даваха, от всичко това си възбудих отдавна забравената ми страхова невроза /паник атаки/ и през ноември миналата година си казах: "Майната му на всичко - щом не става, не става." Вярвайте ми щях да се побъркам. Пропуснах да отбележа, че не откриха никаква причини за стерилитет, нито при мене нито при мъжа ми.

И така започнахме да го караме по-кротко. Спрях ходенето по доктори, четенето на статии и клубове в internet. /Когато събера сили ще напиша нещо много дълго в клуб "Проблемно забременяване", вярвам, че ще им е полезно/, но вас да не ви отегчавам с патилата си.

Та значи: Миналата седмица ми закъснява с около 2 дни. Правя тест - положителен. И радост, боже каква радост. Забравих да спомена, че имах всички симптоми на приближаващ М. Ден два след това гърдите започнаха да ме болят / по-скоро да боцкат/, спи ми се непрекъснато, но от време на време на време усещам нещо като напрежение ниско долу в корема и едни побоцвания ... които днес като че ли са по-начесто - особено като се движа.

До тоалетна ходя като за разтрел - все чакам да видя някое червено петно - просто не мога да се преборя със спомените си.

На доктор не съм ходила все още, защото мисля, че е много рано - още повече, че миналия път от прекомерно бърникане се стигна до аборт, според мене разбира се. Но препоръчайте ми доктор ...

И ме успокойте, .... да не взема да си направя нещо с това напрежение.

Тема Re: Молянови [re: sun_shining]  
Автор LlRA.. (новак)
Публикувано24.03.05 16:28

Д-р Владимир Каменов /Клиника Д-р Грийнберг - частна/ Младост 3 - помещава се отстрани на 25-та п-ка
страхотен диагностик!
тел: 0888879382

Автор yanita_ (пак аз)
Публикувано24.03.05 16:29

успокой се и не го мисли още. намери си занимания, които изискват концентрация и ще ангажират максимално мислите ти през следващите дни. поне докато решиш, че е време за преглед.
дано да е това, на което се надяваш!
за доктор: аз си изпатих от доктор, работещ със здравната каса - в шестия месец ми каза, че договорът е прекратен и да си търся кой да ме наблюдава. намерих доктор с частна практика. д-р киров, тел. 981 60 70. плащах, но получавах нужното внимание, грижи и информация. сега знам, че работи и в отделение във втора градска, но нямам координати там.
успех и повече слънце в дните ти!

Автор vivita (новак)
Публикувано24.03.05 16:42

zдравеи, моя съвет е да отидеш на лекар, може да имаш нужда от витамини и фолиева киселина, на мен ми иzписаха ФОЛИО хм фолиева киселина и нещо друго ...
и веднага направиха тест zа някакви хормони които били необходими zа zадържане на плода и иzносването но при предишни иzследвания се окаzали с ниски нива (някакви жълти телzа или подобни).
не е zле да проверят предишни иzследвания и реzултати и да видят какво да иzследват отново и какво да ти предпишат

Автор vivita (новак)
Публикувано24.03.05 16:49

пак съм аz
не се притесняваи напрежението не е добре. Намери си добър лекар които да го е грижа и да предвижда и иzследва нещата и беz д аго подещаш.
друго внимаваи с храните салами които съдържат сурови меса, недоопеЧени меса, рохки яица, непастиориzирано мляко ... може да има някакви бактерии
и просто се грижи повеЧе zа себе си
Успех

Автор jana (силна)
Публикувано24.03.05 17:53

Ако те наболява взимай по 1 хапче но шпа, но престани с тези притеснения защоот от тях ще си докараш всичко. Ние хората сме големи мазохисти. Чакаме години наред да ни се случи нещо хубаво, бленуваме за щастието и когато то ни споходи гледаме всячески да го махнем от нас с черни мисли и предположения. Живея си живота, кажи каквото ни е писано това ще стане, усмихвай се повече, радвай се на малките неща, така няма да пропуснеш нищо. Ще се насладиш на цялата прекрасна бременност както си му е реда.

Автор sisislava (щастлива мама)
Публикувано24.03.05 18:01

ЧЕСТИТО!

НАПРАВИ СИ САМО ВИДЕОЗОН! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ТЕ БЪРНИКАТ!

УСПЕХ!

Елица-28.04.2003

Тема Re: Молянови [re: sisislava]  
Автор milamia ()
Публикувано24.03.05 18:46

Не се притеснявай, дошло ти е времето явно
Препоръчвам ти д-р Стоев в клиника "ГИН АРТ", която се помещава в поликлиниката на Воено-медицинска болница. Имат страхотен видеозон.
Аз ходех при него и не ме е прегледал ръчно нито веднъж. А и той е хирург-гинеколог и знае всички възможни патологии, ако се наложи. Успех!!!

Тема Re: Молянови [re: milamia]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано24.03.05 19:43

Здравей,мила изстрадала душа,
Най-вече се опитай да се успокоиш.Знам,че никак не е лесно,ангажирай се с нещо,както вече са те посъветвали и не го мисли засега много.Не бързай с прегледа,има още време и все още бебо не черпи толкова много неща от теб,та да страда организма ти от недостига им.Освен това при прегледа ще кажеш без изобщо да се притесняваш старите ти патила и страхове и няма на първо време да се съгласяваш на ръчен преглед,само жидеозон и кръв и урина,така че спокойно.Освен това един,два или три спонтанни аборта съвсем не значат,че не можеш да имаш следващи нормални бременности.Имало е така да става,сигруно е имало генна грешка и го мисли от гледна точка,че по-добре,че е станало,отколкото увредено детенце.Така е.Не си възрастна,за да се притесняваш от това.Почивай си,гледай първите три месеца повечко да си лежиш,яж плодове и зеленчуци,пий сок от цитрусови плодове и няма да имаш недостиг от нищо засега.И аз имах преди тези неврози и паники,знам колко са гадни и колко безнадеждно изглежда всичко в тези моменти.Но ето,че те са минали,излизай с приателки и колкото се може повече говори с когото можеш за всичко,което те притеснява или плаши.Това най-много помага,казвам ти го като психолог,нищо,че ние сме доста по-големи кукувици от пациентите си....Успех,мила,кураж и пак пиши за всичко.

Автор bimba (викината мама)
Публикувано24.03.05 21:50

Честито и горе главатаІСигурна съм ,че този път всичко ще е наред.Посети лекар час по-скоро ,но искай само ехограф

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.